Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Tacnije, ne moze ici enklitika.
Да, само сам претпоставила да многи овде не знају значење тог термина.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tacnije, ne moze ici enklitika.
ali si pretpostavila da znamo sta su ti apozicija i sintagma.. uf, kako me nervira
Реч треба нема прошло време...
Реч треба нема прошло време...
Glagol trebati, n-ti put.
Svakako ima prošlo vreme i svakako se može menjati po licima ukoliko ga ne prati drugi glagol.
Glagol trebati nije bezličan, ali se upotrebljava bezlično ako je u spoju sa drugim glagolom (Svi treba da dođu. Trebalo je da znaš (Било је потребно да знаш). Trebalo bi da razmislimo.(Треба да размислимо)). Ako nema drugog glagola, trebati se menja normalno kroz sva lica (Ne trebaš mi (Ниси ми потребан). Trebao mi je njegov savet (Био ми је потребан (неопходан) његов савет). Za šta su ti trebali ključevi?(За шта су ти били потребни кључеви?)). Dopušteno je da se koristi i kao prelazan glagol (Trebaćemo vas (Бићете нам потребни). Trebate li nešto?( Да ли вам нешто треба?)), ali je u tom slučaju ipak bolje upotrebiti oblike Trebaćete nam (Бићете нам потребни; Користићете нам). Treba li vam nešto?
Мис'м...убићу се!
Не, треба да се убијем јуче!
...Пошто, као што кажеш, не може да се каже:''Требало је да се убијем јуче!''
![]()
Dobro, onda neka mi sasha_bgd objasni kako se zove oblik TREBALO JE. Ili, Hesse, objasni ti.
PS Paz stvarno.![]()
Глас је инструмент за говор и певање и може лепо да звучи.. Код оних, веома талентованих, може да буде и за свирање.Dobro, sasha, to sto tebi lepse "zvuci" (tako napisano) stvar je ukusa, a ne pravila.
To cak ne moze ni da zvuci jer nije instrument za sviranje![]()