boris0230
Aktivan član
- Poruka
- 1.583
Vise o informaciji mleka imas u knjizi THE MILK BOOK....procitala sam negde da je razlika izmedju pasterizovanog i sirovog mleka u tome sto se sirovo brzo ukiseli pa mora da se baci a pasterizovano se takodje ukvari samo se ne ukiseli...nekad su ljudi pili samo sirovo mleko... pasterizovano mleko je izmenjeno i liseno svega sto u njemu vredi...mleko i mlecne proizvode je najbolje jesti u sirovom stanju....jedan engleski lekar je jednu grupu stenadi i macica hranio samo pasterizovanim mlekom i svi su uginuli, stenci i macici koje je hranio sirovim mlekom bili su zdravi i odlicno napredovali...takodje 9 od 10 teladi hranjenih pasterizovanim mlekom je uginulo... inace dodavanje kalcijuma u ishrani ne stiti od osteoporoze dok postoje faktori koji uticu na njegovo gubljenje iz kostiju - te kalcijumske dodatke pa bili oni i mleko zaboravite - kalcijum koji odlazi iz kostiju ne eliminise se iz organizma, dospeva u krvotok i talozi se u krvnim sudovima (u kombinaciji sa masnocama i holesterolom izaziva zakrecenje), kozi(bore), ocima (katarakta),zglobovima (artritis),i unutrasnjim organima(kamen u bubregu)
p.s. volim mleko pa kakvo god![]()
link mozes videti ovde:
http://www.amazon.com/Milk-Book-Science-Destroying-Natures/dp/1885236042

O knjizi govore dosta informacija o mleku. Postoji jedna prica jos PRVI put kad je kuvano mleko bilo prezentovano u jednom gradu. Ljudi su GODINAMA pili sirovo mleko, medjutim zbog profita ljudi su hteli da nametnu kuvano mleko (i uspelo im je). Kuvano mleko moze DANIMA da stoji na policama, dok sirovo mleko veoma brzo pokvari.
I u knjizi pise da je vise preporucljivo kozje mleko. Jer je kozje mleko PRIBLIZNIJE ljudskom mleko nego kravlje.
Ja imam takvu srecu da mi komsija prekoputa drzi koze, takodje pravi sir od sirovog kozjeg mleka
pa mi je uvek dostupno!I po meni, mnoooogo lepse mi je kozje mleko od kravljeg, prosto obozavam kozje sirovo mleko