Pravo na izbor,na papiruma u praksi?

Više dođem neki deista/ panteista. Ne prihvatam ono što piše u svetim knjigama(Biblija, Kuran, vede), nalazim samu organizovanu religiju kao sredstvo manipulisanja nad masama.
Problem je što ne uvode neko obavezno psiho testiranje, i to za sve predmete, meni je sreća što nije zapao jedan sveštenik, koji je smatrao da smo mi deca iz mešovitih brakova najgori mogući izrodi. :roll:
Isti način na koji su uveli ta dva predmeta (bio sam drugi osnovne kad se to desilo), nek ukinu ove nakaradno ubačene i uvedu taj novi ili nek ništa ne uvode. Ako bi ovako ostalo, deca se samo zamaraju sat vremena duže.

Poslednja izmena od moderatora:
Više dođem neki deista/ panteista. Ne prihvatam ono što piše u svetim knjigama(Biblija, Kuran, vede), nalazim samu organizovanu religiju kao sredstvo manipulisanja nad masama.
Problem je što ne uvode neko obavezno psiho testiranje, i to za sve predmete, meni je sreća što nije zapao jedan sveštenik, koji je smatrao da smo mi deca iz mešovitih brakova najgori mogući izrodi. :roll:
Isti način na koji su uveli ta dva predmeta (bio sam drugi osnovne kad se to desilo), nek ukinu ove nakaradno ubačene i uvedu taj novi ili nek ništa ne uvode. Ako bi ovako ostalo, deca se samo zamaraju sat vremena duže.

Па кажем све зависи ко предаје. Када би доводили нормалне људе који знају како да раде са децом то би било у реду онда. За оба предмета. Овако је игра на срећу . . .

Zamislite da ucimo kako uci religija:

Zakoni, geografija, seksualnost i medicina.....

yd7-146314.jpg

Poslednja izmena:
Па кажем све зависи ко предаје. Када би доводили нормалне људе који знају како да раде са децом то би било у реду онда. За оба предмета. Овако је игра на срећу . . .

Ovako izbor profesora podseća kao na to da li će naredni vladar iz dinastije Targarijena biti normalan :lol:

Zamislite da ucimo kako uci religija:

Zakoni, geografija, seksualnost i medicina.....

yd7-146314.jpg

Као прво глупо је веома рећи религија. Не свака.
Као друго можеш одмах да обришеш свој пост јер сви знамо куда води. А очигледно и ти знаш чим си ово поставио. За то имаш друге теме.

- - - - - - - - - -

Već sam se pomirio da ako sam se zajebao, da ću goreti u paklu, neću da se vadim na Paskalovu oplakdu :D
Ovako izbor profesora podseća kao na to da li će naredni vladar iz dinastije Targarijena biti normalan :lol:

Колико се сећам баца се новчић или тако нешто? Сваки пут кад се Таргаријен роди? Хахаха
Нажалост је тако. Изгледа да је код тебе и мене новчић пао на праву страну.

Мени крстарица страшно нешто кује. Све ми дуплира постове и учитава три сата -.-

Poslednja izmena:
Као прво глупо је веома рећи религија. Не свака.
Као друго можеш одмах да обришеш свој пост јер сви знамо куда води. А очигледно и ти знаш чим си ово поставио. За то имаш друге теме.
-

Religije ZATUPLJUJU narod.

Redovno vuku u nazad.

I napravile su NAJVECA ZLA u istoriji covecanstva.

Religije ZATUPLJUJU narod.

Redovno vuku u nazad.

I napravile su NAJVECA ZLA u istoriji covecanstva.

Јао Господе. Па то је ужасно од њих. И бре ти зли верници. Како их није срамота. Срећом су ту атеисти, тако разумни и интелигентни. Увек најпаметнији и боље знају од свих.

Прекини! Иди на неку од милион бесмислених атеистичких тема на овом форуму, створених за пуко вређање верника па тамо пропагирај своје глупости.

Јао Господе. Па то је ужасно од њих. И бре ти зли верници. Како их није срамота. Срећом су ту атеисти, тако разумни и интелигентни. Увек најпаметнији и боље знају од свих.

Прекини! Иди на неку од милион бесмислених атеистичких тема на овом форуму, створених за пуко вређање верника па тамо пропагирај своје глупости.

Ja kazem onako kako ja mislim.

Nemoj da te to vredja, ne moramo svi misliti kao ti.

Pogledaj samo zemlje po svetu: gde god je religija jaca - razvoj je slabiji.

I obrnuto.

Da ni ne pricamo o verskom fanatizmu ....

i da...predmet se zove verska nastava...religija i nauka su nespojivi pojmovi

е није ме мрзело да погледам у ђачкој књижици
код моје деце пише Православни катехизис

есад знате шта похађају моја деца
то смо изабрали јер смо нешто морали да изаберемо

е није ме мрзело да погледам у ђачкој књижици
код моје деце пише Православни катехизис

есад знате шта похађају моја деца
то смо изабрали јер смо нешто морали да изаберемо

Ма наш систем образовања је мало заостао. И као и свуда и у њему влада партијски систем. Стављају се људи на посао који су утицајни у партијским пословима а не компетентни за посао који им се даје. И опет као и свуда ово зло од партијског система умешало је руке и у цркву. И тако добијамо људе који све више и више на то гледају са веома лошим предрасудама. То нимало не помаже слици православне религије. А, ниједне друге такође.

Ni jedan ni drugi. Mislim da ih treba ukinuti.

Било би добро кад би те предмете предавали људи који стварно знају шта раде. Да помогну деци и да их нешто науче. Али претпостављам да су то само маштарије, као и много шта у овој држави.

Било би добро кад би те предмете предавали људи који стварно знају шта раде. Да помогну деци и да их нешто науче. Али претпостављам да су то само маштарије, као и много шта у овој држави.

Znam neke skole u Bg gde se dobro radi na casovima veronauke. Deca kace radove na panoe kada su znacajniji verski praznici, upoznati su sa obicajima i slicno. Ali na zalost to su izuzeci. Uglavnom sede da im prodje vreme. I na gradjanskom takodje. A najgore u celoj prici je sto decu koja ne dolaze niko ne upisuje. I sta ako se tom detetu koje nije doslo nesto desi, a trebalo je da bude na casu gradjanskog/veronauke?

Ја сам очекивала да ће и један и други предмет бити нека врста етике, подуке о добром и лошем, неко оплемењивање личности у сваком случају.

Али, то се у случају моје деце свело на узалудно седење и губљење времена. Нажалост.

Ја сам очекивала да ће и један и други предмет бити нека врста етике, подуке о добром и лошем, неко оплемењивање личности у сваком случају.

Али, то се у случају моје деце свело на узалудно седење и губљење времена. Нажалост.

Ne samo u slucaju tvoje dece, u slucaju vecine dece. Mada zavisi i ko to predaje, jer gradjansko mozes da pustis masti na volju. Ima ok casova.

Znam neke skole u Bg gde se dobro radi na casovima veronauke. Deca kace radove na panoe kada su znacajniji verski praznici, upoznati su sa obicajima i slicno. Ali na zalost to su izuzeci. Uglavnom sede da im prodje vreme. I na gradjanskom takodje. A najgore u celoj prici je sto decu koja ne dolaze niko ne upisuje. I sta ako se tom detetu koje nije doslo nesto desi, a trebalo je da bude na casu gradjanskog/veronauke?

Да увек имам изузетака. Ја сам већ написао да сам и ја имао један. Не уписују, да. Зато што је изборни предмет. Људи су веома попустљиви. Посебно према деци. А мислим да је мало претерано са тим уписивањем и да је професор крив ако се нешто детету деси.

- - - - - - - - - -

Нисам сигуран може ли се то подучавати.

Да увек имам изузетака. Ја сам већ написао да сам и ја имао један. Не уписују, да. Зато што је изборни предмет. Људи су веома попустљиви. Посебно према деци. А мислим да је мало претерано са тим уписивањем и да је професор крив ако се нешто детету деси.

Jeste profesor odgovoran jer je dete trebalo da bude na njegovom casu. A ako nije upisano da je izostalo, smatra se da je bilo, a ono tehnicki nije... Najcrnje je sto i odeljenske staresine podrzavaju ne upisivanje...

Ја сам за веронауку,под условом да их вероучитељ учи ономе што би требало,а не да се час сведе не пуко уписивање истог,и на пуштање деце кућама. Требало би деци приближити веру,упутити их правим вредностима,Богу,цркви.

Такође,грађанско васпитање ми личи на неку социологију,али се ни на њој махом не ради ништа.

Jeste profesor odgovoran jer je dete trebalo da bude na njegovom casu. A ako nije upisano da je izostalo, smatra se da je bilo, a ono tehnicki nije... Najcrnje je sto i odeljenske staresine podrzavaju ne upisivanje...

Зар само један уписивање имена у неку црвену свеску представља пребацивање одговорности? Да није то мало претерано?

- - - - - - - - - -

Ја сам за веронауку,под условом да их вероучитељ учи ономе што би требало,а не да се час сведе не пуко уписивање истог,и на пуштање деце кућама. Требало би деци приближити веру,упутити их правим вредностима,Богу,цркви.

Такође,грађанско васпитање ми личи на неку социологију,али се ни на њој махом не ради ништа.

Баш тако, лепо речено. Да и јесте као социологија. Али опет све зависи ко предаје. Знам да су неки професори водили децу у позориште, музеје итд. Ни то није лоше . . .

Da naravno. Ali ako se detetu nesto desi u to vreme dok je trebalo da bude na casu, a nije upisan, nastavnik je odgovoran.

Да то је тачно. Само кажем да је по мом мишљењу то мало претерано. Ако дете не зна да се стара о себи довољно да можеш да га пустиш само онда га немој пуштати. Није професорова одговорност ако дете, рецимо, није добро васпитано па бежи са часова. Ако га професор упише он се само одриче одговорности. Али ако се детету нешто деси њему се десило. Нема ту помоћи. Не знам да ли разумеш на шта циљам.

Back