PRAVILNA ISHRANA

Ajde, zene, pohvalite me....
Doruckujem (tj. cim operem zube zazvaljim) voce (dobro, jedno jutro mrkvu, drugo banannu, al, mocu jednom i jabuku da pojedem)
Onda jedno sat vremena nakon toga - zitarice - nekad hljeb (crni, naravno, bijeli mi je bljutav), nekad korn fleks ili musli sa posnim jogurtom ili sojinim mlijekom...
Rucak - PAZI SADA - salata sa malo maslinovog ulja, tunjevinom ili posnom mocarelom....znaci - paradajz, krastavac i zel. salata + sir ili riba....I SUPER MI JE!!!
Lagana sam ko perce a trba sita....
Vecera klasicna Holandska, povrce, krompir samo skuvani u vodi i komad mesa (koji najcesce preskocim)
U medjuvremenima voce, voce, voce....

:super:Bravo mammy..slobodno mozes testeninu..karbonare..sa tunom..pecurkama

da, ALI - zeludac koristi razlicite vrste enzima za razgradnju hidrata i bjelancevina, te se ta hrana ni ne iskoristi kako treba....zato necu da to mijesam....otud da rucam salate sa mesom ili sirom

Znaci, sabotiram temu o dijetama.
Pricamo o zdravoj ishrani . :D
Evo ja sam jela vocnu salatu za dorucak, udarili mi vitamini u glavu, pa samo otvaram teme. :lol:

Sad cu da pocnem samo sa par dobrih stvari:

KAFA je stetna samo ako se pije u ogromnim kolicinama. Dve dnevno su vise nego korisne. :)

Casa crnog vina dnevno takodje je zdravo, kao i stangla cokolade. :razz:

Najidealnije bi bilo jesti 34g vlakana dnevno, 1 jabuka sadrzi 3,7 g!
Tri jabuke i na dobrom ste putu.:wink:

Ajmo dalje!:razz: [/QU Sta da filozofiram...Deset god sam imala malu radnju zdrave hrane i ucila od musterija...Tad sam cula kako su i koliko zitarice zdrave...Mogla bih o toj temi satima...Eto udelicu i ja jedan savet...U radnjama mozete naci psenicne klice...jedite ih potopljene u mleku...imaju dosta vitamina B i izuzetno su dobre kod popravke raspolozenja...Moja familija ima veliku radnju zdrave ishrane u Beogradu...nema cega nema...Necu sad da reklamiram tu radnju, vec ako neko hoce da cuje savet i da se zdravoj hrani nek mi pise na privatno...uputicu vas rado tamo...

Ja ne volim mlijeko,ufff bljak...kad se sjetim kako su me moji tjerali dok sam bila mala da pijem,a ja cekam samo da okrenu glavu pa fffrs u sudoperu...:)
Inace po krvnoj grupi pise da mi mlijeko i mlijecni proizvodi nikako ne odgovaraju...eto ima logike,tako da max izbjegavam,ili kupujem biljne sireve...

Ja ne volim mlijeko,ufff bljak...

Takodje. A i mleko nije namenjeno za ljude. Ni mlecni proizvodi. Za bebe je majcino mleko, za telad je kravlje mleko. U kravljem mleku se nalazi sve sto je potrebno teletu da postane krava, tj da razvije misice i kosti. U majcinom mleku se nalazi sve sto je potrebno da beba normalno izraste u odraslu osobu. Teletu nije potreban mentalni razvoj, bebi jeste.

Takodje. A i mleko nije namenjeno za ljude. Ni mlecni proizvodi. Za bebe je majcino mleko, za telad je kravlje mleko. U kravljem mleku se nalazi sve sto je potrebno teletu da postane krava, tj da razvije misice i kosti. U majcinom mleku se nalazi sve sto je potrebno da beba normalno izraste u odraslu osobu. Teletu nije potreban mentalni razvoj, bebi jeste.
Nije namenjeno za ljude? vecu glupost odavno nisam procitao

Ja ne volim mlijeko,ufff bljak...kad se sjetim kako su me moji tjerali dok sam bila mala da pijem,a ja cekam samo da okrenu glavu pa fffrs u sudoperu...:)
Inace po krvnoj grupi pise da mi mlijeko i mlijecni proizvodi nikako ne odgovaraju...eto ima logike,tako da max izbjegavam,ili kupujem biljne sireve...
koja je to krvna grupa?

ja mleko i mlecne prozivode obozavam,ne prodje dan a da ne pojedem nesto od toga : )

Back