Nestasna Ameba
Domaćin
- Poruka
- 5.000
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nestašna Amebo HVALA!!! Treba samo da čuješ odgovor koji su deca dobila od nastavnice srpskog jezika: "Pa nije logično da Purović menja Žigića kada svi znaju da Žigić bolje igra od njega."?!? Inače, kao što se vidi iz priloženog, ove redove piše mama obolela od groznice prijemnog ispita.![]()
Зато, што сам случајно, живео 15 година у Грчкој, научио грчки и боље га знам од тебе, који се кунеш у Kleina и држиш за Shipku као пијан плота. Ти више ниси смешан, ти си просто -јадан.Међу Kleinovim "бисерима" спада и то, што је, по њему, правилно да се каже "са Новог Београда" уместо "из Новог Београда", односно "на Новом Београду", уместо " у Новом Београду".
Μεθοδος значи систем, метод, начин деловања, а "твоје" истраживање" се каже Εξερευμα, док се твоје "испитивање" каже Ανακρισιεις.
Мислим да је ред да те неко обавести да Hesse, Klein i Shipka ( мрско ми је да убацујем турски фонт на рачунар како бих написао то презиме у оригиналу), нису једини писци на овоме свету. Учлани се у најближу библиотеку и бићеш фасциниран колико лепих и занимљивих књига тамо има...
Шта год ти причао, факат је да све што си тврдио у вези граматике, не само да је крајње нетачно, већ измишљено! Можда грчки знаш, али српски...
метод=метода, тиме се ти позабави...ако те занима граматика, узми па научи нешто...
П.С.Ко си ти па да критикујеш Клајна и Шипку, па макар били хипотетички и најгори лингвисти у земљи...ти, који све пишеш погрешно![]()
па то је вишезначна реч...ево по речнику:
1. два истоврсна или подједнака предмета....
2. а) две особе које се налазе заједно...
б) две истородне животиње...истог пола
в) две животиње...различитог пола...
3. онај који је коме по каквој особини једнак
4. мала количина чега, неколико
У ком речнику? Не оптужујем неког да измишља док не проверим.
У Енциклопедији и у Вујаклији стоји исто:
- једнак (придев)
- двоје (именица)
To je i moj problem, i lični ukusProverih i ja nakon svog posta, Hesse je to verovatno video u recniku Matice srpske. Istina, kao poslednje znacenje pise nekoliko, nemalo, mada ja i dalje insistiram na tome da rec par ne bi trebalo koristiti u tom znacenju, ali to je moj problem, licni ukus
Eto, ziv covek (mozda) i gresi![]()
Да погађам? Од Kleina?![]()
Recenica je: "Sastali se lisica i rak, pa u razgovoru rece rak lisici...
Naslov teksta je LISICA I RAK
Pitanje: Kog je tipa naslovna sintagma Lisica i Rak?
Ne znam na sta se odnosi pitanje...
3. 4 (br nezavisnih rečenica određuje se prema broju predikata, odnosno glagola u ličnom gl obliku - dakle: su stigli, zastade, otpusti, pade - perfekat i tri aorista)