- Poruka
- 7.281
Tastu preminuo komsija i muz i zena prijatelji.
Ja nisam licno ali znam nekoliko ljudi koji su gubili...Koleginica dve nedelje apsolutno nista nije osecala,kao papir da zvace. Kolega je posle 3-4 dana poceo da pomalo oseca ukuse,negde posle nedelju se vratilo na staro.Sve je individualno...Pitanje za one koji su izgubili čulo mirisa kod kovida: posle koliko dana ste opet mogli da osećate miris?
Sad ti je idealna prilika da probas Surströmming...Ja ukus kao nešto i osećam, ali miris ama baš ništa.
Kasno, već je počelo da mi se vraća čulo mirisaSad ti je idealna prilika da probas Surströmming...![]()
Baš me utešiMoja sestričina nema 5meseci čulo ukusa i mirisa.
Nije trajno.Baš me uteši![]()
Ja odlezao pre par nedelja. Miris izgubio posle par dana, postepeno gubio al nikad do kraja, mogao sam da osetim jake miris ( recimo aceton) dok ukus nisam gubio. A vratio se nekih 90%, znaci ne osetim intezitetom kojim sam pre. Bratov komsija recimo je imao u avgustu I jos uvek nije dobio miris I ukus...Pitanje za one koji su izgubili čulo mirisa kod kovida: posle koliko dana ste opet mogli da osećate miris?
Meni je potrajalo skoro 3 nedelje. I ukus i miris.Pitanje za one koji su izgubili čulo mirisa kod kovida: posle koliko dana ste opet mogli da osećate miris?
Ja sam to dobila uz vitamin C, cink i D3, da pijem, kad sam saznala da sam pozitivna.I ja sad mogu jake mirise da osetim, ali ovo ostalo, slabo.
Nekima koji su izgubili isto miris, lekari su prepisivali ovo: https://www.apotekasrbotrade.rs/srp...slTJplIPr6odHsZJW2gAa30sgRSCevGK7DeqnbJmXDR0U
Ne znam da li je neko koristio i da li pomaže.
E nazdravlje...Ja od juce zvanicno pozitivan![]()
Moj ti je savet da samo mirujes i pijes sve sto ti daju od vitamina. Bar po svom primeru vidim da nije za zaebanciju.Ma sve to ide u redu...s obzirom na posao koji radim cudi me da sam se i ovih godinu i kusur dana "krio" a padnem sad na glupost...al jbg...
Isto je bilo i meni na pocetku, al mi se pogorsalo posle 10. dana od zarazavanja. Onda me je sve zivo bolelo. Samo sam mogla da lezim.Dadose mi neke 3 kutije vitamina i to je to...od simptoma imao prvi dan temperaturu 37.2 i neki osecaj u grlu kaao da imam nesto u grlu tako recimo...i delimicni zapusen nos...od subote mi krenulo to,juce se testirao i pozitivan...za sad bez bolova ili bilo cega drugog sem eto zapusenog nosa....moram mirovati al kako cu 2 sedmice to ne znam haha