Pravoslavlje sa asvalta

Pravoslavna religija svake godine gubi NAJVISE vernika od svih religija na racun sekti.

Cak je i katolicanstvo u krizi, ali ne toliko koliko je pravoslavlje. Srpsko pogotovo.

U zadnjih stotinak godina svet se promenuo vise nego sto se promenuo u citavom periodu od postanka covecanstva.

Crkva MORA da se menja u duhu vremena.

Sve sto je staticno u ovom svetu je osudjeno na iscezavanje.

Cak i vera.

druze da budem otvoren,kod pravoslavlja je problem sto nema centralizma.crkva kao takva jedna ustanova nemoze biti data da je vode lokalni cobani,gdje se mlate i prepiru oko toga kome ciji vjernici pripadaju (kakvi su oni onda uzor ostalim ljudima).debilizam.dali je to problem jos od pada kontantinopola pod turke,necu da ulazim u to.iz takve trule sredine mozes ocekivat pojavu i tumacenje svega i svacega kako je komu drago,dakle sekte.

kod katolika u toj mjeri takvih problema nema.jedan je centar moci koji odlucuje i prema tome,misevi kolo ne vode.

katolicanstvo je u krizi iz drugih razloga.kapitalizam,duhovno je otislo u materijalno,masoni i jos puno toga

pa kako ces neverniku da priblizis pojam vaskrsenja ako kazes da je Isus mozda bio samo klinicki mrtav, a ne stvarno mrtav

A kako onda objasniti da se za ta tri dana telo nije raspalo u tim toplim krajevima?
Vaskrsenje jedino ima smisla i mogućnost ako se neki, nama za sada nepoznat oblik života održava i nakon smrti, i nakon nekog vremena opet pojavi u drugom telu?
Na kraju posta sam upravo o tome pisao, a paralele radi sam počeo sa Isusom.....

pa ne znam bas da se telo raspadne za tri dana u toplim krajevima, ali ne bitno, blagodatna sila Bozija drzi od rapadanja tela obicnih svetih ljudi , a kamoli telo Bogocoveka koje je posle vaskrsenja bilo oduhotovreno, ali je bilo isto to telo koje je imao i pre ubistva samo izmenjeno, nije vaskrslo telo bilo neko drugo
sta je Bogu problem da bilo sta ucini kad je svemoguc, i sveti oci su vaskrsavali mrtve silom Bozijom

смућкај блато, воду + метан, затвори у херметичку кутију, мућкај свремена на време, и за 200 година изаћи ће диносаурус или нова врста људи са два д*пета. Дај не засмејавајте ме идиотизмима ала Дарвин. Има тај чикица паметних идеја, и сам сам учио и у средњој и на факсу сам читао, итекако много поред моје редовне науке читао све те расправе. али аман људи ко је овде будала. Него сад ме мрзи да пишем даље, иначе будалаштинама никад краја. Инжењер сам и годинама радим на пројектима и знам једну ствар а то - УВЕК МОРА ДА ПОСТОЈИ ГЛАВНИ ПРОЈЕКТАНТ!!! Неко ко ствар сагледава из много више углова него што ми јадници можемо да привиримо. Немогу ствари саме од себе да буду овакве или онакве, него за све постоји савршени образац а тај образац када се не види онда којекакви изгубљени шарлатани у времену и простору то приписују магији самостварања. И опет потиру себе јер верују у неку силу која то ствара а тврде да Бог не постоји. Како год да Га крсте или не крсте они Га признају. Па макар га звали и саморганизација удруженог рада притиска, воде, метана и којекаквих горе доле елемената. Будалаштине м*ке ми.

Svaka religija je opasna za dobrobit čovečanstva. Uprkos javnim pozivima na ljubav i mir, crkve su u svojoj suštini organizacije koje počivaju upravo na podeljenosti sveta i mržnji prema pripadnicima drugih vera. To pokazuje i istraživanje da su države utoliko veća pretnja svetskom miru ukoliko imaju procentualno veći broj vernika u odnosu na broj stanovnika. Sve u svemu, mislim da bi svet bio mnogo srećnije mesto za život bez religije i crkava, pa samim tim to mislim i za našu pravoslavnu crkvu.:bye:

Svaka religija je opasna za dobrobit čovečanstva. Uprkos javnim pozivima na ljubav i mir, crkve su u svojoj suštini organizacije koje počivaju upravo na podeljenosti sveta i mržnji prema pripadnicima drugih vera. To pokazuje i istraživanje da su države utoliko veća pretnja svetskom miru ukoliko imaju procentualno veći broj vernika u odnosu na broj stanovnika. Sve u svemu, mislim da bi svet bio mnogo srećnije mesto za život bez religije i crkava, pa samim tim to mislim i za našu pravoslavnu crkvu.:bye:

Strasno...
Kako neko moze stvarno da veruje u tako nesto?!

Ogromna vecina Srba koji danas imaju oko 50 godina su se krstili sa trideset i kusur godina...

Sve dotle su svojski pljuvali po pravoslavlju, i ponizavali sve one koji bi SAMO PROSLI sa iste strane gde je bila koja crkva...

A u crkvi....tri babe i dva dede.....

Ostali su se grozili na crkvu...SVI...

I odjednom, reklo bi se preko noci, dodje do velike promene u glavama ljudi..

Kao da im je neko, ne daj Boze, ugradio cip u mozak: svi postase veliki vernici!

Veci pravoslavci od patrijarha!

Cudo jedno!

Muslimanima je trebalo 500 godina da promene veru, a Srbima samo 5!

A tek njihova deca.....Ne priznaju ni evoluciju, koju CEO SVET priznaje....

Prepotentni do haha, a malodusni do zla Boga kada stvar podje naopako...

Pa da su bar ko talibani, da su spremni da daju zivot za uverenja...Nisu ni za to kadri...

Eh, dosla moda, pravoslavlje sa asvalta je to, nista vise...:roll:

Da je vecina preko noci postala religiozna vredi za sva YU plemena.

Postovani, nema sumnje da religiju daleko bolje poznajem od 95% diskutanata ovde, ukljucvujuci i Vas...

Ali ja vidim i malo dalje.

To je ono sto vi ne shvatate niti mozete da shvatite.

Видиш ти много далеко

Ovo je najjače! :hahaha:
Općeraširena zabluda da darvinizam uči kako je čovjek nastao od majmuna!
To samo govori da nikad nisi ni pokušao pročitati bilo šta od teorije evolucije! :D

није истина Усташе су настале од мешавине пацова и буба шваба

1. Treba da se zaboravi mesanje u politiku i ostale aspekte svetovnog zivota

2. Treba da se okrene svetosavlju kako MORALNOM KODEKSU Srpstva

3. Treba da napusti platformu stalnog optuzivanja da su nam svi neprijatelji i da samo sloga vecno mora da nas spasava od nekoga

4. Treba da izbaci staroslovenski iz upotrebe.

5. Treba da uvede obaveznu kompjuterizaciju za sve svestenike

6. Treba da zaboravi na vecito isterivanje nekakve pravde (Pravda ne postoji)

7. Treba da prihvati savremenu nauku

8. Treba da se popovi upristoje

9. Treba da mnogo vise obrate paznju na propagandu

10. Treba NAROCITO da obrati paznju na SOCIJALNI MOMENAT u odnosu sa vernicima!
(Ovo drzim da je narocito vazno, jer tu je tacka gde sekte kradu vernike od religija)

Толико о томе колико се разумеш у веру и колики си верник можда верујеш у оног контра али у Бога праведног не

Strasno...
Kako neko moze stvarno da veruje u tako nesto?!

Ne znam šta je tu tebi strašno. Onda je i meni strašno ako ti veruješ da je religija išta drugo od zatupljivanja slobodne ljudske misli i naćin da se manipuliše narodom. Pogledaj malo kroz istoriju kakvim svinjarijama i zverstvima su direktno ili indirektno kumovale razne crkve. A, sve kao brinući za spas naših duša. Neću da me spasavaju oni koji na savesti imaju milione mrtvih, prognanih i napaćenih.

Ne znam šta je tu tebi strašno. Onda je i meni strašno ako ti veruješ da je religija išta drugo od zatupljivanja slobodne ljudske misli i naćin da se manipuliše narodom. Pogledaj malo kroz istoriju kakvim svinjarijama i zverstvima su direktno ili indirektno kumovale razne crkve. A, sve kao brinući za spas naših duša. Neću da me spasavaju oni koji na savesti imaju milione mrtvih, prognanih i napaćenih.[/QUOTE]

Pa ni ne spasavaju te oni,
osim ako predjes u katolike,
jer srpska pravoslavna crkva nema tih grehova koje si nabrojao,
...................ili imas neke dokaze?:rtfm:

Ne znam šta je tu tebi strašno. Onda je i meni strašno ako ti veruješ da je religija išta drugo od zatupljivanja slobodne ljudske misli i naćin da se manipuliše narodom. Pogledaj malo kroz istoriju kakvim svinjarijama i zverstvima su direktno ili indirektno kumovale razne crkve. A, sve kao brinući za spas naših duša. Neću da me spasavaju oni koji na savesti imaju milione mrtvih, prognanih i napaćenih.[/QUOTE]

Pa ni ne spasavaju te oni,
osim ako predjes u katolike,
jer srpska pravoslavna crkva nema tih grehova koje si nabrojao,
...................ili imas neke dokaze?:rtfm:

Ma naši to rade malo drugačije, ali suština je ista. Propagiraju mir i ljubav, a misle kako da podele, zavade i vladaju.:super:

Када људи који немају везе са Хришћанством(Истином) почну о томе....за плакат су коментари...

Православље је једина истина..све друго лажи...да су сви Православци неби било подела...

Када људи који немају везе са Хришћанством(Истином) почну о томе....за плакат су коментари...

Православље је једина истина..све друго лажи...да су сви Православци неби било подела...

Isto tako ne bi bilo podela ni da su svi katolici ili možda muslimani. I za njih je njihova vera jedina istina. U tome je i problem, jer postoji onoliko istina koliko ima bogova. A, istina je ipak samo jedna, a to je da niko nad njom nema monopol.:worth:

Religije su NAJVECE ZLO COVECANSTVA!

Najvise ljudi je ubijeno u ime nekakvog Boga koga niko nikad nije video.

Шта је за кога истина, неће променити ПРАВУ истину...тј...Православље остаје истина Бога Живога..шта год која јерес или секта мислили!

Pravu istinu imaju i katolici i Islamisti.

A i jednih i drugih je mnogo vise nego pravoslavaca.

Cija je istina NAJISTINSKIJA?

Ko to treba da presudi?

Svi začetnici religija su ih stvorili da bi napravili korist za sebe.Zaključak izvuci sam.
Kakvu su korist za sebe izvukli Hristos i Njegovi apostoli koji zu ziveli kao siromasi, u neprekidnom trudu i koji su mucenicki postradali?
Kad kazem "kakvu korist za sebe" tu mislim na korist na koju pretpostavljam mislis u ovozemaljskom smislu tipa, novac ili sta vec

Ne znam šta je tu tebi strašno. Onda je i meni strašno ako ti veruješ da je religija išta drugo od zatupljivanja slobodne ljudske misli i naćin da se manipuliše narodom. Pogledaj malo kroz istoriju kakvim svinjarijama i zverstvima su direktno ili indirektno kumovale razne crkve. A, sve kao brinući za spas naših duša. Neću da me spasavaju oni koji na savesti imaju milione mrtvih, prognanih i napaćenih.
Ne moze se tako uopsteno generalizovati i sve trpati u isti kos. Svaki slucaj je slucaj za sebe i da bi se znala istina o njemu treba ga ispitati, a ne ga odmah baciti u neki kos sa ostalim slucajevima i reci "sve je to isto". A kad vec tako ocrnjujes savest poboznih, sto se ne zapitas kakva je savest bezboznih.

Back