Православна инквизиција

Pa možda baš srpstvo.
Srpstvo nema veze sa tim porusenim idolima.
Jer je to izvorna vera Slovena.
A sta ti znas o toj ,,izvornoj veri Slovena"?
Jer, kakve veze imaju Srbi kao narod sa jevrejskom religijom nastalom 2500km odavde koja im je iz čisto političkih razloga nametnuta?
Prvo nije to ,,jevrejska religija", njihova religije je Judeizam.
Drugo, koji politicki ciljevi, sta pricas?

Srpstvo nema veze sa tim porusenim idolima.
Sramis se svojih predaka? Ccc...bedo. Nisu Srbi postojali pre hrišćanstva, jel? 🙄Ali zato ima veze sa jevrejskom nametnutom verom.
A sta ti znas o toj ,,izvornoj veri Slovena"?
Nažalost jako malo jer se nova jevrejska vera potrudila da sve uništi što ima veze sa izvornom.
Prvo nije to ,,jevrejska religija", njihova religije je Judeizam.
Drugo, koji politicki ciljevi, sta pricas?
Jok nije. Kineska je... 🙄

Sramis se svojih predaka?
Ne, nimalo.
Nisu Srbi postojali pre hrišćanstva, jel?
Jesu. I mi pravoslavni to uopste ne negiramo. Evo ovde otac Joil lepo govori da su Srbi drevni, on cak kaze izabrani, narod poznat 5000 godina pre nove ere:
Poslusaj obavezno.
Nažalost jako malo
Pricas o necemu o cemu nista ne znas.

Jok nije. Kineska je.
Nije. Kineska vera je, valjda, konfucijanizam, a jevrejska ja Judeizam.
A mi Srbi smo pravoslavne vere koja je Istinita Vera Boga Tvorca celog sveta i svog covecanstva.
jer se nova jevrejska vera
Nista ti o toj veri ne znas...

Poslednja izmena:
I oni klekli pred papine skute. :per:

Kako li kolega @Glasnik. objasnjava taj fenomen?
pa nego šta, a papa se misli "rani kera da te ujede" :D

šta bi oni znali osim da je to "pljuvanje", takav im narativ kad im čsčneš biznis generalnu konferenciju koja menja doktrinu na svakom sastsnku, ali subota je konstanta jer im elena dala u amanet.
pitaj ih da li je isus bio bog dok je bio na zemlji :D

Da vidim...🙄
Poslusaj obavezno
Neka hvala. Ne želim da postanem osoba poput tebe.
A mi Srbi smo pravoslavne vere koja je Istinita Vera Boga Tvorca celog sveta i svog covecanstva.
Netačno. Ima Srba pravoslavaca, katolika, muslimana, budista, jehovinih svedoka. I staroveraca.
Pricas o necemu o cemu nista ne znas.
Kad ti znas... 🙄

Neka hvala. Ne želim da postanem osoba poput tebe.
Ali mozes mnogo toga pametno da naucis.
Netačno. Ima Srba pravoslavaca, katolika, muslimana, budista, jehovinih svedoka. I staroveraca.
Da,ima i ,,Srba" hinduista.
Nije dovoljno samo da si rodjen kao Srbin, vec moras duhovno i nacionalno tako da se osecas.
Pa ti si prvi put pomenuo tu staru veru...kad si je vec pomenuo valjalo bi da znas nesto o njoj...

Ni rušenje pravoslavnih hramova na Kosovu. Mož' misliti zločina
To jeste zlocin motivisan sovinistiskom mrznjom siptarskih ekstremista prema svemu pravoslavnom i srpskom.
Moras razlikovati crkve i verske svetinje generalno, od raznoraznih idola poput Budinog spomenika ili zlatnog kipa Separmurata Nijazova u Turkmenistanu.
Da, baš deluješ kao osoba koja zna šta je ispravno
Red bi bio da malo pises o temi a ne samo da se bavis ad hominem napadima na moju licnost.

Ali mozes mnogo toga pametno da naucis.
Od tebe ne hvala. Biram od koga ću učiti.
Nije dovoljno samo da si rodjen kao Srbin, vec moras duhovno i nacionalno tako da se osecas.
Naravno. Po "duhovno" naravno misliš na izvornu srpsku veru? Ne ovu jevrejsku.
Pa ti si prvi put pomenuo tu staru veru...kad si je vec pomenuo valjalo bi da znas nesto o njoj...
Znamo samo da su je "dobri hrišćani" satrli da se o njoj malo zna. A opet sa druge strane, gde više o njoj naučiti nego od srpske verzije pravoslavlja. Bogorodica nalepljena na staru veru.

Moras razlikovati crkve i verske svetinje generalno, od raznoraznih idola poput Budinog spomenika ili zlatnog kipa Separmurata Nijazova u Turkmenistanu.
Ti ćeš da određujes šta su verske svetinje u drugim religijama?
Red bi bio da malo pises o temi a ne samo da se bavis ad hominem napadima na moju licnost.
Napadam fanatika. Potpuno legitimno.

Od tebe ne hvala. Biram od koga ću učiti.
Ne od mene, nego od oca Joila?
Po "duhovno" naravno misliš na izvornu srpsku veru? Ne ovu jevrejsku.
Ta ,,jevrejska" vera za Srbe je ucinila vise nego svi ti paganski idoli kojima se divis.
Znamo samo da su je "dobri hrišćani" satrli da se o njoj malo zna.
Da, da, opet iste mantre. Dokle vise?
Sram te bilo! Moderator na pdf Religija!
Pa valjda i moderator ima pravo na svoj stav!

Back