bundeva
Buduća legenda
- Poruka
- 29.061

ne dobacuj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ugadnubaburastem:govorimo o krajnje individualnom, racionalnom i iracionalnom segmentu sklopa jedne licnosti, koji uslovljavaju njene odluke na nivou svesnog i i podsvesnog - a (u ekstremnim situacijama) najcesce refleksnog, u hipoteticki zamisljenim okolnostima - da li bi i u kojoj meri, kada bi to bilo moguce, instiktivno ili svesno preuzeli na sebe patnju drugog bica po cenu sopstvenog zivota..?....Ima li uopste mesta ovakvoj postavci, pod kojim uslovima i u kojoj meri...?...Da li je u pitanju osvescen i racionalizovan stav motivisan eticki, emotivno, verski... - ili potencijalno refleksna, podsvesna reakcija u konkretnoj, hipotetickoj situaciji....?
E jagodice sad te tek razumem, samo tako nastavi.?:ma zavezhi

Svaka cast...zaista nije moglo bolje da se sroci... odusevljen sam. Sad je vrlo lepo objasnjeno Ninino pitanje a i jos par stvari vezano za "njega"ugadnubaburastem:...Mislim da smo na putu ozbiljne zamene teza - ne radi se o uspotavljanju (sustinski nemogucih) parametara u svrhu 'merenja' emocija (uslovno receno) 'zrtvom'...Samoubistvu kao takvom tek nema mesta u ovoj prici - govorimo o krajnje individualnom, racionalnom i iracionalnom segmentu sklopa jedne licnosti, koji uslovljavaju njene odluke na nivou svesnog i i podsvesnog - a (u ekstremnim situacijama) najcesce refleksnog, u hipoteticki zamisljenim okolnostima - da li bi i u kojoj meri, kada bi to bilo moguce, instiktivno ili svesno preuzeli na sebe patnju drugog bica po cenu sopstvenog zivota..?....Ima li uopste mesta ovakvoj postavci, pod kojim uslovima i u kojoj meri...?...Da li je u pitanju osvescen i racionalizovan stav motivisan eticki, emotivno, verski... - ili potencijalno refleksna, podsvesna reakcija u konkretnoj, hipotetickoj situaciji....?
Gryphon:E jagodice sad te tek razumem, samo tako nastavi.![]()
Mislim da mozemo, to je sve individualno.divlja u srcu:Dobro, recimo da to nazovemo ljudska velicina, mada je i to diskutabilno. A mislis li da je to presudno kad je u pitanju i nekog koga volimo?
Da li mozemo da se ukocimo i kad nekog neizmerno volimo u toj situaciji?![]()
divlja u srcu:Racionalan stav, motivisan eticki u datoj situaciji, ne bi imao mnogo udela. To je ono sto sam na pocetku htela da kazem. Bravo! :-)
Zato sva prica da bi uradili to sto kazete, ne vazi. :razz:

ugadnubaburastem:Upravo zato mislim da nema 'pravih' i 'pogresnih' odgovora/reakcija, niti prostora za polemiku - vijugavi lavirinti nase svesti i podsvesti, konstantno 'harani' vrtlozima sukobljenih motiva i vrednosnih stavova ne dopustaju egzatne pokusaje racionalizacije i postavljanje jednacine koja bi unela makar pocetni smisao i natuknula objasnjenje - ponajmanje univerzalno...Mozda bi nam tek tada promakla sustina...![]()
...Mislila sam na svrsishodnu polemiku kada su u pitanju licni stavovi i ubedjenja koji po svojoj sustini nisu 'ocenjive' kategorije, jer utvrdjenih parametara, cak i drustveno prihvatljivih nepisanih normativa - nema...Dakle, sve je stvar 'ljudske prirode', zakucaste rabote, osvedoceno u vekovnoj praksi...
ugadnubaburastem:......Mislila sam na svrsishodnu polemiku kada su u pitanju licni stavovi i ubedjenja koji po svojoj sustini nisu 'ocenjive' kategorije, jer utvrdjenih parametara, cak i drustveno prihvatljivih nepisanih normativa - nema...Dakle, sve je stvar 'ljudske prirode', zakucaste rabote, osvedoceno u vekovnoj praksi...
...Ono sto je nekome 'prirodno', ocigledno kao jedino moguce resenje - kod drugoga izaziva sablazan ili podozrenje u vezi motiva ili sposobnosti za logicko rasudjivanje...Svaki pokusaj polemickog 'ispravljanja Drine' najcesce je Sizifov posao...Mozemo se sloziti oko toga da se ne slazemo (u ovom slucaju) uz podrsku ideji o 'izvesnoj neizvesnosti' kao savrsenom 'okviru' za sve nase unutrasnje 'slike' ...
![]()

?:ej iyvini samo sam se zezala idem da spavam enrvozna sam neshto sad ce mama da me zhali trebalo je da idem u ludnicu stalno vrtim jedno isto shto ne promenim ulogu
e oces ti decka bojana vidi kucaj Bojan Maljkovic