Poziv na kafu

Ovu temu sam htela jos ranije da otvorim

Evo dakle pitanje i za forumasice i za forumase

Za forumasice: da li poziv na kafu od strane muskarca tumacite kao muvanje ili kao druzenje ili zavisi od osobe i situacije?

Za forumase: Da li zenske osobe zovete na kafu radi druzenja ili je to poziv na 'blize upoznavanje'?

Zamislite sad situaciju - udata sam, to svi znaju, i dobila sma vise poziva na kafu od poznanika.
Ja licno ne zelim da odem na tu kafu.
Jer, nesto sam pricala i sa muzem i sa svojim drugaricama, sta ce meni muski prijatelji ako imam muza?

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Poziv na kafu je upravo to, poziv na kafu i ništa više, barem kod mene.
Čisto druženje i ništa više.
"Bliže upoznavanje" nikako, sa nepoznatim osobama ne gubim vreme i ne ispijam kafe, osim u nekim izuzetnim situacijama a tiču se posla, tada je sve vezano za posao, a ne za "bliže upoznavanje".
U pojedinim izuzetno retkim situacijama, mogu da pozovem osobu na kafu radi bližeg upoznavanja, ali ne radi navedenog "bližeg upoznavanja".

Zamislio sam situaciju.
Ne želiš da odeš - dala si odgovor na postavljeno pitanje.

Da li grešiš ili ne to najbolje ti znaš, zavisi od tebe i odnosa na relaciji ti - tvoj suprug, a tu postoje razne varijacije, najčešće su tri:
1. Muž je ljubomoran na svakoga ko mu upadne na "teritoriju" po pitanju kontakta sa njegovom ženom.
2. Muž se slaže sa takvim kafama, ali je dozirano ljubomoran i sumnjičav.
3. Muža nije briga gde, kada i sa kim ste na kafi.

1. -Krajnost koja se ogleda u ljubomori, odnosi poremećeni.
2. -Najčešći slučaj, veza je "zdrava" ako nema popratnih manifestacija, kao što je praćenje žene, maltretiranje nakon popijene kafe, detaljnog ispitivanja....itd.
3. -Žena je totalno nebitna mužu, tu se treba zapitati koju funkciju ta žena u takvoj "zajednici" ima osim funkcije društvenog fikusa ?

Poenta:
Ne treba se uopšte opterećivati sa kafama i "bližim upoznavanjima", jer ona osoba koja želi da se "bliže upozna" sa nekom drugom osobom, to će svakako učiniti sa kafom ili bez nje, a vremenom (i to često vrlo brzo), takve stvari uvek isplivaju na površinu.

nisam baš toliko uobražena da svaki poziv na kafu smatram muvanjem il željom za istim...više na to gledam kao mogućnost da upoznam novu osobu, saznam nešto novo...dođe mi kao neki vid avanture, male ali slatke...daleko od toga da pijem kafu sa svakim ko me na istu pozove...al eto, ne vidim ništa loše u tom pozivu...od prave osobe prija itekako...:D

Sto si fina :lol:

Da li grešiš ili ne to najbolje ti znaš, zavisi od tebe i odnosa na relaciji ti - tvoj suprug, a tu postoje razne varijacije, najčešće su tri:
1. Muž je ljubomoran na svakoga ko mu upadne na "teritoriju" po pitanju kontakta sa njegovom ženom.
2. Muž se slaže sa takvim kafama, ali je dozirano ljubomoran i sumnjičav.
3. Muža nije briga gde, kada i sa kim ste na kafi.

1. -Krajnost koja se ogleda u ljubomori, odnosi poremećeni.
2. -Najčešći slučaj, veza je "zdrava" ako nema popratnih manifestacija, kao što je praćenje žene, maltretiranje nakon popijene kafe, detaljnog ispitivanja....itd.
3. -Žena je totalno nebitna mužu, tu se treba zapitati koju funkciju ta žena u takvoj "zajednici" ima osim funkcije društvenog fikusa ?

Маните ме са том ''здравом љубомором''...и са доказом да нема љубави ако нема сумњичавости и љубоморе! :roll:
НЕЋУ да будем са мушкарцем у кога ћу морати да сумњам сваки пут кад погледа нешто што носи сукњу!
НЕЋУ да будем са мушкарцем који ће да посумња у мене сваки пту кад станем да поразговарам или попијем кафу са неким ко носи панталоне!

Ебо такву везу у којој ћемо обоје да живимо у страху да ћемо бити остављени само зато што је неко попио кафу са неким...:dash:

Онај ко ће да се ебе та тране, тај ће то да ради, неће му бити потребно испијање кафе са неким! :rtfm:
Онај ко неће да се ебе та тране - испијање кафе га неће навести на то! :rtfm:

Za forumasice: da li poziv na kafu od strane muskarca tumacite kao muvanje ili kao druzenje ili zavisi od osobe i situacije?

Za forumase: Da li zenske osobe zovete na kafu radi druzenja ili je to poziv na 'blize upoznavanje'?

Zamislite sad situaciju - udata sam, to svi znaju, i dobila sma vise poziva na kafu od poznanika.
Jer, nesto sam pricala i sa muzem i sa svojim drugaricama, sta ce meni muski prijatelji ako imam muza?

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Ima nekoliko muskih osoba ciji poziv na kafu ne smatram muvanjem, a to zasto ne smatram razlikuje se kod svakog od njih. Ali kad bi me pozvala na kafu muska osoba koju sam tek upoznala (a da ne postoji konkretna tema razgovora), ne bih pristala jer me mrzi da se naprezem i kontam sta kog djavola hoce. Lakse mi je da odbijem.

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Prijateljice i prijatelje nikad nemoj zapostavljati zato što si udata. :lol: Da, kad si sam, a u braku je uvijek mišljenje i rad u dvoje, možeš ići kamo hoćeš, kad hoćeš i s kime hoćeš. No, odreći se prijatelja i poznanika - mislim na žene i muškarce -
radi braka, ne valja i sreću u braku, i uopće, sigurno ne donosi. Život nije tako jednostavan i jednoobrazan. Zato što si u braku nisi mrtva žena, da ne trebaš se družiti s ljudima. :) Što to fali kavi i piću s prijateljicama ili prijateljima? Na koncu, 'donosiš' i ti neke ljude u taj brak, kao i tvoj muž pa zašto bi ih s brakom zapustila ili odbacila, a razloga da se s kolegama ne družiš nema...

Него, да ли би тај позив на кафу био проблематичан и да даса има 75 година и иде уз помоћ штапа?:think:

ne mora uopste da znaci da je poziv problematican, moze da bude a i ne mora
ja sam pitala - da li poziv tumacite kao muvanje (za zene) mada je ovo vrlo relativno, odn. da li zovete na kafu devojke s ciljem da se muvate (za muskarce)

ako me zove neka velika ljubav iz srednje skole, ko zna, mopze da bude problematican, a ako me zove bivsi sef - ne nikako :lol:

Ima nekoliko muskih osoba ciji poziv na kafu ne smatram muvanjem, a to zasto ne smatram razlikuje se kod svakog od njih. Ali kad bi me pozvala na kafu muska osoba koju sam tek upoznala (a da ne postoji konkretna tema razgovora), ne bih pristala jer me mrzi da se naprezem i kontam sta kog djavola hoce. Lakse mi je da odbijem.

ti si Jeko skontala sustinu :)

...Ljubinka sine,. baš si me razočarala...Negde sam čula izreku:Ko ima minđušu na uvu, ona mu se klati...
Poziv na kafu tumačim baš tako-kao poziv na kafu...Ako osetim da je u pitanju "nešto drugo", ne prihvatam "drugu kafu".Vrlo prosto...A imam muža. I sve mu prijavim..Čak i muvanje.Lepo sve ispričam u stilu: Vid budale- on misli ja padam na njegov autoritet...(naravno , još i se nije desilo da mi se takva nekakva kafa "usladi" pa poželim da popijem još jednu.Tada mu sigurno ne bih ništa prijavila...:mrgreen:

P.S. Ja se više plašim poziva " da slušamo ploče zajedno"...U moje vreme tako bilo...I više puta sam "slušala" iste ploče...:rumenko:

Pa da umesto da slusate sta vam se govori vi opet nesto kontate izmedju redova:aha:

A sta ti govori ovo: ''Da se nadjemo negde na kafici, sta kazes?'' Meni to ne govori nista osim da neko hoce sa mnom da popije kafu i da divani uz nju, a onda se zapitam cemu sve to i iz ove recenice ne izvlacim nikakav pouzdan odgovor. Koji odgovor na to pitanje ti izvlacis iz tog poziva kada su u pitanju osobe suprotnog pola sa kojima nemamo jos nikakav izgradjen odnos?

A sta ti govori ovo: ''Da se nadjemo negde na kafici, sta kazes?'' Meni to ne govori nista osim da neko hoce sa mnom da popije kafu i da divani uz nju, a onda se zapitam cemu sve to i iz ove recenice ne izvlacim nikakav pouzdan odgovor. Koji odgovor na to pitanje ti izvlacis iz tog poziva kada su u pitanju osobe suprotnog pola sa kojima nemamo jos nikakav izgradjen odnos?

Kako nemas nista izgradjeno?jel ga ono prvi put vidis na ulici?o kojoj situaciji pricamo?sa neta?mislim ovde se prilicno vidi ko je za kakve akcije..zato mene niko ne zove na ''kafu'':mrgreen:

Back