BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
reče čovek koji je otvorio 38 tema za 2 dana =I
MOLIM MODERATORE DA OBRATE PAZNJU NA LAZI I PROVOKACIJE!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
reče čovek koji je otvorio 38 tema za 2 dana =I
A ti si se pet puta udavala.![]()

Ја волим да уживам у храни!
Која је поента у томе да нам главна преокупација у животу буде да живимо што дуже, ако нам живот није испуњен уживањима?![]()
Napisah vec negde da nije poenta u sto duzem zivotu, nego kako se osecas na dnevnoj bazi, koliko imas energije, kako si raspolozen. Ako skrkas dnevno gomilu fabrickog ili domaceg secera, tesko da ce nekom biti dobro. Ako se prezderes prezacinjene hrane, ne da neces moci da dises, nego ni galon vode ti nece biti dosta.
Zdravih namirnica ima prilicno i u njima se sasvim lepo uziva. Culo ukusa se prilagodjava onom sto jedemo. Ista kao sa cigaretama, tek kad covek duze ne pusi, onda shvati koliko su mu cula otupela na odvratan ukus koji duvan ostavlja u ustima. Tako je i sa prezacinjenom i premasnom hranom.

Jednom sam gledala emisiju o ishrani i, između ostalog, bio je neki lik koji je odlučio da produži život zdravom ishranom i fiz. vežbanjem. Ne znam tačno šta je jeo, čini mi se da nije bilo ništa posebno privlačno, ali sećam se da je rekao da je fora i u tome da nikad ne jede sit - čovek je stalno bio gladnjikav. I, kao, tako će da produži život za godinu - dve. Da meni neko to ponudi, rekla bih mu da me odmah upuca.

Ne razumem, kakva je razlika u intenzitetu ukusa između zdravih i nezdravih namirnica?
Iznosim cinjenice, nema potrebe da te to frustrira ili ima?![]()

Probala i jedno i drugo. Pomalo mi je teško da poredim intenzitet, jer nekad nabasam na bezukusne voćke. Posle voća sam nakon pola sata gladna, posle milke nakon sat. Nakon milke mi se ne jede još milke. Hajde sad ti reci šta si imala na umu.Pa izvrsi eksperiment kod kuce, uzmi vocku, pa uzmi cokoladu ili bilo koje industrijsko djubre.

i sad si mi ga zavukla s tim zelenim smajlijem na kraju
18 god ce svakako da ti traju godinu dana i ne vise, mozes ti da pricas sta hoces

Probala i jedno i drugo. Pomalo mi je teško da poredim intenzitet, jer nekad nabasam na bezukusne voćke. Posle voća sam nakon pola sata gladna, posle milke nakon sat. Nakon milke mi se ne jede još milke. Hajde sad ti reci šta si imala na umu.![]()

Meni ovo zvuci kao frustrirana reakcija. Mozda je to za tebe normalni nacin komunikacije, meni nije.
![]()
Boris nikako nije mislio da treba da se jede bezukusno, a ni bljutavo. Ako si citala sta je pisao, sve namirnice koje zagovara nikako nisu bezukusne, od voca pa do kozjeg mleka. Tako da nemam pojma odakle si izvukla takav zakljucak. Postoji skoro precizna razlika izmedju ukusa nezdravih namirnica i zdravih u intezitetu. Ako pojedes vocku, nije isto kao kad pojedes milku. Posle milke ce ti se jesti jos milke
Pa.. ako mene pitas... hrana ne treba da bude previse ukusna. Jer kad je previse ukusna , (slano, slatko, kiselo, masno) naklonjeni smo da pojedemo vise. Poenta hrane je da napunis organizam nutricijama, da bi mogao funkcionisati normalno, a ne da je gledas kao vid zabave dok je mljackas u ustima![]()

Previse ukusna i ukusna nije isto. Sve je lepo napisano. I ovaj deo sa zabavom.

Zapravo, više ima veze prehrambenim preferencijama. Pih, nema potrebe za cinizmom.Nista, onda si ti fenomen koji kontrira bio-hemijskim procesima! Cestitamo!![]()
А да ли ти укусност хране поистовећујеш са интензитетом укуса?
Онда би лимун и рен били најукуснија храна, а лубеница најмање укусна?
Или је он ипак причао о томе да храна не треба да НАМА буде превише укусна, у смислу ''да нам се превише допадне'' (да не буде по нашем укусу) јер бисмо, како сам каже, тада пожелели још?![]()

Ne razumem, kakva je razlika u intenzitetu ukusa između zdravih i nezdravih namirnica?