Православље: СПЦ

Ako nisi komunjarka čestitam! Monarhizam kakav? ovaj demokratski je podvala *********! Ali HM se tu nikako neslaže. Veličanje satane sa slavljenjem Boga ili možda nerazumeš engleske tekstove tvojih HM idola?!?
U tekstovima Kamelota se pominje Bog..nigde satana,mani me budalastina..ne slusam ja dark metal i one sto arlauchu...ovo je vise hard rock,ali sta se ja pravdam :dash::dash:

da rasčistimo....Crkva nije za ravnopravnost polova po demokratskoj definiciji, um ne sme biti slobodan već u poslušanju mužu. Ja tvrdim da si ti izuzetno prijatna osoba...to je to
Slusam muza,slusa i on mene,to ti je ravnopravnost polova ;)
Mani se klasifikacija..slobodan um znaci da prihvatas razlike kod drugih,ali sumnjam da mozes da shvatis..a sad za vas:
KAKO vas nije sramota??Pravoslavni ste,iako niste pri crkvi,i svadjate se sa bracom i sestrama po veri na dve teme..Zbog cega???Zar ne verujemo svi u istog Boga?
Sta covek moze da pomisli kad cita kako se pravoslavni vernici ovako dzapaju??:confused:
Ja u tvojoj igrici Stefi vise ne ucestvujem :bye:

Slusam muza,slusa i on mene,to ti je ravnopravnost polova ;)
Mani se klasifikacija..slobodan um znaci da prihvatas razlike kod drugih,ali sumnjam da mozes da shvatis..a sad za vas:
KAKO vas nije sramota??Pravoslavni ste,iako niste pri crkvi,i svadjate se sa bracom i sestrama po veri na dve teme..Zbog cega???Zar ne verujemo svi u istog Boga?
Sta covek moze da pomisli kad cita kako se pravoslavni vernici ovako dzapaju??:confused:
Ja u tvojoj igrici Stefi vise ne ucestvujem :bye:

:klap::klap::klap:

Uobičajena kurtoazna poseta Vladike SPC Rimokatoličkoj Crkvi i ništa više...:cool:
Evo sada i muslimani odoše u Vatikan, pa da li to znači da su i oni primili uniju...:hahaha::hahaha::hahaha:
Ne budu smiješan...:sad2::sad2::sad2:

Kojom logikom ti analiziras?!!!!!! Znaci, Boze oprosti, Patrijarh bi trebalo da se izuje i klanja kad formalno pozdravlja njihovog poglavara!!! To su bre sastanci za stol0m i rukovanje, a ne, samo sto Lavrentije nije po..... papi!!!

da li bi mogao/la da preciziras na sta mislis
i da eventualno das neke primere

koliko je SPC dosledna u svojim stavovima
da li je i sta menjala kroz vreme
i sta su razlozi za tu (eventualnu) nedoslednost?

Pogledaj klipove ispred, pa ces da vidis klanjanje papi, drkost i bes "smirenog duhovnika vladike" koji je poceo da sluzi okrecuci ledja oltaru, vidi u cemu se voze, kakve mobilne imaju u rukama, kako su im tehnicki opremljeni manastiri, nadji jedan bez centralnog grejanja (struje), obrati paznju na monahinje sa izdepiliranim nausnicama i pocupanim obrvama, procentualno koliko monaha u srbiji dela bilo sta(!!!!!). konkretan primer bogatog vladike ti je vladika Artemije (kuca u bistrickoj i Soko Banji, audi allroad quatro sa full oremom, napisao knjizicu vidovdan gde direktno kaze da su svi Srbi koji prodaju kuce i zemlju i odu sa kosova su klan Vuka Brankovica, a sam prodao siptarima samouslugu u Djakovici i pobegao u Gracanicu, jer u prizrenu nije bezbedno za njegovu zadnjicu, kad se povukla srpska vojska, prijela mu se pita i o. Haritonu koji mu je donosio siptari odsekli glavu, zbog sujete da nije vrhovni omiljeni, rasterao sve omiljene monahe iz eparhije, koje je narod voleo i koji su mnogo uradili za svetinje i narod), itd. Irinej Bulovic koji opsovao ko turcin, Grigorije koji ima devojku, Jovan koji vice mars napolje kad vise volite crkvu od episkopa, hrizostom koji je zastitio okretanje ledja oltaru na racun naroda koje su njegovi svestenici tukli...... OCES JOS TOGA?

Zao mi bas. i kad mi se sve sto videh smucilo, eto jednog prostog monaha koji i sam vidi sta mu vladika radi, i rece - tako je kad se oslanjas na ljude. Okreni se Bogu!
Dakle, nisam videla oreole iznad glava pravoslavnih vladika, ali zarad o. Tadeja i danas nekih cestitih monaha, valja ne gubiti nadu. Kako jednom Starac rece: dogod ijednog monaha (zaista monaha) ima u keliji da se moli, dotle ovaj svet postoji.

О чему се овде размишља:worth:
Историја људског рода, пребогата је разним догађајима, те да су заказали Сабор у било који датум, опет би се нешто пронашло...А сваки дан у календару је освећен и посвећен неком од светитеља Божијих. Није ли тако? Бар ви есфигменци би тај 11. новембар требало посебно да поштујете, а ево и због чега.

Преподобни мученик Томотеј Есфигменски. Из Кисани, села Тракијскога. Био жењен и имао 2 кћери. Жену му зграбе Турци и потурче. Да би избавио жену из харема он се привидно потурчи. Избавивши жену он је да у женски манастир, а он оде у Свету Гору, најпре у Лавру а после у Есфигмен. Пожелио мучеништво за Христа, попут Агатангела Есфигменског, и посечен био у Једрену 29. октобра, а 11. новембра по новом календару 1820. године. Тело му бачено у реку, а хаљине пренете старцем Херманом духовником у манастир Есфигмен.

Свети Великомученик Димитриј

"....И чим стаде свитати двадесет шести октобар војници уђоше у тамницу, и затекоше Светог Димитрија где стоји на молитви, и избодоше га копљима. Тако исповедник Христов предаде чесну и свету душу своју у руке Господа свог Христа. А тело његово, бачено на земљу и поругано, хришћани тајно узеше ноћу и сахранише чесно... "/из Житија Светих/

Своју велику љубав према Светом Димитрију српски народ је изразио подизањем бројних цркава које је му је посветио и у којима му се, окупљен у заједници Свете Литургије, молитвено обраћа и поштује. Сутра, на празник Светог Димитрија, свог Небеског заступника прославиће православни парохијани цркава у Лајковцу, Земуну, Новом Београду, Даљу, Крагујевцу, Бајши, Лазаревцу, Угњи код Цетиња, Батињанима код Пакраца, на Крушевцу у Подгорици, у парохији наше Цркве у Кристиансанду у Норвешкој... Градови који су добили име по овом светитељу, Сремска и Косовска Митровица, у духовној радости прославиће своје градске славе, а молитве Великомученику и Чудотворцу Солунском биће упућене и из цркве Светог Димитрија у манастиру Пећка Патријаршија.

Сутра се слави овај светац,и свим верницима који славе,желим сретну славу :)

Сутра се слави овај светац,и свим верницима који славе,желим сретну славу :)
Лепо што си поставила то о Светом Димитрију (и ја сам поставио на теми "Зилоти" цео текст) али треба да ти скренем пажњу да "сретна" кажу Хрвати, а Срби кажу "срећна". Исто тако твој друг Аналитичар користи бројне хрватске речи као например недаво реч "уопће" што кажу Хрвати, јер Срби кажу "уопште", итд. па имам утисак као да сте Хрвати. Али добро, можда сте чланови Хрватске православне Цркве, Бог зна :) Постојала је једно време у историји Хрватска православна Црква коју су измислили римски папа и Хрвати да би лакше покатоличавали Србе у Хрватској. Немој да се љутиш, али ако стваро говорите да сте Срби и чланови Српске Цркве онда бар научите српски језик. Кад је Аналитичар недавно (а и раније је слично писао) написао "Ви зилоти уопће нисте православни" дошло ми је и да се смејем и да плачем у исто време јер он нас на чистом хрватском језику учи шта је то православље и на хрватском језику кобајаги брани Српску православну Цркву с тим да још додаје да он није мањи православац јер воли римокатоличку "цркву" и признаје је за Цркву (папске јеретике признаје за равноправне и чак изнад православних - Еремита, брате, уразуми га :!: ) и признаје јеретика римског папу кога назива "Свети отац" за поглавара свих хришћана а тиме и поглавара СПЦ - трагикомично :):cry:

Лепо што си поставила то о Светом Димитрију (и ја сам поставио на теми "Зилоти" цео текст) али треба да ти скренем пажњу да "сретна" кажу Хрвати, а Срби кажу "срећна". Исто тако твој друг Аналитичар користи бројне хрватске речи као например недаво реч "уопће" што кажу Хрвати, јер Срби кажу "уопште", итд. па имам утисак као да сте Хрвати. Али добро, можда сте чланови Хрватске православне Цркве, Бог зна :) Постојала је једно време у историји Хрватска православна Црква коју су измислили римски папа и Хрвати да би лакше покатоличавали Србе у Хрватској. Немој да се љутиш, али ако стваро говорите да сте Срби и чланови Српске Цркве онда бар научите српски језик. Кад је Аналитичар недавно (а и раније је слично писао) написао "Ви зилоти уопће нисте православни" дошло ми је и да се смејем и да плачем у исто време јер он нас на чистом хрватском језику учи шта је то православље и на хрватском језику кобајаги брани Српску православну Цркву с тим да још додаје да он није мањи православац јер воли римокатоличку "цркву" и признаје је за Цркву (папске јеретике признаје за равноправне и чак изнад православних - Еремита, брате, уразуми га :!: ) и признаје јеретика римског папу кога назива "Свети отац" за поглавара свих хришћана а тиме и поглавара СПЦ - трагикомично :):cry:
Nikakve veze nemam ni sa Hrvatskom,ni sa Bosnom,a ni Crnom Gorom :dash::dash::dash:.Nikakvih rodjaka tamo nemam,a ni dalje familije :roll:.To sto sam napisala "sretna" odmah me cini sumnjivim?:think:..Ok..sita sam prepirki i pravdanja.
Ne ljutim se...shvatila sam vas princip...bas mi je svejedno;)
Ali eto cisto da znas u Hrvatsku sam isla samo na more ,kao turista :hahaha:..i to davne 1989,jos kao klinka ..
Ako cemo o veri i pravoslavlju,ok...molim vas da ne kvalifikujete ljude,i ne vredjate ih bez osnova.

Zar činjenica da sam porijeklom iz Hercegovine i Crne Core može uticati na to da budem manji pravoslavac od nekog iz Srbije...:sad2::sad2::sad2:
U najmanju ruku smiješno...:sad2::sad2::sad2:

Zar činjenica da sam porijeklom iz Hercegovine i Crne Core može uticati na to da budem manji pravoslavac od nekog iz Srbije...:sad2::sad2::sad2:

Znas sta mene nervira kod ovakvih ljudi,sto se smatraju da su jedini Srbi,pravi pravoslavci itd?To sto ih jedna recenica odaje kakvi su ljudi..
Znaci,oni ljudi koji su pred ratnim vihorom napustali svoje domove u Hrvatskoj jer su Srbi,za njih nisu Srbi:dash::dash:.Mene je ponekad sramota kako ljudi razmisljaju..Za ljude poput Vlade,izbeglice iz Hrvatske su Hrvati i katolici,a ovi iz Bosne verovatno muslimani,ili katolici a koje su nacije ni on verovatno ne zna:confused:
Dzaba silne price o tome da je neko "pravi " vernik,ako mu je dusa zla i pokvarena .

Ниси ти ни из Херцеговине нити из Црне Горе јер Срби тамо не говоре "уопће" и друге хрватске речи које ти пишеш, него си пореклом из Хрватске како си и сам раније признао а сада измишљаш да си из Херцеговине и Црне Горе. И рекао си да си одрастао са Хрватима и римокатолицима који су те учили вери, а од њих сигурно ниси могао да научиш православље него су те научили да признајеш папу за свог поглавара како си и написао већ два пута (само колико сам ја видео) а Светог владику Николаја Српског називаш фашистом, ето то си научио од њих, потпуно ми је јасно и ти се онда овде претвараш да си неки бранилац СПЦ - тужно и смешно. Ако хоћеш да будеш Србин онда причај српским језиком, и ако већ хоћеш да се бориш за Српску православну Цркву онда говори српски. Овако са хрватским речима а кобајаги као верник СПЦ испадаш смешан и трагичан.

Znas sta mene nervira kod ovakvih ljudi,sto se smatraju da su jedini Srbi,pravi pravoslavci itd?To sto ih jedna recenica odaje kakvi su ljudi..
Znaci,oni ljudi koji su pred ratnim vihorom napustali svoje domove u Hrvatskoj jer su Srbi,za njih nisu Srbi:dash::dash:.Mene je ponekad sramota kako ljudi razmisljaju..Za ljude poput Vlade,izbeglice iz Hrvatske su Hrvati i katolici,a ovi iz Bosne verovatno muslimani,ili katolici a koje su nacije ni on verovatno ne zna:confused:
Dzaba silne price o tome da je neko "pravi " vernik,ako mu je dusa zla i pokvarena .
Не шири причу и дезинформације, све што ми приписујеш није тачно, само се бавиш трачевима, а старија си жена, удата и имаш децу (како си сама навела) и треба да будеш мало озбиљнија.

Само сам ти рекао да Хрвати говоре "сретна" а Срби "срећна" а Србин кога су Хрвати протерали сигурно је да неће да користи хрватске речи, речи оних који су му нанели зло, нити ће да пише као ти и Аналатичар хрватском латиницом а не српском ћирилицом. Као "велики" верници СПЦ треба да знате да сваки искрени верник СПЦ пише ћирилицом (то се учи већ на првом часу православне веронауке) и сва докумета у СПЦ се пишу искључиво ћирилицом, а ти си овде исмејавала нас који пишемо ћирилицом, сети се и постиди се и покај се. Ако си случајно погрешила у називу "сретно" треба још да ми се захвалиш што сам те исправио а не да се одмах љутиш, из чега се види каква си. Сваки доброонамеран савет схваташ како неки напад на тебе. Свашта! У свему видиш зло. Замисли се мало каква си ти пре него што мене називаш злим и поквареним (Ти знаш да ми је душа зла и покварена? Камелот хеви метал група те научила да гледаш у људску душу? Јер користиш и магијску куглу или само пасуљ? Пази кад вређаш јер ћеш онда и добити овакав одговор.). Можда треба да слушам хеви метал под старе дане као и ти па да се научим шта је добро, православно и српско - свашта од тебе - и ти си трагикомична као и Аналитичар.

Срби из Хрватске имају песму коју радо певају "Кад сам био мали, знао сам свој правац, они били католици а ја православац". Тако да немој само ти да ми причаш о Србима ван Србије у другим српским земљама.

Poslednja izmena:

Нико од нас није могао да бира где ће да се роди и да одраста. Ако неком промакне нека 'рвацка реч то не значи аутоматски и да је 'рват, можда је Србин из 'рвацке. Ових дана раде ми нешто мајстори по кући, између осталих има један отац и син Срби из Лике - ***, ја маторог разумем сваку пету реч а онда тражим од сина Мише "да ми преведе".

Око Св.Владике Николаја а и римског Папе он и ја смо се већ доста препирали - и он је остао при свом а ја при свом. С тим, што ја не знам да он признаје Папу као поглавара свих хришћана...

Нико од нас није могао да бира где ће да се роди и да одраста. Ако неком промакне нека 'рвацка реч то не значи аутоматски и да је 'рват, можда је Србин из 'рвацке. Ових дана раде ми нешто мајстори по кући, између осталих има један отац и син Срби из Лике - ***, ја маторог разумем сваку пету реч а онда тражим од сина Мише "да ми преведе".

Око Св.Владике Николаја а и римског Папе он и ја смо се већ доста препирали - и он је остао при свом а ја при свом. С тим, што ја не знам да он признаје Папу као поглавара свих хришћана...

Ne priznajem Rimskog papu kao svog poglavara, jer ja nisam rimokatolik, mito...:confused:

Ниси ти ни из Херцеговине нити из Црне Горе јер Срби тамо не говоре "уопће" и друге хрватске речи које ти пишеш, него си пореклом из Хрватске како си и сам раније признао а сада измишљаш да си из Херцеговине и Црне Горе. И рекао си да си одрастао са Хрватима и римокатолицима који су те учили вери, а од њих сигурно ниси могао да научиш православље него су те научили да признајеш папу за свог поглавара како си и написао већ два пута (само колико сам ја видео) а Светог владику Николаја Српског називаш фашистом, ето то си научио од њих, потпуно ми је јасно и ти се онда овде претвараш да си неки бранилац СПЦ - тужно и смешно. Ако хоћеш да будеш Србин онда причај српским језиком, и ако већ хоћеш да се бориш за Српску православну Цркву онда говори српски. Овако са хрватским речима а кобајаги као верник СПЦ испадаш смешан и трагичан.

Da li si možda čuo za oblast Zapadna Hercegovina....:confused:

Jesam, odrastao sam sa rimokatolicima, zajedno smo igrali žmure po obližnjem franjevačkom samostanu, sakrivali se u ispovedaonici, i niko mi nije pravio nikakve probleme što sam pravoslavac. Naprotiv....
Bilo mi je krivo što nisam mogao učestvovati u njihovim maškarama i proslavama, mama mi je objasnila da je naša vjera malo drugačija od njihove, ali da to nije razlog da ih izbegavam i mrzim....
I još nešto, nitko nas nije proterivao, sami smo otišli iz starog kraja, iz nama znanog razloga, a taj razlog nije nacionalizam!

Poslednja izmena od moderatora:
Neka je srećan Mišji ili Mišulov dan (Mitrovadan) pravoslavnim vernicima u Istočnoj Srbiji a Mitrovadan svim ostalim pravoslavnim vernicima koji danas slave...
dimitrije.gif
velikomučenika Dimitrija.
felix.gif

Не шири причу и дезинформације, све што ми приписујеш није тачно, само се бавиш трачевима, а старија си жена, удата и имаш децу (како си сама навела) и треба да будеш мало озбиљнија.

Само сам ти рекао да Хрвати говоре "сретна" а Срби "срећна" а Србин кога су Хрвати протерали сигурно је да неће да користи хрватске речи, речи оних који су му нанели зло, нити ће да пише као ти и Аналатичар хрватском латиницом а не српском ћирилицом. Као "велики" верници СПЦ треба да знате да сваки искрени верник СПЦ пише ћирилицом (то се учи већ на првом часу православне веронауке) и сва докумета у СПЦ се пишу искључиво ћирилицом, а ти си овде исмејавала нас који пишемо ћирилицом, сети се и постиди се и покај се. Ако си случајно погрешила у називу "сретно" треба још да ми се захвалиш што сам те исправио а не да се одмах љутиш, из чега се види каква си. Сваки доброонамеран савет схваташ како неки напад на тебе. Свашта! У свему видиш зло. Замисли се мало каква си ти пре него што мене називаш злим и поквареним (Ти знаш да ми је душа зла и покварена? Камелот хеви метал група те научила да гледаш у људску душу? Јер користиш и магијску куглу или само пасуљ? Пази кад вређаш јер ћеш онда и добити овакав одговор.). Можда треба да слушам хеви метал под старе дане као и ти па да се научим шта је добро, православно и српско - свашта од тебе - и ти си трагикомична као и Аналитичар.

Срби из Хрватске имају песму коју радо певају "Кад сам био мали, знао сам свој правац, они били католици а ја православац". Тако да немој само ти да ми причаш о Србима ван Србије у другим српским земљама.
Koje dezinformacije?O cemu ti uopste pricas?
Hajde molim te..prestani..Ne prilici ti godinama da se ovako ponasas.Stariji si od mene i kazes da sam ja "starija "zena :hahaha::hahaha:...a imam cak 32 :hahaha:
Ostavi ljude na miru.I ne petljaj se u tudje zivote,a ako mozes sredi taj svoj.
Sto se pisanja latinicom tice ,tu gresku sa cirilicom sam i napravila (sretan),jer se slabo snalazim sa cirilicnim pismom na tastaturi,pa veze nemam gde mi je slovo C :hahaha:
Mani se vise analiziranja mene..smesan si :roll:

Back