poznati fubaleri koji su propali

Overmars je igracina. Onaj njegov okret ce se pamtiti, davao je golove sa stilom, igrace je pretrcavao k'o jege :) Obozavao sam da gledam onu generaciju Arsenala sa Kanuom, Overmarsom, Anrijem, Piresom, Vierom...to je bio gudbal...mada im je i ova sadasnja generacija sjajna.

ON TOPIC: Ne znam da li je ko pomenuo Gilardina...on je zesci propalitet. Dosao je iz Parme kao najperspektivniji napadac i nista...kvalitetno je propao :lol:
Tolike pare bacishe na njega :(
Jos je mlad glupo ga je spominjati!

Djilardinjo?Jeste iz mog najdrazeg Milana,ali gde od sve dece njega nadjose...Covek je mnogo bolje igrao u Parimi,secam se kad je protiv nas mlade reprezentacije u finalu igrao,ma ceo turnir je igrao odlicno.A posle?Nista posebno...Mislim,nije los,za Bresu ili Kaljari,ali nikako ne za Milan.

Ali taj isti Djilardinjo jos i nije najgori potez Milana od kad ga ja pratim...Badjo je isto slabo igrao bas u Milanu,ali Badjo je car! Rivaldo je isto slab bio..Ali krunu kao naj promasaj od kad ja pratim Milan je bez sumnje Djanluidji Lentini!!! Ako niste culi za njega,apsolutno vam ne zameram. U to vreme njegov transfer je bio najveci u istoriji fudbala,a sta je posle bilo sa njim...Eh,gde odose parice....

O da,ta generacija Arsenala je bila super!Steta sto u Evropi nisu slavno prosli.

i ovaj je propao
sad igra u engleskoj 2 ligi
0,,1004~2706159,00.jpg

jay jay okocha

i ovaj je propao
sad igra u engleskoj 2 ligi
0,,1004~2706159,00.jpg

jay jay okocha

xaxa
Dzej dobri Dzej Okoca propao
sprdnja
covjek je ubica i sad
al godine ga stigle
a niko nece taj stil igraca
on je i preveliki majstor za danasnji fudbal
kao mladji je ubijao al sad vise nikom ne treba njegova virtuoznost
samo trcanje i jos trcanja
ebi ga drugacija koncepcija fudbala
mogao bi on u malom fudbalu da ubija sad

xaxa
Dzej dobri Dzej Okoca propao
sprdnja
covjek je ubica i sad
al godine ga stigle
a niko nece taj stil igraca
on je i preveliki majstor za danasnji fudbal
kao mladji je ubijao al sad vise nikom ne treba njegova virtuoznost
samo trcanje i jos trcanja
ebi ga drugacija koncepcija fudbala
mogao bi on u malom fudbalu da ubija sad

Potpuno si u pravu...covjek je bio pravi virtuoz...sad ga ne pratim...ali ono sto je znao nije mogao da zaboravi...a znao je toliko sa loptom koliko danas vecina velikih zvijezda ne zna...genije!

Extra tema.
I nalupaliste se budalastina extra...za medalju.
Koliko sam video za 95% vas propali igrac za vas je onaj koji sa 35 godina ne igra u Milanu,Mancesteru,Juventusu,Barsi,Realu...pa gde to ima?
Pominjete Vijerija?
Cenim da polovina od vas,minimu,nije gledala Vijerija kada je igrao za Juventus sredinom 90tih,jer ste tada bili u obdanistu.Vijerija NIKO,alo NIKO nije mogao da zaustavi kada krene prema golu SAM! Toliko je bio jak da su se bekovi i halfovi samo odbijali od njega. Vijeri ima titule prvaka Italije-kada je Kalco bio ubedljivo najjaca liga na svetu (mada je za mene to i sada :) ) I prvak Evrope sa Juventusom 1996. cini mi se.
Pominju nekiLarsona...pa da je neko od vas imao otvoreni prelom noge kao on,pa bili biste iunvalidi ceo zivot,akamoli da pomislite da igrate fudbal. A tolike titule sa Seltikom. Covek posle otisao da ladi jaja u Helsinborgu i da igra za svoju dusu.
Neko je imao smelosti da pomene i Marka Van Bastena. Ejjj...reci da je Van Basten propali igrac je takav mentolizam,da je to strasno. Van Basten idol generacija i idol moje generacije bio je sa Milanom strah i trepet u celoj Evropi i svetu. Dve titule prvaka Evrope sa Milanom i titule i Italiji. Povredio je koleno u 28-29 godini i nije mogao da nastavi karijeru,ali to ne znaci da je propao.
Gomila igraca koje ste nabrojali kao prolape su osvajali prvenstva,bili prvaci evrope i sveta. Kao sto su Ronaldo,Rivaldo,Bekam,Bebeto,Van Basten...

Slozicu se da je Oven totalno podbacio. Momak nije osvojio nista znacajnije od Kupa UEFA i engleskih bezvrednih kupova. A guslali su o njemu,dan noc!

Klasican primer igraca koji nije uspeo je Ceh Poborski! Dao gol Portugalu na EP 96,lobovao Baiju sa 20ak metara otisao u Junajted,nista,otisao u Benfiku,nista...vratio se u Spartu. U reprezentaciji takodje nista.

Razocarenje je i Argnetinac Kludio Lopez-Valensija(dva finala LS) i Lacio...secate ga se? Kao i Gaiska Mendijeta,takodje Valensija i Lacio.
Havijer Farinos-najbolje ocenjeni igrac LS u sezoni 2000/2001-Valensija i Inter
Alan Smit-Leeds,MU
Dzonatan Vudgejt-Leeds,Real...
Cuveni francuski super talenat David Zinola,zbog koga se pricalo da ce Dejo u Milanu da dobije sut kartu,ali cini mi se da Zinola nikada nije napustio Francusku tj. Pari Sen Zermen
Takodje ,nije se proslavio ni ukradena zlatna kopacka Evrope Zan Pijer Pepen-Olimpik Marsej i Bajern
Iza Papena,ne mogu a da ne pomenem igraca kome je ukradena Zlatna kopacka,da bi se dodelila Papenu (tu je nepravdu platini ispravio pretprosle godine),a to je Darko Pancev. Darko je bio prvak Evrope i sveta i 3 puta uzastopno prvak SFRJ sa Zvezdom,sto 90% igraca moze samo da sanja,ali je pogresnim odabirom kluba-Inter (kasnije i Fortuna Dizeldorf),totalno srozao svoju karijeru posle Zvezde.
I jedan od najvecih sunovrata je cuveni Klaudio Kanidja...koji nije znao gde ce pre. Da li na utakmicu,da li kod neke manekekne i foto modela,da li da izadje na CRTU! :)
Igrao je po osrednjim italijnaskim klubovima tipa Verona,Roma,Atalanta,vracao se u Argentinu u Boku,pa u River... Benfika,Rendzers i Dandi junajted na kraju.
I pored svega svi se i danas secaju Kanidje,a posebno u Argentini. Jer gol Brazilu u 80. minutu u 1/8 finala svetskom prvenstvu u Italiji 1990. se ne zaboravlja.

Jos ne mogu da se pomirim sa time da je pomenuo Ronalda...:)
Kruzeiro 1993-1994 (13 mečeva/12 golova), PSV 1994-1996 (46/42), Barselona 1996-1997 (37/34), Inter 1997-2002 (69/49), Real Madrid 2002-2007 (127/83), Milan 2007-? (16/9)
Reprezentacija: 97 mečeva/62 gola

Prvak sveta sa Brazilom 1994. (nije ulazio u igru) i 2002. godine
Kup Pobednika Kupova i Sper Kup Evrope sa Barsom 1997. godine
Prvak Spanije sa Realom 2005 i 2006. godine
plus svuda prvi strelac lige i SP 2002. nema veze...bitno je da ako sa 35 ne moze da igra kao sa 25 da je propao.

Ronaldo je uz Romaria verovatno najbolji napadac Brazila od Zika.

Grooyan,ali dzabe ti brate objasnjavas kada ovde pisu neki koji nisu ispretili fudbal 90tih godina,jer su bili bebe,pa misle da fudbal pocinje od Kristijana Ronalda i Ronaldinja.

Evo ga jos neko ko prati fubal malo duze nego s pocetkom 2000tih :)

Covek je 100% u pravu....A meni,kao nekome ko je pratio bas sve od navedenih fudbalera,i nekom kome je takodje Marko Van Basten bio najomiljnejiji igrac,mogu reci da mi je drago da se neko javio ko dobro poznaje fudbal i pre doalska Kristijana Ronalda i tome slincih na scenu :D :D :D

@Srlesrle

Samo da se nadovezem na tvoj komentar za Roberta Badja. Takodje jedan od idola generacije. Samo je odjednom sevnuo na SP 1990. u Italiji protiv Cehoslovacke,ako se dobro secam. Sa dva gola ili tako nesto. Kansije je gurao Italiju do polufinala,zajedno sa najvecim idolom SP 90. u Italiji-Salvatore Toto Skilaci! :)
Badjo je imao uspone i padove,ali je ipak 5-6 godina bio uzdanica italijanske reprezentacije. Imao je pehove sa povredama,selili su ga iz kluba u klub,ali Roberto Badjo nikako nije propalitet.
Skilaci,sta reci za Tota? SP u Italiji bilo je njegovih 5 minuta-bukvlano. Posle toga ga nigde nije bilo. jos jedna pogresna karijera i los odabir kluba-Inter.
SP u Italiji je izbacilo nekoliko odlicnih igraca koje se kasnije gube...Franceskoli (Urugvaj),Valderama (Kolumbija),Kanidja (Argentina), pomenuti Skilaci (Italija),pa ako hocemo da budemo iskreni i Stojkovica,koji nije ostavio nikakav trag u Evropi,osim dok je igrao za Zvezdu. Takav igrac je morao MNOGO vise na zapadu...u Francuskoj i u Italiji (Verona).

Od nekih bas starijih igraca,koje nisam gledao,jer nisam stigao :D ali,znam za njih...npr. Mario Kempes,covek doneo Argentini titulu prvaka sveta 78. i posle j eigrao u Spaniji i to dobro,ali gotovo da su ga svi zaboravili. Svi pominju samo Maradonu.

Ne znam da li je neko vec pomenuo...Gabriel Omar Batistuta?!Secate ga se?!Kakav je to majstor bio...
Naarvno-ali jel ti ovde batija pominjes kao propaliteta ili ga hvalis? Ako ga hvalis onda si promasio temu,a ako ga predstavljas kao propalog igraca...onda brate...nisi ga gledao.
Batigol je bio SPIC-BOMBA!

Ilke,ja Garincu ne vidim kao propalitet od igraca,vec samo kao ljudski propalitet u smislu da je bio alkoholicar i da je sam sebi dosao glave.
Gari ipak ima dve titule prvaka sveta sa Brazilom (ona 1962. direktno zahvaljujuci njemu i njegovim igrama) koje je kasnije obe popio. Ali u uvek je bio ljubomoran na Pelea i prozivao ga nekoliko puta,iako mu je ovaj organizovao humanitarne meceve ne bi li mu skupio kinut i poslao ga na lecenja i sl.

Ma,ja bih o igracima mogao da pisem 3 dana...dosta vise. :)

Evo vam jedan primer propalog igrača.
reč je o Turčinu Ilhanu Mansizu, sečate se ga dao je tri gola na SP 2002 u Japanu i Koreji, mnogi su govorili da je neviđeni talenat. Posle SP-a je jedno dve sezone igro u bešiktašu a onda se izgubio, ni traga ni glasa o njemu.

Setite se kako je okreno R.Carlosa na SP-u u Koreji 2002.

@ples sitnih demona

Vidi se da pratis fudbal duze od mene, ja ga pratim od '98 :) ...tada sam prvi put u zivotu odgledao utakmicu od prvog do poslednjeg zvizduka...bilo je to finale LS izmedju velikana Reala i Juvea sa (tada nasim) Mijatom u glavnoj ulozi. Eto, tada sam se navukao tako da mogu iznsiti moje misljenje od tada pa na ovamo... ;)

Cenim te zbog ovoga sto si napisao da je Kalco najjaca liga, po meni je takodje to veoma kvalitetna liga...ne bih se usudio reci da je najkvalitetnija ove sezone ali sledece ce biti sigurno. Negde si pomenuo Romu kao osrednji klub sa cim se naravno ne slazem no dobro. Sledece sezone za titulu konkurisu Roma, Inter, Juve i Milan. Jake sastave ce imati Doria, Viola, Lacio...odmah iza njih Napoli, Torino, Palermo...zaista ocekujem ludnicu u Kalcu sledece sezone :)

Back