poznati fubaleri koji su propali

Vladan Lukić
Poslednji put kada se u klubu iz Ljutice Bogdana govorkalo na temu "Ko bi mogao da bude nova Zvezdina zvezda" spominjano je ime Vladana Lukića. Fudbaler o kojem se u vreme stare Jugoslavije pričalo u superlativima, o čijim golovima se i dan-danas priča, koji je, u vreme kada su crveno-belima "vladali" igrači poput Stojkovića, Prosinečkog, Pančeva, sa samo sedamnaest godina uvršten u prvi tim. Ostatak price je poznat...

Havijer Farinos-najbolje ocenjeni igrac LS u sezoni 2000/2001-Valensija i Inter
. Alal ti vera za njega, na tog coveka sam totalno zaboravio....

Cuveni francuski super talenat David Zinola - voleo sam da ga gledam dok je igrao u Totenhemu,mislim da je tada zasluzio mesto u reprezentaciji. mada nikad nije ispunio ocekivanja, dok je igrao za totenhem mogao je da ima mesto u bilo kom premijerligaskom timu (mozda ne u prvoj postavi Mancestera i Arsenala).

-Ibrahim Ba
-Stojak i Dundjerski? Dundjerski je kao i igrao za Atalantu a Stojak u Napoliju nista....
-Stefan Givars (Stéphane Guivarc'h) bivsi najbolji strelac francuske lige, nosio broj 9 u francuskoj reprezentaciji ' 98 godine, otisao u Njukasl za opasne pare i tamo propao. Slicna prica kao i Djibril Cisse.
-Lilian Lasland, igrao u Bordou sa Wiltordom i bio bolji. Wiltord je ipak imao jacu karijeru...
-Bernard Diomède -dosta se pisalo i pricalo o njemu , posle SP '98 otisao u Liverpool i gubi mu se svaki trag
-Guerero, Juan valjda ili Julen ne znam kako bese, on i Raul su bili najtalentovaniji u svojoj generaciji, Raul je polozio Guerero nije....pored njih dvojice se odmah setim i Celadesa

ma bilo ih je dosta ...

Vladan Lukić
Poslednji put kada se u klubu iz Ljutice Bogdana govorkalo na temu "Ko bi mogao da bude nova Zvezdina zvezda" spominjano je ime Vladana Lukića. Fudbaler o kojem se u vreme stare Jugoslavije pričalo u superlativima, o čijim golovima se i dan-danas priča, koji je, u vreme kada su crveno-belima "vladali" igrači poput Stojkovića, Prosinečkog, Pančeva, sa samo sedamnaest godina uvršten u prvi tim. Ostatak price je poznat...

Da. Ali Lukic nije imao sansu da prodje pored Panceva,Binica i Savicevica u to vreme. Da je bio malo pametniji da ode u neki drugi klub onda...da je otisao u Hajduk ili Dinamo ili negde u inostranstvo odmah...mada je 90tih predvodio Mec,skoro pa do sampionske titule u Francuskoj (hehehe...kako sam ovo rekao "skoro,pa do sampionske titule" ono kao ...za malo gol :) :) ) Ali znam da su u sezoni ngde 96/98 bili hit u Francuskoj,Zvezda ih izbacila iz Kupa UEFA,ako se secam dobro.

Onda dalje...recimo Juri Djorkaef je MORAO mnogo vise. Daleko od toga da je propao,jer je bio svetski prvak,igrao finale UEFA sa Bordom,protiv Bajerna...i opet Inter,posle neko mrcvarenje po osrednjim klubovima premijer lige. Znaci...morao je VISE.

Onda recimo Faustino Asprilja je svoju karijeru prilicno s*****o ( s moje tacke gledista) time sto je iz Parme presao u Njukasl. Mada je i tamo igrao kao zmaj. Ali nikakvi uspesi i osrednji klub. Nista osim odlicne zarade.
A secate se tandema u Parmi...Asprilja-Tomas Brolin...i onaj crnac-Svedjanin Dalin. Mada Dalin nije bio u Parmi. :)

Veliko razocarenje za mene je i Morijentes. Previse je trpeo u Realu zbog Raula,a 3x je bolji od Raula. Morijentes je zabljesnuo u Monaku i posle nista.

Saviola takodje. Placen silne milione,a u Barsi uopste nije "koriscen". Steta.

Kad se setim jos nekoga,javicu. :)

http://www.reprezentacija.co.yu/cgi-bin/index.pl?str=igraci&strana=Lukic-Vladan

Guerero je poslednji put igrao za reprezentaciju spanije sa 24 godine..tek je trebao uz Raula da postane uzdanica reprezentacije. Sjajan igrac, ali samo u Primeri.Mada takvih ima mnogo, mozda je zanimljivo da se o takvima otvori tema. O ljudima koji nisu pokazali mnogo na evropskom i reprezentativnom planu, koji nisu puni trofeja ali je zbog njih vredelo gledati fudbal....di kanio, le tissier..

Asprilja je ostavio sjajne igre iza sebe, djorkaeff je bio world class igrac, po mom misljenju.

Tomas Brolin
...i onaj crnac-Svedjanin Dalin....Kenet Anderson - udarna igla Svedske na Mundijalu 1994. Tad je Larson bio mladic ali secam se da je dao gol protiv Bugara u utakmici za 3 mesto. Dobra ekipa ...

Mista-koliko ja znam o je predvodio valensiju do titule pre nekoliko godina sad ga nema.

Mista.jpg

El Hadji Diuf je bio jedan od najtrazenijih igraca u tom prelaznom roku. Trku je dobio Liverpool i El Hadji je otisao za velike pare u Englesku. Posle bledih partija i lose epizode u Liverpulu potpisao je za Bolton gde je i danas...slazem se da je prikladan za ovu temu

Vladan Lukić
Jeste, Lukica se pominjalo ko buduceg velikog igraca, al...

E PA OVO JE STVARNO PREVERSILO SVAKU MERU!!! Pa da li si ti Zemunac ikada u svom zivotu gledao Ronalda???? Vidim da si uspeo sliku da mu postavis, ali da li si stvarno ikad pratio njegove igre ili imas 13 godina, pa znas samo za Kristijana Ronalda i Ronaldinja??? Ronaldo je bio i ostao jedan od najvecih, najboljih i najefikasnijih napadaca koje je svet ikada video... Vrati malo strane unazad, pa pogledaj, izneo sam vec nekoliko informacija o njemu... Strasno...

Back