Pravo na izbor,na papiruma u praksi?

Izvini molim te,a ko odlucuje sta je ogroman,a sta mali problem?Neko ko se nije suocio sa istim?Pa bas kompetentno,nema sta!
Ne videh da forumasi otvaraju samo teme od kolektivnog znacaja.A ovo jeste problem,samo sto ste slepi kod ociju,pa ne vidite.

Ako ces iskreno, ja samo vidim da si nervozna i po smislu onoga sto pises i kako pises.

Ovde ima ljudi sa veliki, zivotnim problemima, a to sto ce dete da ti pohadja versku nastavu, umesto gradjanskog vaspitanja - stvarno je vaseljenski problem.

Imas skolsku upravu, Min. prosvete, pa se zali, forum ne moze to da ti resi, a to sto nisi privukla paznju svojim problemom, to isto moze da ti bude pokazatelj...

Ako ces iskreno, ja samo vidim da si nervozna i po smislu onoga sto pises i kako pises.

Ovde ima ljudi sa veliki, zivotnim problemima, a to sto ce dete da ti pohadja versku nastavu, umesto gradjanskog vaspitanja - stvarno je vaseljenski problem.

Imas skolsku upravu, Min. prosvete, pa se zali, forum ne moze to da ti resi, a to sto nisi privukla paznju svojim problemom, to isto moze da ti bude pokazatelj...

a ti se "hranis" u pokusajima umanjivanja tudjih problema?
koji su tvoji razlozi kucanja po forumu? etiketiranje ljudi, glumatanje sveznalice, podizanje sopstvene ideje o sebi u elektronskom ogledalu?
posle ovoliko ispisanih stranica si ili low IQ pa ne kapiras ili, sto je verovatnije totalno bezobziran i nadobudan pa sracunato 'forumski' podj3b4v4s...

pokreni svoje teme za koje smatras da su bitne i iskuliraj sa smaranjem na ovako nebitnim temama za tebe i svet u kom ti i tvoje sveznanje zivite...

koji su tvoji razlozi kucanja po forumu? etiketiranje ljudi, glumatanje sveznalice, podizanje sopstvene ideje o sebi u elektronskom ogledalu?
posle ovoliko ispisanih stranica si ili low IQ pa ne kapiras ili, sto je verovatnije totalno bezobziran i nadobudan pa sracunato 'forumski' podj3b4v4s...

pokreni svoje teme za koje smatras da su bitne i iskuliraj sa smaranjem na ovako nebitnim temama za tebe i svet u kom ti i tvoje sveznanje zivite...

:pms:?

Napustila te i velika slova na pocetku recenice...

:pms:?

Napustila te i velika slova na pocetku recenice...

pogodila te istina o sebi pa pokusavas da se sprdas smajlijima i klasicnim forumaskim 'argumentima' o pravopisu u nedostatku pravih u vezi sa temom?
ne vidim razliku izmedju nepritiskanja shifta i tvog koriscenja celave latinice...ponovo pokazujes da ti nije mesto na ovakvim temama...kapiram da ti bolje leze neke politicke i sportske - obicno su sagovornici na takvim tematikama vrsni znalci i strucnjaci poput tebe...

pogodila te istina o sebi pa pokusavas da se sprdas smajlijima i klasicnim forumaskim 'argumentima' o pravopisu u nedostatku pravih u vezi sa temom?
ne vidim razliku izmedju nepritiskanja shifta i tvog koriscenja celave latinice...ponovo pokazujes da ti nije mesto na ovakvim temama...kapiram da ti bolje leze neke politicke i sportske - obicno su sagovornici na takvim tematikama vrsni znalci i strucnjaci poput tebe...

Zanimljivo, mada je bitno da ti to ne radis. (bold - prim. aut.)

Nista me nije pogodilo, vec mi je zanimljivo kako reagujes, a otac si - nije bas pohvalno za tvoju ulogu vaspitaca.

Заборавих, ево ти права ћирилица, истом брзином као и prava latinica, ček da vidiš da nije problem ni u kukicama na Čačak i šaša... Mada su velika slova tu.

Opusti se i mani me se - dovoljno je bilo. (postavljacici sam 2x dao savet kako sta da radi, a ovim sto je ovde post-ovala, preko mogucnosti iz datog joj savet, nista nece postici)

Mada mi je zanimljivo kako se kao roditelji koprcate oko izbornog predmeta, a uopste vas ne boli sto je reformom osnovnoskolskog obrazovanja trasirano zatupljivanje generacija... Ali sta ja znam sa low IQ...

vidim...onako...iskreno si se potrudio...

Nista me nije pogodilo, vec mi je zanimljivo kako reagujes, a otac si - nije bas pohvalno za tvoju ulogu vaspitaca.

ja sam napisao svoje vidjenje tvog posanja na ovoj temi. ovo boldovano iznad je jedan od tvojih 'pecata' na ovoj temi.

Заборавих, ево ти права ћирилица, истом брзином као и prava latinica, ček da vidiš da nije problem ni u kukicama na Čačak i šaša... Mada su velika slova tu.

:klap:

Opusti se i mani me se - dovoljno je bilo. (postavljacici sam 2x dao savet kako sta da radi, a ovim sto je ovde post-ovala, preko mogucnosti iz datog joj savet, nista nece postici)

dovoljno je da prestanes da razvodnjavas temu.

Mada mi je zanimljivo kako se kao roditelji koprcate oko izbornog predmeta, a uopste vas ne boli sto je reformom osnovnoskolskog obrazovanja trasirano zatupljivanje generacija... Ali sta ja znam sa low IQ...

tom logikom mozemo konstatovati da su sve teme na forumu krstarice irelevantne jer ce uvek postojati krupniji problem koji, dok se ne resi sve ostale sfere zivota treba da se zaustave...

Savet koji ti meni"dade"zna i baba na pijaci da da!
Ocigledno tvoj mozak ne moze da dokuci u sustinu problema,a mislis kako si mudar sa savetom:"Obrati se institucijama"!
Pa onda meris tezinu necijeg problema na kantar,sto je apsurdno,jer ja ne osecam bol obolelog od karcinoma,ali moja zubobolja je meni trenutno najproblematicnija!
A onda slag na torti,ukazujes mi na globalni problem skolstva.A kako mislis da resis globalni problem ne osvcuci se na"sitnice"?Dijagnoza je losa,sto se skolstva u Srbiji tice,ali ne mozes leciti samo karcinom,a zanemariti dijabet ili visok krvni pritisak.Kapiras?

Vidim da rasprava vec postaje zestoka ako je za utjehu mogu da vam kazem da ste sretni jer bar imate mogucnost izbora, davne neke godine kada sam ja isla i OS kod nas nije postojala mogucnost izbora, ucila se vjeronauka i tacka, niko nas nije pitao, samo je na pocetku godine u rasporedu stajao jos jedan predmet, prve godine smo imali divnog vjeroucitelja koji se trudio da nam pored pravoslavne vjere priblizi i ostale vece monoteisticke vjere u nasem okruzenju, kao i razliku ismedju katolicke i pravoslavne crkve... zbog nekih ko zna kojih razloga sledece godine nam dolazi svestenik nase partohije da nam predaje, vec prvi cas je objasnio da je samo nasa vjera ispravna a sve druge su nepozeljne, o gomili molitvi koje smo ucili napamet i drugim glupostima da ne pricam. i sada jedno 25 godina posle toga sjecam se vecine predavanja prvog vjeroucitelja a molitve sam zaboravila 15 minuta posto sam dobila ocjenu (kod nas se to ocjenjivalo i ulazilo u prosjek).
Malo sam prosirila ali smisao price je da sve zavisi od predavaca nista nije crno ili bjelo, shvatam vas revolt zbog prislile da djete ide na vjeronauku ali mozda to i nece biti tako lose neznam kakav vam je predavac

Niki,izvini gde si ti isla u skolu,pa je pre 25god bila veronauka?

Nekad davno Republici Srpskoj u vreme najvecih ratnih dejstava neki pametnjakovic se dosjetio da djeci tupi o vjecnom zivotu... :) i da to znanje ili neznanje ocjenjuje sa ocjenom koja je bila ravnopravna sa matematikom i fizikom, da znate koje gluposti su tu bile, prvi cas odgovaram da je Bog stvorio svjet itd.... a odmah sledeci imamo biologiju gdje ucimo o Darvinu :) kad mi nismo prolupali vjerujte nisu ni vasa djeca tako "glupa" da ne uvide sta je vjerovatnije, malo price kod kuce a vjerujem da tvoje djete bez obzira sto je malo vec ima izgradjen svoj stav i da ga ni sto vjeroucitelja nece promjeniti, moj brat je dobio zabranu da se javlja na vjeronauci jer je postavljao pitanja na koja vjeroucitel nije "znao" odgovor i citirao Marksa (otac veliki komunista), dobio 5 do kraja skolovanja pod uslovom da se ne javlja i da nista ne pita :zcepanje:

Ја сам за то да се укину оба.
и ја сам,јер сматрам да деца тиме само проводе превише времена у школи
увођењем ових изборних предмета,деца само проводе још један час више у школи
а ко хоће да иде на веронауку, тај може и у вркви...ионако веронауку држе најешћесвептеници
грађанско је...па само пандам веронауци

Ја још увек немам децу хаха па ћу одговорите за мене.

Ишао сам на веронауку. што је искључиво био моји избор. Родитеље нисам ни питао нити им тражио да ми кажу шта би требало да похађам. Они су и схватили.

Држао је један млад професор/свештеник из оближње цркве. Стварно је знао како да предаје. Час је увек био последњи у дану, тако да је јако мало ученика долазило на исти. Ја сам увек ишао. Било нас је свега петоро - шесторо колико се сећам. Морам рећи да сам уживао. Никад нас није смарао са глупостима нити нам само слепо причао неке приче итд. И увек би нас на почетку часа питао за шта смо расположени. С времена на време би нам прочитао неки одломак из Библије и онда бисмо потом дискутовали о истом. А најчешће нам је помагао о свакодневним проблемима у животу. Јако често нам је давао кратке и јасне савете који нам могу помоћи. Увек би лепо саслушао и увек би нашао начин да нам помогне. Малтене као што родитељи помажу деци. Ја му се и даље дивим. И хвала му на свему.

Грађанско је од кога код да сам чуо било највећа глупост.

Е сад ја написах овде есеј, али ето осетио сам потребу да ово напишем. Кога је сморило, извињавам се.

Ја још увек немам децу хаха па ћу одговорите за мене.

Ишао сам на веронауку. што је искључиво био моји избор. Родитеље нисам ни питао нити им тражио да ми кажу шта би требало да похађам. Они су и схватили.

Држао је један млад професор/свештеник из оближње цркве. Стварно је знао како да предаје. Час је увек био последњи у дану, тако да је јако мало ученика долазило на исти. Ја сам увек ишао. Било нас је свега петоро - шесторо колико се сећам. Морам рећи да сам уживао. Никад нас није смарао са глупостима нити нам само слепо причао неке приче итд. И увек би нас на почетку часа питао за шта смо расположени. С времена на време би нам прочитао неки одломак из Библије и онда бисмо потом дискутовали о истом. А најчешће нам је помагао о свакодневним проблемима у животу. Јако често нам је давао кратке и јасне савете који нам могу помоћи. Увек би лепо саслушао и увек би нашао начин да нам помогне. Малтене као што родитељи помажу деци. Ја му се и даље дивим. И хвала му на свему.

Грађанско је од кога код да сам чуо било највећа глупост.

Е сад ја написах овде есеј, али ето осетио сам потребу да ово напишем. Кога је сморило, извињавам се.

Eh, i meni je bio takav, sasvim gotivan čovek. Nisam više vernik, ali ga i dalje poštujem.
Znam da su kod mene svi imali problem sa katoličkom verskom, lik ih je plašio pričama da će goreti u paklu ako budu imali seksulalne odnose pre braka. :lol:
Međutim, oba predmeta dođu kao neviđeno zamaranje. Za verunauku je još kocka ko sve može da zapadne, retki su oni veroučitelji poput Brančezovog ili mog, uglavnom su to neki žešći fanatici.

Najbolje bi bilo ili ukinuti predmete, ili uvesti neki predmet poput sociologije, u kojima se analiziraju svi aspekti društva, ipak je jedna godina premalo za jedan tako važan predmet.

Eh, i meni je bio takav, sasvim gotivan čovek. Nisam više vernik, ali ga i dalje poštujem.
Znam da su kod mene svi imali problem sa katoličkom verskom, lik ih je plašio pričama da će goreti u paklu ako budu imali seksulalne odnose pre braka. :lol:
Međutim, oba predmeta dođu kao neviđeno zamaranje. Za verunauku je još kocka ko sve može da zapadne, retki su oni veroučitelji poput Brančezovog ili mog, uglavnom su to neki žešći fanatici.

Najbolje bi bilo ili ukinuti predmete, ili uvesti neki predmet poput sociologije, u kojima se analiziraju svi aspekti društva, ipak je jedna godina premalo za jedan tako važan predmet.

Како бре ниси верник кад пратиш Господара Светлости? ;)

Увек има таквих фанатика као што и кажеш па је грешка што налазе такве за предавања деци.

А о укидању предмета, ту већ залазимо у реформу српског образовања, које ничему не вреди.

Back