Председниковање Александра Вучића

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beograd na magli. Smogu?
Mordor ujutru.
FCxCHDdWUAMRi0A
Djoka u magli ...

Mutavi stvore...

Brnabić na skupu SNS vređala opoziciju: To su barabe, lažovi i tajkuni​

POLITIKA Autor:Fonet24. okt. 202115:58
Podeli:

1635083717-Tan2021-10-24_125153933_1-750x422.jpg
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Predsednica Vlade Srbije i poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je da je prilično sigurna da će SNS na izborima u aprilu 2022. godine pobediti stranke bivšeg režima okupljene oko Stranke slobode i pravde i poručila da moraju da pokažu da mogu da pobede u Beogradu ubedljivije nego bilo kada do sada. Ona je na skupu SNS u Domu omladine rekla da se ta stranka bori protiv "baraba, lažova i tajkuna".

„Treba se fokusirati na budućnost i na izbore koji dolaze za koje sam ja prilično sigurna da ćemo ih pobediti, ali za koje imam želju da pobedimo ubedljivije nego bilo kada do sada zato što su se oni fokusirali na Beograd, zato što su oni rekli Beograd je već naš“, rekla je Brnabić na skupu Unije mladih SNS koji je organizovao beogradski odbor SNS u Domu omladine.
https://nova.rs/vesti/politika/brna...jala-opoziciju-to-su-barabe-lazovi-i-tajkuni/

Sve same barabe :D

SveSameBarabe.jpeg

LAŽNI VOJVODA ŠEŠELJ POZIVA NA ,,EKSPRESNO HAPŠENJE” GRAĐANA KOJI SE PROTIVE KOVID PROPUSNICAMA!​

pre 18 сати
- Mario Bojić
seselj-.jpg

50c93d749575a297e051fab27ecc9406

Pisao Mario Bojić

Neverovatna je činjenica da su se po prvi put u istoriji naše zemlje oko sprovođenja i uvođenja fašizma složili osuđeni ratni zločinci i oni koji su ih gonili ali situacija je kritična i takva da govori o tome da oni svoju ideju žele da sprovode nad većinskim delom stanovništva Srbije i od toga ne odstupaju.​

Politički otac Aleksandra Vučića, čovek osuđen za ratne zločine koji je nekoliko puta izjavio ,,da bi te iste zločine ponovio”, Vojislav Šešelj “zablistao” je jutros u jutarnjem programu na televiziji Pink gde je između ostalog komentarisao temu koja je goruća poslednjih 20 meseci.
https://nultatacka.rs/lazni-vojvoda...-gradjana-koji-se-protive-kovid-propusnicama/

Вулин: Оптужбе против Вучића су монструозне лажи​

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин назвао је монструозним лажима тврдње свједока који је на суђењу за злочине у Глини почињене 1991. године оптужио предсједника Србије Александра Вучића да га је тада лично тукао.

Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -

Александар Вулин (Фото: starmo.ba)
Коментаришући чињеницу да је тај исказ пренио један број хрватских медија, Вулин је рекао да су лажи о Вучићу доказ да је хрватска служба спремна на све како би дестабилизовала Србију.
Вулин је рекао да ово више нису напади на Вучића већ монструозне лажи које ће се наставити и умножити како се избори буду приближавали.
- Ово је глуп напад и бесмислена лаж. Александар Вучић је 1991. године имао 21 годину, био је студент Правног факултета у Београду и није био члан ниједне политичке странке, а поготово није био никакав функционер. Нема никакву власт, не иде нигдје, вриједно учи и ради у Београду - рекао је Вулин за РТС.
Он је додао да је Вучић први пут на територији Републике Српске Крајине био крајем 1994. или почетком 1995. године, и то у изборној кампањи Српске радикалне странке и у пратњи новинара.
Вулин је оцијенио да је ова лаж доказ да је Хрватска очајна јер не може да прихвати јаку Србију, плашећи се да ће јој преузети примат у региону.
- Александар Вучић је тај који Србију чини довољно јаком да заиста почне да угрожава Хрватску у политичком и економском смислу - рекао је Вулин.
Хрватски медији пренијели су изјаву са суђења Србима осумњиченима за злочине у Глини у којој свједок, према њиховим наводима, тврди да је био заробљен и да га је лично тукао Александар Вучић, кога је оптужио за пријетње и учешће у злочину.
За Вулина је то доказ како се Србима суди у Хрватској, што га, како каже, посебно брине.
- Ако тај човјек није луд, онда је лажни свједок, нема трећег - закључио је министар унутрашњих послова Србије.

Kosta P.: “Vučić je, kao da ga sada gledam, došao do nas i govorio koga će ubiti, a koga zaklati”​

28. Oktobra 2021.
Share on Facebook
Tweet on Twitter
Screenshot-2021-10-28-at-19.07.35.jpg

Na zagrebačkom Županijskom sudu održan je nastavak suđenja Dušanu Joviću, Mili Paspalju, Vladi Ćupoviću i Marku Vrcelju, optuženima za ratni zločin na području Gline. Na današnjem ročištu svjedočio je svjedok Kosta P. koji je kazao da je zarobljen u svojoj kući u Petrinji u septembru 1991., no naveo je i da ga je tukao Aleksandar Vučić, sadašnji predsjednik Srbije.
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Nakon što su me zarobili, odveli su me u kasarnu i ispitivali. Optužili su me da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio Mile Paspalj i on me osobno tukao.
Dok me je tukao govorio je da je to zato što sam rušio kuće Srba, o čemu nisam imao pojma. Uhapšen sam kao civil, a nakon nekoliko dana su nas iz kasarne prebacili u KPD Glina gdje su nas također tukli. Lično prije nisam poznavao Paspalja, no drugi su znali reći da on dolazi. Davao mi je induktorski telefon koji mi je bio priključen na noge te mi govorio da zovem Franju Tuđmana. Morao sam mirovati dok je on vrtio ručicu induktorskog telefona.
Tresla me je strija iz tog telefona dok ne bi pao u nesvijest. No Paspalj nije bio sam dok su nas tukli. Bilo ih je više pa se sjećam kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga zaklati.
Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati. Tako je rekao”, kazao je Kosta P., piše Večernji list.
Odgovarajući na pitanja Kosta P. je kazao da Paspalj tada nije bio uz Vučića.
“Želim reći da smo mi logoraši i zarobljenici htjeli kada je Vučić dolazio u Hrvatsku dočekati ga u Glini, objasniti mu šta je radio i da smo mi ljudi, a on životinja, no policija nam nije dozvolila”, pojasnio je Kosta P.

:think::per::rtfm:

Sumnjive izmene u katastru: Menja se nosilac prava za vile Brnabić i Nikolića​

POLITIKA Autor:Nataša Latković28. okt. 202109:05 > 09:16
Podeli:

1635341673-collage-copy-750x500.jpg
Foto: Nova.rs
Državne vile na Dedinju u kojima žive premijerka Ana Brnabić i bivši predsednik Tomislav Nikolić menjaju “nosioca prava” nad objektima. Kako je navedeno kao zabeležba u Katastru nepokretnosti, taj postupak promene pokrenut je početkom septembra ove godine. Iz navedenih podataka nije jasno šta je razlog ovih promena, a nadležni tvrde da je sve u skladu sa zakonom.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i nakon isteka predsedničkog mandata ostao je da živi u vili na Dedinju, u Užičkoj 23. Mimo prakse i pravila, to mu je omogućeno odlukom Vlade. U tom trenutku bilo je jasno da je to bio način da se Nikoliću nešto što će ga odvratiti od ulaska u trku za još jedan predsednički mandat.
Ta vila koja samo u osnovi ima više od 300 kvadrata u državnoj je svojini. Ono što unosi zabunu je zabeležba u katastru u kojoj se navodi da je 9. septembra ove godine podnet zahtev za promenu nosioca prava. Ista napomena zavedena u istom mesecu postoji za vilu u kojoj živi premijerka Ana Brnabić u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

Šta to konkretno znači promena „nosioca prava“ u slučaju vile na Dedinju, list “Nova” pitao je Republičku direkciju za imovinu. Kako nam je rečeno u kabinetu direktora Jovana Vorkapića, upravo je Direkcija podnela zahtev koji se odnosi na objekat u Užičkoj 23, koji koristi Tomislav Nikolić.

“Taj zahtev se odnosi na promenu upisa iz dosadašnjeg oblika svojine – ‘državna RS u javnu svojinu Republike Srbije”, kažu u Direkciji.

Isto važi i za objekat u vili u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 75, u kojoj živi premijerka Ana Brnabić.
https://nova.rs/vesti/politika/menjaju-status-vila-u-kojima-zive-nikolic-i-brnabic/

Evo šta kaže profesor Zec o ekonomskoj situaciji u Srbiji i kakav je Srbija ekonomski tigar i da smo na začelju po svim parametrima...

Profesor Zec: Patološkim štampanjem para do plata od nekoliko milijardi dinara​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećava prosečnu platu od 900 evra do 2025 godine. Ekonomistu prof. dr Miodraga Zeca pitali smo da li je to moguće, a dobili smo odgovor koji vraća sećanja na devedeste godine prošlog veka.
„Moguća je, kako nije. Ako ovako patološki nastavi da se štampa novac, bojim da ne stignemo i do plate od nekoliko milijardi dinara, koju smo jednom već imali“, odgovara profesor Zec.
Država ništa ne može dati ako to prethodno nije uzela kroz poreze ili može da štampa novac koji će sve obezvrediti. Zato niko neće da kaže kolika je plata u jajima, kilogramima mesa, litrima ulja i goriva, nego koliko je to evra. Pa, mi smo imali novčanicu od 500 milijardi dinara i koliko je vredela?“, priseća se naš sagovornik.

Predsednik priča o neviđenim ekonomskim uspesima. Vidite li ih vi?

„Lako se te stvari mogu izmeriti i kad se izmere, ta priča pada u vodu. Odgovoriš na pitanje koliko pojedinačni zaposleni proizvodi viška i sve je jasno. Naš proizvodi manje od zaposlenog u drugim zemljama u okruženju i tu je kraj priče“.
Koja je realna ekonomska pozicija ove države, njene privrede i građana?

„Ta realna slika se sintetiše upravo kroz taj realni društveni proizvod per kapita, a mi smo po tom merilu na začelju sa Albancima, Makedoncima, Bosancima…Da njih nema, nama bi bilo zagarantovano poslednje mesto. Sreća je što susedi liče na nas“.

Kako onda ova država do sad nije bankrotirala ili jeste, samo što nas niko ne obaveštava. Kako još uvek držimo nos iznad vode?

„Dve se stvari dešavaju. Neki ljudi odlaze, a neki novac pritiče. Dijaspora nas još uvek hrani, ali uskoro neće imati koga, jer narod ovde umire. Ovde se živi od umiranja i lično znam desetine primera. Imate tri-četiri porodice sa jednim detetom koje će naslediti ogromnu imovinu, najpre stanove pa sve ostalo i ono se nada da će to prodavati po 100.000 i živeti kao bubreg u loju. Ako se ovako nastavi, prodavaće ih po deset hiljada. I šta znači bankrot? Pa, mi sada ne bismo mogli vratiti svoje dugove. Uzimamo jedne kredite da vratimo druge, to odavno radimo i nadamo se oprostu koji se delimično i desio kroz Londonski i Pariski klub, ali je to uvek geostrateški oprost. Nema besplatnog ručka i mi živimo u atmosferi izmicanja dna. Ovde se živi po psihološkoj matrici „ne daj bože da bude gore“ i to je idealna situacija za ovu vlast. Oni koji smatraju da ovde nije dobro optiraju odlaskom, čime se smanjuje kritički potencijal za bilo kakave promene. Oni koji ostaju misle da će se umiliti vlastima tako što će sve više ćutati i pristajati na poniženja očekujući da će mu vladar zauzvrat nešto dati. Niko da se upita kako on nešto može dati, a da prethodno ne uzme“.
https://nova.rs/vesti/biznis/profes...m-para-do-plata-od-nekoliko-milijardi-dinara/

LAŽNI VOJVODA ŠEŠELJ POZIVA NA ,,EKSPRESNO HAPŠENJE” GRAĐANA KOJI SE PROTIVE KOVID PROPUSNICAMA!​

pre 18 сати
- Mario Bojić
seselj-.jpg

50c93d749575a297e051fab27ecc9406

Pisao Mario Bojić

Neverovatna je činjenica da su se po prvi put u istoriji naše zemlje oko sprovođenja i uvođenja fašizma složili osuđeni ratni zločinci i oni koji su ih gonili ali situacija je kritična i takva da govori o tome da oni svoju ideju žele da sprovode nad većinskim delom stanovništva Srbije i od toga ne odstupaju.​

Politički otac Aleksandra Vučića, čovek osuđen za ratne zločine koji je nekoliko puta izjavio ,,da bi te iste zločine ponovio”, Vojislav Šešelj “zablistao” je jutros u jutarnjem programu na televiziji Pink gde je između ostalog komentarisao temu koja je goruća poslednjih 20 meseci.
https://nultatacka.rs/lazni-vojvoda...-gradjana-koji-se-protive-kovid-propusnicama/
I ja pozivam da se taj Hrvat i lazni Srbin Seselj uhapsi !

Po padu Aleksandra Vučića i njegovog mafijaškog rezima i njihovom hapšenju, nova vlada treba odma da ukine rad na određeno vreme i ucenjivanje ljudi koji ovako rade već godinama
To je obrazac za držanje ljudi pokornim i u neizvesnosti !

Prema sadašnjoj političkoj strukturi, Vučića na izborima može da smeni samo gori od njega.

Plakaćete svi za Vučićem i sećaćete se njega kao pristojnog tiranina.

Ukoliko želimo promenu političke strukture, onda se zna - Ustanak !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back