Kurt2
Ističe se
- Poruka
- 2.410
Upravo i ja to mislim. Samo sam hteo da proverim! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Drustvo, dobro bi mi dosla strucna pomoc u vezi sa nizom nedoumica koje imam! Ali, ako je moguce bez ismijavanja neznalice!Slobodno me ispravite uvijek kad napisem nesto pogresno, jer tako se najbolje uci.
.
1) Imamo glagol brojiti, a imamo i svrseni glagol nabrojati, a ne nabrojiti ili je ispravno i jedno i drugo? Na netu, napr. na stranicama skola, kod zadataka negdje pise nabrojati, a negdje nabrojiti.
2) Trgovac ili prodavach? A moze li mozda i prodavac, sto je takodje toliko cesto u upotrebi?
3) Poslovi oko uredjenja stana ili uredjivanja stana? Da li se mogu upotrijebiti obje varijante za isti smisao, ili se radi o razlicitom znacenju, ili je jedna, vjerovatno, ova druga verzija nepravilna?
Hvala!
1) Da li su pravilno i ispravno sinonimi i sta treba upotrijebiti u pitanjima poput ovih mojih koja slijede?
laicki skroz:
iritantan je neki agens, a iritabilno je tvoje oko
sugestivan je onaj ko sugerise, a sugestibilan onaj koji je podlozan sugestiji
ja bih rekla da je neprofitabilna ona organizacija koja ne ostvaruje profit, neuspesno posluje
primera radi neprofitabilna banka (tesko je zamisliti)
neprofitna je ona koja nije osnovana radi ostvarivanja dobiti (nvo)
Lokalnim i žargonom - ni ove reči nisu iz našeg rodnog kraja, ali ih, eto, koristimo...
I evo ti još malo pravopisa: ne kaže se u vezi tih stvari, već u vezi sa tim stvarima.
Ovo su samo dobronamerne ispravke.
Katarzi, nije da nema smisla to što pričaš, ali mislim da malo preteruješ. Nema razloga da te bilo šta od ovoga vređa, jer smo ovde da bismo nešto više naučili. Eto, i ti si svima nama dobronamerno poklonio malo KULTURE, a niko ti je nije trazio. To, naravno, ne znači da ne treba da ti se zahvalimo. Hvala ti!![]()
samo da se ne zaboravi Vuk Karadzic moram da jedan citat stavim: "pisi kako govoris, citaj kako pises" ili nesto tog smisla je reko ako neko govori "ne znam" neka tako i pise.
da si pametna nebi se smijala, svako kaze "neznam" (bez zastoja izmedju "ne" i "znam" ili dinamike naglasavanja (ima ljudi koji naglasavanjem odvajaju rijeci jako jasno, a nikad ne zastaju, da nisam cuo nebi verovao)). pod dinamikom naglasavanja mislim na isto sto se u muzici misli pod piano forte piano forte fortisimo i sl. nisam vidio noramalnu osobu koja "NEZNAM" naglasava recimo FF (n) MF (e) FF(z) MF (nam). tako da ne vidim ni razlog da se tako pise.
niti normalnu osobu koja neznam kaze recimo ovako 1/16 * 2 (za slovo po 1/16) (ne)____1/32(pauza)____1/16 * 4 (za slovo po 1/16) (znam).
moji radovi iz srpskog za vreme dok sam bio u osnovnu isli su na takmicenja, za razliku od tvojih ?
Такоје!moji radovi iz srpskog za vreme dok sam bio u osnovnu isli su na takmicenja, za razliku od tvojih ?