Reg
Elita
- Poruka
- 24.712
Halo, Jeremija,
Hajde, ljubi te brat, otkrij mi tu malu tajnu gde se to određuje ko je Srbin, a ko Nesrbin.Ja se stanoviti niz godina susrećem sa ovom podelom i, iskren da budem, nikada nisam imao tu sreću da me upišu u Srbe.
A nije da nisam želeo.
Sad, ako bi mi ti rekao gde se vrši to učlanjenje i koja to glavata komisija odlučuje o podobnosti, ja bih se rado prezentovao pred istom i izlođio svoj nacionalni program.
Pa kako mi odmere.
Samo da bude javno i u oči, a ne iza leđa i ispotiha.
Ako pak ti smatraš da se upis u Srbe vrši isključivo posredstvom stranačke udruge na čelu sa tipom koji dosta loše stoji sa srpskim jezikom (obratiti pažnju na kotrljajuće RRR), ima izrazito hrvatsko poreklo, a na čelenki mu još stoj otisak od inventarske pločice kojom su obeležavani pisaći stolovi i kucaće mašine u kancelarijama Službe, onda mislim da si se malo kanda zaneo u krivini.
Ako je to mesto gde se promovišu Srbi, onda je meni ipak draže da me računaju u Kineze.
Jer ako si Kinez, onda si bar načisto sa time šta si, a ako si SRS Srbin, onda u tom slučaju možeš da budeš šta ti je drago.
I još nešto što si možda zaboravio ili ti je oku promaklo: U srpskom narodu, kao i u ostalim normalnim narodima, nacionalna pripadnost je nešto što se podrazumeva. Čim neko o svojoj nacionalnosti počne da TALAMBASA odmah se vidi da to nisu čista posla.
Niti je bilo većih Turaka od poturica niti većih Srba od Praznoglavaca.

Stojim iza svake reči. Pametnice.:wink: