PRAVILNA ISHRANA

Zato sto je ono posledica lose ishrane,trazila sam gde bih mogla da to postavim,ovo mi je izgledalo kao prikladna tema.
Mogu i da otvorim novu,nije problem.
I to nije debela osoba,nego bolesno gojazna devojcica

Ovakvi ekstremni slucajevi sigurno nisu samo posledica lose ishrane. Pre bi se reklo da je losa ishrana posledica. Cega? Pa time treba nauka da se bavi. Kad bolje razmislim, u ovom slucaju se uopste ne moze govoriti o losoj ishrani, vec o poremecaju.
Dobro, otvori temu o bolesno gojaznim osobama, vidim da te fascinacija ne popusta.

Ovakvi ekstremni slucajevi sigurno nisu samo posledica lose ishrane. Pre bi se reklo da je losa ishrana posledica. Cega? Pa time treba nauka da se bavi. Kad bolje razmislim, u ovom slucaju se uopste ne moze govoriti o losoj ishrani, vec o poremecaju.
Dobro, otvori temu o bolesno gojaznim osobama, vidim da te fascinacija ne popusta.

Kao ni tebe neke fascinacije

a i ovo ti je...:roll:
Cuj,Fat i Fit zajedno jedno pored drugog u recenici.
Aj da si rekla normal&fit
Iz krajnosti u krajnost
Jos uvek nisi naucila razliku izmedju anoreksije,mrsavosti,normalno uhranjenih,gojaznih i bolesno gojaznih

Ne citam temu redovno, pa se izvinjavam ako pisem nesto sto ste vec pisali... nedavno sam procitala knjigu Istina o hrani (Truth about food) koja je prilicno popularno napisana, evo par stvacica iz nje (iako vecinu odavno znamo):

* Kada su nekoliko ispitanika stavili na tzv Ape Diet - dijetu po kojoj su jeli nasi preci - ovi su smrsali oko 4 kg posle deset dana. Jeli su oko 5,5kilograma voca i povrca dnevno, i orahe/lesnike/badem itd., a ponekad su im dali malo kuvane ribe. Svima se holesterol spustio za oko 25%.

*povrce treba jesti po bojama, sve boje, to jest. za oci je dobar spanac (!), ali ga ne treba kuvati vise od par minuta, za kozu paradajz (200 gr. soka ili pola kile svezeg paradajza :lol: dnevno), borovnica i riba za mozak :), mleko, sirevi, tj. klacijum za PMS, a brokoli za sve - samo sto 50% ljudi uopste nema neki gen koji ti je potreban da bi telo moglo da se docepa tih hranljivih supstanci iz njega... Najvaznije: 5 porcija voca/povrca dnevno.

*Vitamin C nam pomaze da primimo gvozdje iz mesa, dok nam kafa i caj (tj. tanin) odmazu. Ne treba piti caj ili kafu uz obroke.

*Bar 300 grama ribe nedeljno, sasvim je ok i ako jedete sardine ili tunjevinu iz konzerve. Ovo ne vazi za trudnice - one ne treba da jedu mnogo ribe (morske) za vreme trudnoce.

*ispitivanja su pokazala da je nekada dovoljna i sama pomisao na slatkise pa da zivnemo, uopste ne moramo stvarno da popijemo kokakolu ili pojedemo cokoladicu... a ako bas moramo, onda gorku cokoladu, sa velikim procentom kakaa.

*ne moramo svaki dan da popijemo 2 l vode, tj. racunaju se i cajevi, i kafa, i voce i povrce...

*ispitali su rekcije tela na razne detox varijante - recimo gladovanje - ispostavilo se da je rezultat isti kao kada jedemo (zdrave stvari, voce i povrce).

*za vitku liniju je bolje male porcije na svakih 1,5 sat ili 2...

i tako... u principu nista novo ... al' da i ja dam doprinos :)

Veruj, ne bih ni ucestvovala. :D
A nisi u toku ni sa ovom temom. Taj link je odgovor na postove koji potenciraju da je visak kg bolest. Poenta je da covek moze biti zdrav i prav i sa nekim razumnim "viskom" (koji i nije visak, nego izmisljotina moderne civilizacije), kao i da ako si vitak automatski ne znaci da si zdrav. Ogromna vecina mrsavih se u stvari uopste ni ne hrani pravilno. A u tome jeste poenta tema- zdrav zivot, a ne koliko estetski zadovoljavamo kriterijume modnih pisti. To je razlika koju ti nikako da skapiras.

Poenta je da covek moze biti zdrav i prav i sa nekim razumnim "viskom" (koji i nije visak, nego izmisljotina moderne civilizacije), kao i da ako si vitak automatski ne znaci da si zdrav. Ogromna vecina mrsavih se u stvari uopste ni ne hrani pravilno. A u tome jeste poenta tema- zdrav zivot, a ne koliko estetski zadovoljavamo kriterijume modnih pisti. To je razlika koju ti nikako da skapiras.

Ne,to ja odlicno znam.
A ti to nikako ne zelis da skapiras.
Ukljucim se u diskusiju,a ti me napadas da hocu da pljujem debele.
Htela sam da pokazem gde vodi losa ishrana.

Zacudila bi se koliko mali procenat gojaznih ljudi ima ZAISTA neki poremecaj i hormonski disbalans.
Upoznala sam na moru devojku koja ima oko 100kg,prica mi o hormonskom poremecaju,kako joj je tesko da smrsa,a svaki dan smaze milku sa lesnicima od 300g pred mojim ocima

Ne,to ja odlicno znam.
A ti to nikako ne zelis da skapiras.
Ukljucim se u diskusiju,a ti me napadas da hocu da pljujem debele.
Htela sam da pokazem gde vodi losa ishrana.

Zacudila bi se koliko mali procenat gojaznih ljudi ima ZAISTA neki poremecaj i hormonski disbalans.
Upoznala sam na moru devojku koja ima oko 100kg,prica mi o hormonskom poremecaju,kako joj je tesko da smrsa,a svaki dan smaze milku sa lesnicima od 300g pred mojim ocima

Bas mi te zao, to mora da je bilo jako traumaticno iskustvo za tebe. Elem, klip koji si stavila nema veze sa NEPRAVILNOM ISHRANOM, nego sa POREMECAJEM U ISHRANI, sto je samo POSLEDICA, a ne uzrok bolesti.

Jao ovo je bas extremno, moze biti prvo poremecaj pa onda debljina, ali i pobrnuto prvo losa ishrana. Moguce je da je jela malo vis eod malena, pa pankreas postao osetljiv na ugljene hidrate, pa lucio vecu kolicinu insulina, obori secer u krvi ispod normale, pa je opet gladna, pa jede, pa vise insulina, pa u krug, naravno slaba fizicka aktivnost, nizi nivo glukagona, onda dolaze i drugi poremecaji (ovo je najjednostavniji opis).
Mislim ona kad bi i smrsala, a za to bi njoji trebale godine tesko c es evratiti u normalo, devojka jedva dise, pa njoj je srce oslabljeno.

Back