november child
Elita
- Poruka
- 18.222
.ne komplikuj, buki..ili hleb ili voda..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.ne komplikuj, buki..ili hleb ili voda..

ziveo samo na lebu i vodi, i jos tolko godina, ondak mi bez veze komplikujemo
ma ako je istina da je pajaziveo samo na lebu i vodi, i jos tolko godina, ondak mi bez veze komplikujemo
neki se prave od nekuvanog mlekaSir kao sirovo.

Ovea tvoja teorija ima smisla - ali kod pecinskog coveka!
Danasnji covek je civilizovano bice (ako ti je lakse,evoluirao),koji je vremenom "prilagodio" svoj organizam na drugaciju vrstu ishrane,odnosno upotrebljava ono sto ga razlikuje od dr zivih bica - RAZMISLJANJE, te shodno tome smislio razna cuda,kao npr laboratorije, u kojima (iznedju ostalog) ispituje i hranu koju unosi u organizam. Dakle,ako je dokazano (a jeste) da je krompir sirov otrovan, a kuvan nije i ima odredjenu hranjivu vrednost - ja im apsolutno verujem.
Dakle,smatram da ne vredi diskutovati o krajnostima (samo sirova hrana, ili samo kuvana hrana),jer nista nije crno-belo.
Jedino sto mi je (od svih dogmi) najlogicnije i najsvrsihodnije je : konzumirati hranu koja uspeva na prostoru na kojem zivite.
PS> Naucnici smatraju da na osnovu duzine creva (u odnosu na masu i velicinu tela) ljudska prehrana treba imati vise od 2/3 zastupljenosti povrca i voca. (Mesozderi imaju mnogo kraca creva) I to im verujem.

Da, ima nekih ludaka koji propovedaju ovakav način ishrane. Pričala mi je jedna manekenka da joj je neki ''stručnjak'' bio prepisao takvu dijetu, i da je mislila da će da umre koliko joj je bilo loše od jedenja samo žive hrane... a to je žena koja je ionako već vodila računa o ishrani... bla bla
Nego, odgledah ovaj film
![]()
Pogledajte ako niste, al' nije baš veseo.
Da, zaboravio sam da dodam jos tu cinjenicu. Ne postoji bice (dobro, jedino ono koje ima nekih mentalnih problema) da ne voli neki tip vocaPa mi volimo voce.![]()

razlog toga je sto zitarice nisu nasa prirodna hrana Jel ti to pokusavas da me nasmejes??Kod nas ovde uspeva samo hleb i rafinisan secer... (ako cemo iskreno). Da li to znaci da treba da jedemo to?
Pecinski covek je imao iste varljive sposobnosti kao moderni danasnji covek. U pitanju je samo razumevanje - koliko imas otovren um da prihvatis i isprobas tudje ideje. I sama cinjenica je da je pecinski covek bio u mnogo boljem zdravlju nego moderan covek.
Posle pecinskog coveka, su ti primitivna plemena. Ja sam istrazivao uglavnom 5 najaca primitivna plemena i fora je u tome, sto su neki imali toliko savrsene zube da ne mozes zamisliti iako nisu culi za cetkicu niti za pastu!
A danas, mi imamo super-opreme, zubare, cetkice, paste i najnovije tehnologije a i dalje nam se kvare zubi? Cemu je poenta? Treba da se zapitamo sta su oni to radili drugacije od nas?
Ne treba ti doktor niti laboratorija (pogotovo neko "novo" naucno istrazivanje) da dokaze da je covek stvoren (izgradjen) da jede voce. Ne samo po varljivom traktu, vec po MNOGO drugih logicnih cinjenica. Dovoljna je cinjenica da nemamo kandze za ubijanje, niti psece zube za ubijanje plena, imamo savrseni trakt, imamo oci da prepoznamo boju, imamo fine prste za branje voca, postoji jos mnogo cinjenica kao struktura vilice i zuba i pljuvacka.

Pa jeste, verovatno je imao kozu u dvoristu, a sta mi obicni smrtnici da radimo?

Jel ti to pokusavas da me nasmejes??
A otkud dolazi ono sto kupujem na pijaci?
Kakav trakt je imao pecinski covek - mozes samo da nagadjas,jer niko nije mogao da ga na osnovu fosila analizira.
Za zube vec nije tako - ljudi u plemenskim zajednicama su imali kvarne zube.
Savrseni zubi nekih plemena jesu odraz onoga sto jedu,slazem se,a narocito sto jedu neke biljke bogate sastojcima koji povoljno uticu na kosti( minerali,fluor ..),ali kad branis svoju temu,onda ne mozes da je zasnivas na komparaciji sa vremenom i predelima dijametralno suprotne ovom nasem. Cinjenica je da nam je priroda odgovorila na nemar zagadjenoscu svega onoga sto unosimo,tako da utemeljiti ishranu na sirovoj hrani nosi dodatno veliki rizik.
A< priznaces da nam za ubijanja ne smeta sto nemamo kandze.![]()
Jel ti to pokusavas da me nasmejes??
A otkud dolazi ono sto kupujem na pijaci?
Kakav trakt je imao pecinski covek - mozes samo da nagadjas,jer niko nije mogao da ga na osnovu fosila analizira.
Za zube vec nije tako - ljudi u plemenskim zajednicama su imali kvarne zube.
Savrseni zubi nekih plemena jesu odraz onoga sto jedu,slazem se,a narocito sto jedu neke biljke bogate sastojcima koji povoljno uticu na kosti( minerali,fluor ..),ali kad branis svoju temu,onda ne mozes da je zasnivas na komparaciji sa vremenom i predelima dijametralno suprotne ovom nasem. Cinjenica je da nam je priroda odgovorila na nemar zagadjenoscu svega onoga sto unosimo,tako da utemeljiti ishranu na sirovoj hrani nosi dodatno veliki rizik.
A< priznaces da nam za ubijanja ne smeta sto nemamo kandze.![]()
Da nisi malo prepotentan za jednog moderatora? Moji stavovi nisu zasnovani na rekla-kazala na postovima,nego rezultat dugogodisnjeg i sistematskog ucenja i savladavanja zivotnih prepreka (kao i kod vecine ljudi danasnjice). Ako zelis da nesto nekome dokazes ovde, onda se naoruzaj ARGUMENTIMA, a ne funkcijom i sujetom. Za argumente smatram neki naucni dokaz o tvojoj tvrdnji,ili nesto objavljeno iz te oblasti, sto potkrepljuje tvoju tvrdnju (moze i ta knjiga o tim plemenima,ako je priznata od strane naucnih krugova), jer danas svako pise knjige i propagira svoje manje-vise nesuvisle ideje i pretpostavke.Ova cinjenica boldirana 100% nije tacna. Jer postoji jedna knjiga, napisana od strane zubara koji je putovao svetom i istrazivao kondiciju zuba kod primitivnih plemena. Njegov rad se smatra unikatnim jer u ono vreme, plemena jos nisu bila pod uticajem belog secera i brasna. Samo plemena koja su bila pod uticajem brasna i secera imali su kvarne zube, oni koji su ziveli nativnim nacinom - nisu.
Dakle, mozda se pitas koja to plemena? Masajci, Maori, Eskimi uglavnom. Ja sam ranije mislio da je u pitanju sto jedu "odredjenu" vrstu biljaka ili slicno. Ali on je takodje studirao njihovu ishranu i tajna je u tome (verovala ili ne) sto su jeli 6 - 8 puta nutritivniju hranu nego mi. I da spomenem, bila je to sirova hrana.
Dakle, tvoj problem je sto ne citas![]()
Ne napadam ga. Pokusavam da iznesem svoje cudjenje zbog ovakvih iskljucivih stavova.Slazem se da je NEKA hrana zdravija sirova,ali ne moze to biti premisa u prehrani,a jos manje da se drugima pokusa nametnuti kao JEDINI ISPRAVAN NACIN PREHRANE i to bez validnih ARGUMENATA....zasto napadas coveka - sirova hrana jeste zdravija od preradjene... kuvanjem se ne ubija samo ono sto je stetno nego i ono sto je korisno - jel postoji bomba koju mozes da bacis na neki grad i u njemu ubijes samo neprijatelja... a sto se mesa i ubijanja tice zasto ne jedes pse, neki ih jedu... jel znas da npr. telad hranjena ko zna cim za nekoliko nedelja dostignu tezinu za klanje a kolju ih zato sto posle par nedelja postanu toliko anemicna i bolesna da mogu svakog trena da uginu...e pa nismo svi psiholoski opremljeni da podnesemo tako nesto
)Ovea tvoja teorija ima smisla - ali kod pecinskog coveka!
Danasnji covek je civilizovano bice (ako ti je lakse,evoluirao),koji je vremenom "prilagodio" svoj organizam na drugaciju vrstu ishrane,odnosno upotrebljava ono sto ga razlikuje od dr zivih bica - RAZMISLJANJE, te shodno tome smislio razna cuda,kao npr laboratorije, u kojima (iznedju ostalog) ispituje i hranu koju unosi u organizam. Dakle,ako je dokazano (a jeste) da je krompir sirov otrovan, a kuvan nije i ima odredjenu hranjivu vrednost - ja im apsolutno verujem.
Dakle,smatram da ne vredi diskutovati o krajnostima (samo sirova hrana, ili samo kuvana hrana),jer nista nije crno-belo.
Jedino sto mi je (od svih dogmi) najlogicnije i najsvrsihodnije je : konzumirati hranu koja uspeva na prostoru na kojem zivite.
PS> Naucnici smatraju da na osnovu duzine creva (u odnosu na masu i velicinu tela) ljudska prehrana treba imati vise od 2/3 zastupljenosti povrca i voca. (Mesozderi imaju mnogo kraca creva) I to im verujem.

Vuk nije glupa životinja.Da nisi malo prepotentan za jednog moderatora? Moji stavovi nisu zasnovani na rekla-kazala na postovima,nego rezultat dugogodisnjeg i sistematskog ucenja i savladavanja zivotnih prepreka (kao i kod vecine ljudi danasnjice). Ako zelis da nesto nekome dokazes ovde, onda se naoruzaj ARGUMENTIMA, a ne funkcijom i sujetom. Za argumente smatram neki naucni dokaz o tvojoj tvrdnji,ili nesto objavljeno iz te oblasti, sto potkrepljuje tvoju tvrdnju (moze i ta knjiga o tim plemenima,ako je priznata od strane naucnih krugova), jer danas svako pise knjige i propagira svoje manje-vise nesuvisle ideje i pretpostavke.