Председниковање Александра Вучића

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E0aQh7NWYAovu4b

I šta na kraju bi sa batom Andrejom? Narod se toliko zabrinuo, da je izlepio bilborde po celoj Srbiji, dugujete mu barem neki update. Ako je ozdravio, daj da proslavimo. A ako je otego papke daj neki dan žalosti, bio bi red. Just asking. :whistling:
 
„Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik – Vaskrs Gospoda Isusa Hrista.

Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda.

Duh Vaskrsa neprekidna je inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju Republike Srbije, Srpske Pravoslavne Crkve i vaskolikog srpskog naroda.

Čestitajući Vam Vaskrs, želim da Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu.


Hristos vaskrse!“



I kako sad nakon ovakve cestitke ne pozeliti uclaniti se u SNS i postati pravoslavac?
 
Toma Momirović: Može da se uspe samo ako se radi po 12 sati 6 dana u nedelji.
Primer "savremenog" srpskog kapitaliste kom je i minimalac visok.
Svakodnevno dokazuje da ministarsku funkciju nije zaslužio znanjem, radom ili obrazovanjem.

Srbiji je više štete naneo obogaćeni polusvet nego osiromašeni uranijum.
Moma je decko mentol. Klon Marka Djurica.
 

Država osnovala firmu da bi organizovala Univerzijadu, ona 60 miliona u minusu!

Firma "EUB 2020", koju je država osnovala da bi organizovala evropske univerzitetske sportske igre u Beogradu, 2019. godinu, onu u kojoj je osnovana, završila je sa gubitkom od više od 60 miliona dinara, iako igre nisu ni organizovane, a ne zna se ni kada će biti jer se zbog pandemije odlažu već drugu godinu zaredom, piše portal Pištaljka.
U finansijskim izveštajima ove firme dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre navodi se i da je najveći rashod ove firme bio onaj za zarade i da su one samo u 2019. godini iznosile 63.775.000 dinara.

*****************************

Što bi se reklo, iz mesta.
 
Београд: Патријарх Порфирије на Васкрс ручао са бескућницима у црквеној народној кухињи. A након тога, поделио је пакете болесним малишанима у Тиршовој https://bit.ly/3gWTBVi
E0aQYFdXsAIJnxg

Koliko Srbija žudi za normalnošću pokazuje opravdano pozitivan, gotovo euforičan, odnos građana prema jednom sasvim normalnom gestu patrijarha Porfirija...
 
:eek: Treba ispumpati što više para pred izbore !!!

"Savetnica za medije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, kao i direktorka Tanjuga Manja Grčić nove su članice Upravnog odbora Beogradske filharmonije."
Filharmonija do pobede! :hahaha:
Državnim parama se kupuje neko vaše znanje ili veština, a ne vaše ćutanje ili duša, drage kolege.
 

Београдски метро – шест милијарди евра без иједне јавне набавке

12:42 03.05.2021.

Иако се Предлог закона о метроу и градској железници бави углавном техничким питањима, из акта који је упућен пре пар дана у скупштинску процедуру јасно је да јавних набавки у том огромном послу изградње неће бити, као и да је отворена могућност да оснивач неком другом правном субјекту повери организацију рада тог вида превоза путника.​


Највећи део текста предложеног закона посвећен је питањима инфраструктуре, функцијама инфраструктурних подсистема, безбедносног појаса, процедура у случају несрећа и разним дозволама.

Највише података заправо се добија из образложења у коме се наводи, између осталог и да изградња метроа у Београду има за циљ смањење гужви у саобраћају, убрзани „развој делова града са потенцијалом за изградњу великог броја стамбених и пословних јединица“, као и да то „у највећој мери може да утиче на уздизање Града Београда на ниво високог ранга међу метрополитенским градовима и престоницама централне, источне и југоисточне Европе“.

Из образложења се види да је процењена вредност пројекта око шест милијарди евра, а тврди се и да сваки уложени динар, укључујући и капиталне трошкове, доноси акумулацију од 1,3 до 2,8 динара чиме се остварује шира економска корист. Такође у образложењу, дате су и трасе две планиране линије – прва ће повезивати Железник и Миријево а друга Миријево и Земун.

Милан Ковачевић, економиста и консултант за инвестиције, каже за Данас да је непоштовање закона већ постала пракса наших власти које сматрају да их они не обавезују и да увек имају могућност све да регулишу посебним законима.

– То је штета, јер из тога произилази изостанак конкуренције и могућности да се неко укључи под повољнијим условима а остаје и много више простора за корупцију. Ако неко добије посао без икакве конкуренције, онда то отвара простор и да део зараде са неким подели. Што се тиче могућности да неко други управља метроом, прерано је да се таква одредба нађе у закону јер се њоме задире у организацију превоза која се не би смела на тај начин регулисати. У већини земаља метро је засебно предузеће које има инфраструктуру, возила и приходе. То је и најбољи начин. Међутим, овде се очигледно хтело наставити са досадашњом праксом београдског јавног превоза, где наплату врши посебна фирма а и бројним линијама не вози градско саобраћајно предузеће. То је такође простор за корупцију, а истовремено смањује могућност планирања и најбољег коришћења ресурса. Штета што је то ушло и у закон о метроу – каже Ковачевић.

Према речима Немање Ненадића из Транспарентности Србија, овај закон није предложен у складу са процедуром, што је видљиво из образложења, јер очигледно није спроведена јавна расправа која је на основу Закона о јавној управи и Пословника Владе обавезна за апсолутно сваки закон.

– Мој главни утисак је да се закон ради како би се правно покрила питања која су већ договорена са одабраним партнерима из Кине и Француске. То је његова сврха, да нечему већ уговореном да правни оквир, уместо да се ствари одвијају обрнутим путем, да се прво донесе закон и на основу њега закључују уговори. На то нам посебно указује део из образложења у коме предлагач каже да је овај закон потребно што пре усвојити како би се убрзала реализација пројекта „и тиме би Република Србија била у ситуацији да плаћа мање накнаде банкама на неискоришћена средства из кредита“. Другим речима, министарство и Влада нам овде кажу да су се они већ договорили, ушли у посао па сада треба хитно да се усвоји закон како посао не би трпео штету. То су, значи, главни мотиви – каже Ненадић и додаје да ни досад није било препрека да Србија уреди материју метроа кад је већ он, у неком зачетку, функционисао у Београду деценијама.
 

РАМПА ЗА СРБЕ Европска унија не признаје кинеске и руске вакцине​

20:32 03.05.2021.
3

Европска комисија је данас донела одлуку да ће отворити границе за ревакцинисане против Ковид 19, с тим да само признају вакцине признате од стране Европске агенције за лекове или одобрене од стране Светске здравствене агенције. Руски "Спутњик Ве" и кинески "Синофарам" нису на тим листама, што значи да грађани Србије који су примили те вакцине, не могу да уђу у ЕУ на основу ''вакцинационог критеријума'", објашњавају у Комисији.​



vu%C4%8Di%C4%87-vakcina.jpg

Printscreen

У Бриселу наглашавају да постоји и други, тзв „епидемилошки критеријум“, који ће бити примаран када је у питању укидање рестрикација на путовања у ЕУ.
„Други пут до укидања рестрикација на улазак у ЕУ је листа земља са повољном епидемиолошком ситуацијом. Ту смо предложили да се праг инфицираних у последњих 14 дана на 100.000 становника подигне са 25 на 100 особа“, навели су у Европској комисији.
Очекује се да ће земље чланице ЕУ до краја маја размотрити предлог Комисије и усвојити нову, „проширену“ листу земља за чије ће грађане бити отворене границе ЕУ, уз евентуално поштовање мера при уласку као што је негативан тест.
Највећи део грађана Србије је због агресивне кампање, убеђивања, лобирања и мољакања Вучића, добио кинеску вакцину, која је стигла у огромној количини и за коју се сада испоставило да није тако ефикасна јер је потребна и трећа доза, плус није призната у ЕУ. Такође је била и неколико пута скупља од свих осталих вакцина, а колико је Вучић народних пара дао за милионе диза Синофарма крије се од јавности.
Уместо полагања рачуна народу како Устав и закони налажу, председник Србије је рекао да не сме да саопшти колики је попуст добио од Кинеза приликом набавки вакцина јер ће сви други тражити ту повољну цену… Кинески и светски медији извештавају да је „Синофарм“ вакцина у трећој фази клиничког испитивања на људима, па не чуди што још није званично одобрена у свету.
И Александар Вучић је званично вакцинисан кинеском вакцином против корона вируса.
С обзиром на огромну цену ПЦР теста у Србији, Вучић је опет на великом добитку јер се испоставило сада да и вакцинисани (кинеском и руском) морају да плаћају као и невакцинисани да би отпутовали у земље ЕУ, иако им је било чврсто обећавано да ће моћи опуштено да путују без ограничења чим приме било које цепиво против короне.




https://srbin.info/drustvo/rampa-za-srbe-evropska-unija-ne-priznaje-kineske-i-ruske-vakcine/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top