Poznajete li licno nekoga ko je imao ili ima korona virus?

Znam, zet(1983.) mi je oboleo od Korone, bio u Zemunskoj bolnici dva puta po dve nedelje. Prvi put ga pustili kao smirilo se negativan je a gužve su prevelike, bio u samoizolaciji narednih 15 dana i na ponovnoj kontroli bio opet pozitivan. Još dve nedelje na plućnom ležao. Snimci pluća su nekako ko prekriveni paučinom. Kakve će posledice biti to ne znamo.

Nije se šaliti sa ovim, šta god da je
Niko ne može znati da li će i u kojoj meri posledice biti doživotne jer je nov virus. Nema nikog ko je od toga bolovao pre recimo 5 godina pa da znamo kako stvari stoje kasnije. Jedan prijatelj koji je preležao kaže da mu je sad sve ok, ali drugi i mesec dana nakon što je proglašen negativnim ima problema. Teško diše i teško priča. Pre toga nije imao nikakvih tegoba, a nije ni star, 40 godina.

Moja drugarica i cela njena porodica je prelezeala koronu, komsija je jedva preziveo, znam jednog direktora koji je umro od nje tako da itekako postoji i nemoj da lupate da je to neka zavera i i izmisljotina

Problem je taj sto je za ovaj virus stvorena globalna panika i predstavlja se kao da je veoma smrtonosan a ustvari nije toliko opasan a i nije za pocenjivanje jer naravno stariji i bolesljivi mogu lako da stradaju ako se zaraze i ako im se ne ukaze adekvatna pomoc na vreme ali isto tako mogu i od svakog sezonskog gripa.I mladi mogu da umru ako im se ne ukaze adekvatna pomoc a vec imaju malo problema pre toga sa zdravljem...Neki saznaju za neke bolesti koje nose u sebi a nemaju poima tek kad ih korona izbaci na povrsinu, saznaju da su pozitivni i tu takodje moze da nastane problem...

Nego nosite maske u zatvoren prostor, izbegavajte kafice bar ova tri topla meseca prezivecete i bez njih i putovanja jednog leta nece biti smak sveta...Druzenje samo na otvoreno i u prirodi i nema problema...
Izbori su zavrseni nemate potrebe vise da glasate jos za vucica i da idete po sendvic na stranackim skupovima...
Opasni su oni koji su pustili virus ,ili se njih plasi ili ih eliminisi ,a ne da se ponasamo do kraja ovog jadnog zivota ko programirani misevi

Ne.
Ali, privukao mi je pažnju podatak
da je prošle godine umrlo duplo više ljudi
od običnog gripa nego od korone.
Radi se mahom o starim i bolesnim, ali nema veze,

Sada se masovno pripisuje korona kao uzrok smrti...
Da o tome i ja pricam
Italijanski poslanik je rekao u skupstini da 97 posto onih koji su proglaseni da su umrli od korone u stvari nemaj veze s tim
Neki fudbaler zadavio sina ovi kazu korona tako
I kako je moguce da si zarazen a da nemas nikakve simptome i ne osecas se nikako drugacije nego inace

Evo već nekoliko dana ima kako je jedan moj drug dobio pozitivan test.Na početku nije delolovalo strašno.NIje imao neku visoku temperaturu nije mnogo kašljao,ali kako dani prolaze sve mu je gore i gore.Znači temperatura se postepeno diže,pa malo spadne pa naglo skoči i tako u krug.Sinoć je imao 39,ali na sreću brzo mu je spala...
Ohrabruće je to što ovako generalno zdrav i ne bi trebalo da mu ostavi neke posledice,ali nije nimalo naivno.

Ne zajebavajte se,nije "obična bezazlena prehlada" u pitanju

Dilber koga znam ceo zivot, dobar lik, pomalo cudan, a pomalo i baksuzan i na svoju ruku (stalno kidisao na neke krive Drine), jedan od onih starih i izvornih metalaca (Metalika-moj drug,Partizane,ae,ae!)...znaci, prosto je morao da proba i ovu krivu Drinu da ispravi. Poginuo ko narodni heroj.:( y..ga rodbina u Bosni, sad je nasao da ide, pravo na zariste. Imao je 43 godine. E, uzgred receno, svi ovi sto ne veruju da je bolest prava, savetujem im da urade isto: znaci, turisticka poseta izvoru virusa. Provod zagarantovan!;) Ja to posmatram psiholoski, alarm je upaljen bukvalno po celom svetu, simptomi variraju, ali slika oboljenja manje-vise je sklopljena mada ume i da iznenadi sa necim novim, ali to vam je to, sta bi vise hteli ?!:D Zombi-apokalipsu,mozda?:cool: Sve ja to kod mase ljudi kapiram kao svojevrsan psih.mehanizam odbrane; oni koji najvise ne veruju i izmisljaju kojekakve teorije zavere i rugaju se `dramatici` i `panici` po prirodi su najveci panicari.;):) Nije lako nikome danas, ali sta je stvarno-stvarno je. Da ne bi tumarali okolo beslovesno i lupetali svasta u istom stilu, ko nepopravljiva decurlija neka, prosto izbegavajte da cackate meckurdu u p...kurdu, i bice sve ok kad i ovo sranje prodje. "Bog je sebi stvorio bradu prvo..."itd, znane poslovice.;):) take care..:)

Ne.
Ali, privukao mi je pažnju podatak
da je prošle godine umrlo duplo više ljudi
od običnog gripa nego od korone.
Radi se mahom o starim i bolesnim, ali nema veze,

Sada se masovno pripisuje korona kao uzrok smrti...

Gde si nasao taj podatak? Ova godina jos traje, takvih podataka jednostavno nema, ali jeste uteha
kada se kaze da recimo vise ljudi pogine u saobracajnim nesrecama nego stop umre ili se obogalji za ceo
zivot od ovog virusa.
Nego, stavi ovde taj " podatak".

vi kapirate da ljudi koji imaju veći kontakt sa drugim ljudima i koji duže borave na mestima gde se okuplja veći broj ljudi(naročito bez neke zaštitne opreme) imaju više šansi da se zaraze nego neki tamo koji sede u kancelariji po ceo dan i imaju minimalni kontak sa drugim ljudima bez zaštite...mislim nije to neka misterija pa da sad treba da se izmišljaju zavere.

vi kapirate da ljudi koji imaju veći kontakt sa drugim ljudima i koji duže borave na mestima gde se okuplja veći broj ljudi(naročito bez neke zaštitne opreme) imaju više šansi da se zaraze nego neki tamo koji sede u kancelariji po ceo dan i imaju minimalni kontak sa drugim ljudima bez zaštite...mislim nije to neka misterija pa da sad treba da se izmišljaju zavere.
Tako je.

Ovo je 100%tačno.

Back