Pravoslavlje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Амин брате видимо колико православне прогоне по читавом свијету.
Samo vas??
A vi ne progonite?
FB_IMG_1725339315137.jpg

Pa kada je bilo stanje da Vavilon nije pao?
pusti to stanje sta je bilo, ja te pitam za citate gde Isaija prorokuje o padu: pade pade VAVILON, jer tada ako pada, znaci da ne moze da tlaci vise, i taj pad u sledecem redu kaze da je vrsanje Bozije psenice, gumna -
- kasnije sam nasao da mozda misli na jevreje u vavilonskom ropstvu, znaci sa padom vavilona stradaju i oni kao tzv. kolateralna steta - to bi moglo da bude objasnjenje za fizicki vavilon, ali ti pricas o duhovnom, zar ne?

da tu nesto ne stima kazuje ISAIJA i ovde
28,28 Pšenica se vrše, ali neće jednako vreći niti će je satrti točkom kolskim na zupcima razdrobiti

sta to znaci ako kaze ranije:
tu nesto ne stima, i onda ja zakljucujem da raskinkava lazno otkrivenje

Poslednja izmena:
Glasnik nakon što antilažovog dolaska na forum:

Auuuuu, znam ja od čega je glasniku ovo. Od mesa, tajno jede meso. Evo:

"Oni koji slobodno koriste meso, nemaju uvijek nezamagljen mozak i aktivan intelekt, jer upotreba životinjskog mesa ima tendenciju da uzrokuje grubost tijela i otupi finije osjećaje uma. ... nemoguće je da oni koji slobodno koriste meso imaju nezamućen mozak i aktivan intelekt." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods)

pusti to stanje sta je bilo, ja te pitam za citate gde Isaija prorokuje o padu: pade pade VAVILON, jer tada ako pada, znaci da ne moze da tlaci vise, i taj pad u sledecem redu kaze da je vrsanje Bozije psenice, gumna -
- kasnije sam nasao da mozda misli na jevreje u vavilonskom ropstvu, znaci sa padom vavilona stradaju i oni kao tzv. kolateralna steta - to bi moglo da bude objasnjenje za fizicki vavilon, ali ti pricas o duhovnom, zar ne?

da tu nesto ne stima kazuje ISAIJA i ovde
28,28 Pšenica se vrše, ali neće jednako vreći niti će je satrti točkom kolskim na zupcima razdrobiti
Ja pricam o fizickom a i i duhovnom Vavilonu..
Petar naziva Rim Vavilon.
Dok je tlacio i jevreje i hriscane.
Znadms li to za Petra?

Auuuuu, znam ja od čega je glasniku ovo. Od mesa, tajno jede meso. Evo:

"Oni koji slobodno koriste meso, nemaju uvijek nezamagljen mozak i aktivan intelekt, jer upotreba životinjskog mesa ima tendenciju da uzrokuje grubost tijela i otupi finije osjećaje uma. ... nemoguće je da oni koji slobodno koriste meso imaju nezamućen mozak i aktivan intelekt." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods)
Pa ovo je bar danas medicinski potvrdjeno.

I ovo dole je bilo pitvrdjeno a sada ste izboksovali da je normalno?

Crkva prihvata i homoseksualce​

9. 6. 2013.9. jun 2013.
KKatolički sveštenik u južnoafričkom Johanesburgu osnovao je grupu za homoseksualce. Ona se sastaje jednom nedeljno.
Screenshot_20241005_191045_Chrome.jpg

Moze da ih örihvata ali ne ovako.

Adventisti tvrde za rimskog episkopa zvanog papa da je Antihrist, iako u Svetom pismu piše da će Antihrist biti Jevrejin iz Danovog plemena.
Nije antihrist.
Ali bice.
Nema to iz Danovog plemena.
To su Jezuiti ubacili da skrenu od Pape.
- - - - - - -
Luiz Alkazar r (1554-1613),
Jezuita odani sluga katolicke crkve, izmislio je i usavrsio moderni preterizam.
Antikrist se pojavio u proslosti, bio je to Antioh Epifan.
Njegovo glediste nazvano je Preterizam.
I vrlo je zastuplenj u hriscanstvu u objasnjavanju antihrista.

Francisko Ribera doktor Teologije (1537-1591)
Spamski Jezuita je izmislio Futurizam.
Ucenje o antihristu u buducnosti.
Antihrist, govorio je on, je pojedinac u dalekoj buducnosti.
koji ce vladati doslovne 3, 5 godine.
Ponovo ce sazidati Hram u Jerusalimu, poreci Hrista, ukinuti Hriscanstvo,
bice prihvacen od jevreja, tvrditi da je bog itd.
Tako je on izmislio moderni futurizam.
I tako ce ispuniti prorocanstvo iz Danila i otrkivenja.
---------------------------------------------------------------------

Tako su oni doradili i usavrsiloi ove teorije za svoje potrebe, i to smatraju se vaznim u izgradnji ovih teorija,, i ona se sire po hriscanskim crkvama da mnogi i ne znaju izvor.
Ali oba ova ucenja su samo licna mislenja, koja obezvredjuju Danila i Otrkivenje, jer ove teorije cine da Danilo i Otrkivenje nemaju nikakav znacaj za nas danas.
I zapostvlja se dubko i detaljno proucvanje i druge mogucnosti.
I to je cilj da se skrene paznja sa stvarnog antihrista.

Te teorije su izvucenje iz kontektsta, i ne poklapaju se sa izvestajima Svetoga pisma.
O tome moze mnogo da se prica, nesto je i receno.

Zasto su im bile potrebne ove teorie.
U vreme kada su ih jos obolje osmislili, svi hriscani u svetu su verovali da ce Papa biti taj antihrist i da je on to.
Bilo je potrebno ukloniti pogled sa Pape.
I uspelo im je.
Jedan pogled usmerava na proslost i na Epifana, drugi uvek u buducnost i sadasnjost se uvek zaboravlja.

Mnogi hriscani su poceli po ovim njihovim teorijama da tumace Danila i Otrkivenje i da ih prilagodjavaju bez da ih zanima pravi razlog i zavrsni izvor ovih teorija.

Adventisti tvrde za rimskog episkopa zvanog papa da je Antihrist, iako u Svetom pismu piše da će Antihrist biti Jevrejin iz Danovog plemena.

Moraju tako vjerovati, ispovjedili su vjeru u Ellen White, a ona im to svjedoči. Ona je pak čula od adventističkog sveca Martina Luthera, a on ovako kaže:

Martin Luther: „Vjerujem da je Papa zakukuljen i utjelovljen đavao, jer je antikrist“.

Možete mu vjerovati, možete ne vjerovati, ali uvijek je preporučljivo provjeriti svjedoka. Pa provjerimo tko je ovaj adventistički svetac i svjedok, kojega Ellen White uzdiže toliko da bi mogao sjesti Isusu zdesna. Dakle, ovako govoraše ovaj adventistički svetac:

Martin Luther: „Bog je strašniji i jeziviji od đavla. Jer on djeluje i postupa s nama silom, kinji nas i muči i ne mari za nas.“

Martin Luther: “Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”.

I za ovakvoga Ellen White reče: Revan, vatren i pobožan, ne poznaјući nikakav drugi strah, osim straha Božјega.

Nisi pazljivo citao...
Ajde ponovo...
Прочитао сам. Ти кажеш да су језуити измислили да ће Антихрист доћи из Дановог племена. Не, тако уче Свети Оци вијековима и вијековима прије језуита. Навео сам ти св. Андреја Кесаријског. Такође и прије њега то учи св. Иполит Римски.

Kakvi bolan jezuiti kad to uče Oci vijekovima prije jezuita? Čitaj kod sv. Andreja Kesarijskog o tome.
on zagovara da ce po apokalipsi da strada trecina svega zivog, znaci genocid, plus nam uvodi da su sveti i Hristos da je LUCIFER
a ja kazem da je antihrist pisac laznog otkrivenja, i da je to slagao sebe da zamaskira, i argumentijem sa svetiteljima iz 4. veka, MNOGIMA:
amfilohije-ikonijski-iz-poslanice-sevlemu-2/
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.

TVOJI RIMOKATOLICI CAK IMAJU SVETOG LUCIFERA, BIO IM JE MNOGO POPULARAN, tj. to ime "Lucifer" ZNACI LUCIFERIJANCI ODAVNO, vazno da su naseg Arija oklevetali, a to sto se vidi da su luciferijanci, to kao nema veze?

Lucifer of Cagliari

1728149293734.png
Wikipedia
https://en.wikipedia.org › wiki › Lucifer_of_Cagliari

sveti lucifer from en.wikipedia.org
St. Lucifer of Cagliari was a bishop of Cagliari in Sardinia known for his passionate opposition to Arianism

Poslednja izmena:
Pa ovo je bar danas medicinski potvrdjeno.

I ovo dole je bilo pitvrdjeno a sada ste izboksovali da je normalno?

Crkva prihvata i homoseksualce​

9. 6. 2013.9. jun 2013.
KKatolički sveštenik u južnoafričkom Johanesburgu osnovao je grupu za homoseksualce. Ona se sastaje jednom nedeljno.
Pogledajte prilog 1621009

Moze da ih örihvata ali ne ovako.

Ma to je "nista",pazi ovo:

https://www.aljazeera.com/news/2022/2/8/former-pope-ask-for-forgiveness-over-child-abuse-scandal

Прочитао сам. Ти кажеш да су језуити измислили да ће Антихрист доћи из Дановог племена. Не, тако уче Свети Оци вијековима и вијековима прије језуита. Навео сам ти св. Андреја Кесаријског. Такође и прије њега то учи св. Иполит Римски.
Nisam kazao da su izmuslili.
Vec moderni preterizam i futurizam.
Oni su ga razradili i prosirili...

on zagovara da ce po apokalipsi da strada trecina svega zivog, znaci genocid, plus nam uvodi da su sveti i Hristos da je LUCIFER

a ja kazem da je antihrist pisac laznog otkrivenja, i da je to slagao sebe da zamaskira
Nije tako.
Posle zveri i ziga zverinig demonima se dozvoljava da pobiju trecinu otpalog hriscanstva koje je priznalo buducu zver njebu ikonu i njen zig.
( papstvo) .
Ali sta se ti sekiras za to?

Ma to je "nista",pazi ovo:

Jesu li i tvoje eskapade, kao kod glasnika, zbog mesa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back