predrasude

• Začetnik teme Začetnik teme bo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ja bih vishe voleo da me marchelo uchi moralu nego ceca ili karleusha ili stoja. :roll:
a budimo realni, pa recimo ko zapravo uchi klince i klinceze.

a ne volim marchela, nimalo.

pravi reperi bar imaju stav, ne kazhem ja da su ljudi za uzor, al nash estradni shmud nema nishta pozitivno.

Keeper:
pa ja bih vishe voleo da me marchelo uchi moralu nego ceca ili karleusha ili stoja. :roll:
a budimo realni, pa recimo ko zapravo uchi klince i klinceze.

a ne volim marchela, nimalo.

pravi reperi bar imaju stav, ne kazhem ja da su ljudi za uzor, al nash estradni shmud nema nishta pozitivno.
pa i to što kažeš...al ne mogu da se pomirim s tim da nam bilo ko sa muzičke scene otvara oči o situaciji u srbiji

ovako, ja razlikujem tri vrste repera:
1. komercijalni: gru, cya, juice, mozda i vip
2. zajebanti: ajs, itd..
3. ljudi koji imaju ostar stav prema svemu i guraju drustvo napred: marcelo, BEOGRADSKI SINDIKAT

ako te zanima cemu nas marcelo uci preslusaj detaljno ceo album puzzle shock pa ces videti i neces postavljati glupa pitanja, i nemoj da sudis o njemu po tri pesme koje si verovatno cula na tv-u

imala sam silom prilike priliku da preslušam neke pesme s tog novog albuma. I ZAMISLI! Nisam promenila mišljenje!
Ta podela repera je skroz na mestu, nema šta da se lažemo, tako je kako je, ali koja je prava uloga te treće vrste repera (Marčelo, bg sindikat)? Da otvore ljudima oči? Kao narod ne zna kako je?

ne nego narod NECE da vidi kako je.
to sto oni sad rade, to je isto ono sto je rokenrol radio pre trideset godina, gurao napred, pomerao granice, menjao svet. to su bunt i hormoni. na nama je da ispravljamo greske. to je sadasnja avangarda i ja je skroz podrzavam i zelim da budem deo nje. kao sto ti kazes oni nam otvaraju oci jer nema ko drugi, zemlja ne bi bila ovakva da su nam oci vec otvorene.

nego treba da pisu kako je napolju lepo vreme, a??

marko-floyd:
ne nego narod NECE da vidi kako je.
to sto oni sad rade, to je isto ono sto je rokenrol radio pre trideset godina, gurao napred, pomerao granice, menjao svet. to su bunt i hormoni. na nama je da ispravljamo greske. to je sadasnja avangarda i ja je skroz podrzavam i zelim da budem deo nje. kao sto ti kazes oni nam otvaraju oci jer nema ko drugi, zemlja ne bi bila ovakva da su nam oci vec otvorene.

nego treba da pisu kako je napolju lepo vreme, a??
aaaaaaaaa.....pomeraju granice.....menjaju svet.....reperi~reinkarnacija bunta ex~yu rokenrola.....guraju narod...bude ga iz sna...(još ću i rimu da sklepam)....
Floyd! Pa to je preporod!
ajde ozbiljno. Ko bolje zna kako nam je nego mi sami???
ja to grickam lešnik pa ti ličim na vevericu?
BUNT I HORMONI?
Jadna je ta zemlja u kojoj Marchelo sprovodi revoluciju...
Narodu je dosta toga

izvini al ti zvuchish ko toma nikolicj. narodu je dosta toga. shta si ti predsednichki kandidat?

al donekle si u pravu. muzika nikad nije mogla sprovesti socijalnu revoluciju. chak ni kada je mnogo bolja direktnija i mocjnija od prdenja marchela koji je i sam pozer a pljuje pozerashe.

muzika mozhe sprovesti revoluciju samo na individualnom nivou. jer nije politika. mozhe imati politichku orijentaciju, ali ne mozhe nishta. shta su uradili Sex Pistolsi, osim shto su iznervirali par drzhavnih birokrata koji su im zabranili par koncerata? nishta u drushtvu za dlaku nisu promenili iako su kipeli od toga. shta je uradio Rage Against The Machine u USA? nishta. svirali svirali pljuvali pljuvali i nishta nisu uradili po tom pitanju. nishta.

jao pa ti tamara ne znas ni sta govoris! ako stvarno tako mislis ti si onda malogradjanin a ja takve ne podnosim. ti onda sedi u svoja cetiri zida i cekaj kraj zivota, posto nemas herca da nesto menjas, kao sto marcelo kaze:

"Nagonski gristi za svoje, zivotinja u chauri choveka.
Otkucaji snare-a. Otkucaji srca shto smera
da kad dobije svojih 5 minuta, oni traju barem sat,
kad se film zivota odmota, to bude film za Oskara.
Onda si opet sam. I tad kad nastupi osama,
dodje ti da k'o Bin Laden prospesh bombe po govnima.
Onoshto stvarno terorishe jesu klishe i dosada,
ta lica prosta a opasna s filozofijom zlatnog proseka:
Ni levo ni desno, onako pederski diskretno
da sve bude mirno i lepo, rajski mediokritetno.
Al' nisu krivi oni. Vec pametni a bezobrazni
koji namecu taj sistem k'o validni sistem vrednosti!
.. ja sam tornado destrukcije, konstantno bes puni me sachmom,
sve bunt mi je, faktor je furije:
antisve, parti-brejk, sars i aids za takvu svest.
Za pamtivek plamti rech s hartije - in full effect!...hm...
ili je to samo navika da zigoshemo drukchijeg jer se stvara panika,
jer uzrokuje "kvrc!" u zaspalim glavama. Eto pozara,
kad ljudi shvate serviranu smrt u malim dozama.
Prikljucheni na infuziju otrova slomice TV chekicem,
i baciti beletristiku s uputstvima o sreci, steci cezelju da stvore vishe, i bez paranoje
izaci ce napolje, i nagonski gristi za svoje..!"

(covek bi hteo da promeni svet na bolje ali ga sprecavaju "pametni a bezobrazni" kojima je bolje kad je narod zaglupljen jer ostvaruju interese na njegov racun).

prouci ovu strofu, ako imas mozga shvatices je onako kako je i zamisljena..
aj zdravo

i da dodam: radikale NE PODNOSIM, da sam mogao ja bi ih zabranio jos petog oktobra!

niko te nije pitao za radikale.
ti ne podnosish ni pravopis. kazhe se "bih" a ne "bi".
prvo nauchi da pishesh pa onda prichaj o dubljim smislovima pesama jednog pubertetskog buntovnika koji mlati pare na svoj bunt. chu on je aids za onakvu svest. idi bre. nek se skine vishe sa TVa i iz Hupera mesto shto klinkama i klincezama vlazhi klitorise, shto bi rekli oni zayebanti.

Keeper:
izvini al ti zvuchish ko toma nikolicj. narodu je dosta toga. shta si ti predsednichki kandidat?

al donekle si u pravu. muzika nikad nije mogla sprovesti socijalnu revoluciju. chak ni kada je mnogo bolja direktnija i mocjnija od prdenja marchela koji je i sam pozer a pljuje pozerashe.

muzika mozhe sprovesti revoluciju samo na individualnom nivou. jer nije politika. mozhe imati politichku orijentaciju, ali ne mozhe nishta. shta su uradili Sex Pistolsi, osim shto su iznervirali par drzhavnih birokrata koji su im zabranili par koncerata? nishta u drushtvu za dlaku nisu promenili iako su kipeli od toga. shta je uradio Rage Against The Machine u USA? nishta. svirali svirali pljuvali pljuvali i nishta nisu uradili po tom pitanju. nishta.
slazam se , muzika za individualnu revoluciju, ali za globalnu postoji politika!
Muzika je muzika.
I DA, treba da pevaju kako je danas lep dan, bolje to nego da nam pamet sole

a kako ti zamishljash da muzika sprovede individualnu revoluciju ako muzichari pevaju o tome kako je danas lep dan? :roll: pa to ne bi zaintrigiralo ni nivo prosechnog forumasha sa pdf-a tinejdzeri.

ja te nazivam radikalom? :roll: .... dobro zvuchish isto ko boris tadicj ili mladjan dinkicj. ionako su svi ista sorta lazhova demagoga i djubreta.

hvala na bambiju.
a ta pravopisna greshka nije bitna sama po sebi, vecj govori o tebi.
ako bash hocjesh da slushash politichki-socijalno orijentisan hip hop a koji nije isfoliran i kvazi-buntovan vecj to zaista jeste, onda slushaj recimo Public Enemy, a BSa i Marchela se mani. suvishe su plitki.

Keeper:
a kako ti zamishljash da muzika sprovede individualnu revoluciju ako muzichari pevaju o tome kako je danas lep dan? :roll: pa to ne bi zaintrigiralo ni nivo prosechnog forumasha sa pdf-a tinejdzeri.

ja te nazivam radikalom? :roll: .... dobro zvuchish isto ko boris tadicj ili mladjan dinkicj. ionako su svi ista sorta lazhova demagoga i djubreta.

sorry Keeper, pogrešno shvaćeno :D
Slažem se za individualnu revoluciju, jer to je ipak sve što ta muzika može

da sine tebi se slovo nikad nije omaklo. i to "h" nista ne govori o meni. to su PREDRASUDE, bas kao sto i naslov teme govori.
da, vau, sad cu da pocnem da slusam public enemy posto bas sve zivim u sad-u!
pogledaj ti ko KOD NAS to najbolje radi

ma yebo vas vishe marchelo. ko njega slusha osim nezrelih dvadeset i kusur - godishnjaka i pubertetlija. niko ozbiljan ga ne slusha.

she s only 18:
sorry Keeper, pogrešno shvaćeno :D
Slažem se za individualnu revoluciju, jer to je ipak sve što ta muzika može
a to nije malo kao shto to naoko izgleda.
zayebite politiku. nju u dobrim sistemima sprovodi narod. dakle sve zavisi od osveshcjenosti pojedinaca, kao i njihove slozhnosti. u tome muzika, kao i umetnost, kultura uopshte, igraju znachajniju ulogu od politichke. znachi ne menja kolektivnu svest direktno, preko mase, vecj preko pojedinaca.

Keeper:
ma yebo vas vishe marchelo. ko njega slusha osim nezrelih dvadeset i kusur - godishnjaka i pubertetlija. niko ozbiljan ga ne slusha.

a to nije malo kao shto to naoko izgleda.
zayebite politiku. nju u dobrim sistemima sprovodi narod. dakle sve zavisi od osveshcjenosti pojedinaca, kao i njihove slozhnosti. u tome muzika, kao i umetnost, kultura uopshte, igraju znachajniju ulogu od politichke. znachi ne menja kolektivnu svest direktno, preko mase, vecj preko pojedinaca.

Misliš da kod nas obavlja istu funkciju?

da, uvek to radi, ali to je malo tezhe za videti.
mislim da bi morala obicji neke underground klubove sa bendovima kojih nema na TVu jer njihova muzika nije komercijalna i ne mozhe se prodati. kod nas mogu prolaziti samo tipovi kao shto su bajaga cholicj bora chorba van gog marchelo vlado georgijev. to je sve pisanje patetichnih pesama za curice ili kvazi intelektualizam ili kvazi bunt.

nemamo vishe ono shto smo imali recimo EKVom. mislim da su oni poslednji veliki nash bend. pre toga novi val osamdesetih. to je vecj bilo neshto.

Back