Poziv na kafu

Eh, da. Moze da bude ljubomoran, ali ja ne mogu da zivim njegovu ljubomoru. meni su potrebni i drugi ljudi, muski ili zenski. Ako on ima sa tim problem, pa dobro. KAd budem imala nameru i naviku da posle kafe uskacem u krevet, i to cu da prijavim

da mi se islo, otisla bih ja davno :lol:
ja sam vec rekla u prvom postu sta mislim
da, muz ume da bude malko ljubomoran, ali to je meni sasvim normalno
u suprotnom, mislila bih da je ravnodusan

zato sto se odlazak na kafu na druzenje (podjes s takvom idejom) moze zavrsiti kao vrlo los poziv na seks
to moze da se desi, cak i ako dobro procenjujes sagovornika

Pa može ali ti ćeš taj poziv odbiti i samim tim razloga za ljubomoru nema jer ti u tome nisi učestvovala niti si svesno otišla znajući da neko hoće seks.
Ja bih da sam muško pre bila ljubomorna da mi žena flertuje sa nekim pa makar nikad ne došli do kreveta nego da ostane skroz nezainteresovana, pa makar neki lik skinuo gaće pred njom.
Mislim da nema razloga za ljubomoru ma šta da kaže, predloži i uradi neki čovek na kafi, sve dok ne naiđe na odobravanje druge strane. Mužu samo može da imponuje što je neki tamo nešto hteo a žena ga o'ladila.

Uostalom, izlasci sa muškarcima ili sa ženama ne znače da će na prvim biti muvanja a na drugim ne.
Imam gomilu kolega sa kojima sam se viđala privatno i do sada nije bilo neprijatnosti dok je jedna ženska odmah izletela sa predlozima :roll:

Poziv na kafu od strane nekoga koga ne poznajes uvek znaci blize upoznavanje kako se shvatanje poziva razlikuje od osobe do osobe to sa nepoznatima svakako znaci odredjenu avanturu u koju se ulazi iz raznih razloga.
Ako partneru ne smeta odlazak na kafu sa nepooznatim suprotnog pola onda je osoba stekla poverenje u tom pogledu, partneru je sve jedno ili partner mora da trpi ono sto mu se ne svidja. U svakom slucaju poziv na kafu i prihavatanje zavise od osobe do osobe.
Iako nismo u sherijetskom drustvu, dok nisam u vezi koja ima prirodu braka mogu da pozivam i prihvatam, ali ako sam u takvoj vezi ne bih probao poverenje dok ga ne steknem, a ni mojoj partnerki to ne bih savetovao, ako joj je stalo do veze.

Ovu temu sam htela jos ranije da otvorim

Evo dakle pitanje i za forumasice i za forumase

Za forumasice: da li poziv na kafu od strane muskarca tumacite kao muvanje ili kao druzenje ili zavisi od osobe i situacije?

Za forumase: Da li zenske osobe zovete na kafu radi druzenja ili je to poziv na 'blize upoznavanje'?

Zamislite sad situaciju - udata sam, to svi znaju, i dobila sma vise poziva na kafu od poznanika.
Ja licno ne zelim da odem na tu kafu.
Jer, nesto sam pricala i sa muzem i sa svojim drugaricama, sta ce meni muski prijatelji ako imam muza?

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Ja sam se baš lijepo družila sa muškarcima ranije, i mnogo sam se bolje razumjela sa njima, nego ženama... nije da su oni bolje mene kapirali, ili ja njih, već jednostavno nisu insistirali da se povjeravamo, i nisu detaljisali u svojim pričama... a onda se uplela seksualnost, i nekako je broj muških prijatelja počeo da se osipa... ne da su oni mene muvali ili ja njih, već je nivo razumijevanja među nama počeo da opada, ili možda suprotno, i jendoj i drugoj strani je postala jasna priroda tih strana: )

Danas se viđam sa muškarcima sa kojima me veže interes. Bilo zajednički ili neki moj lični. Nema više onog grupnog druženja i likova sa kojima se viđam jer ne mogu da ih izbjegnem. Na kafu idem onda kada je meni samoj jasno šta od te kafe dobijam. Ovaj životni period mi je zanimljiv. Počinju jasno da se kristališu odnosi, ili možda tek sada vidim šta zaista od njih ja očekujem, a šta očekuju oni.

Poziv na kafu od strane nekoga koga ne poznajes uvek znaci blize upoznavanje kako se shvatanje poziva razlikuje od osobe do osobe to sa nepoznatima svakako znaci odredjenu avanturu u koju se ulazi iz raznih razloga.
Ako partneru ne smeta odlazak na kafu sa nepooznatim suprotnog pola onda je osoba stekla poverenje u tom pogledu, partneru je sve jedno ili partner mora da trpi ono sto mu se ne svidja. U svakom slucaju poziv na kafu i prihavatanje zavise od osobe do osobe.
Iako nismo u sherijetskom drustvu, dok nisam u vezi koja ima prirodu braka mogu da pozivam i prihvatam, ali ako sam u takvoj vezi ne bih probao poverenje dok ga ne steknem, a ni mojoj partnerki to ne bih savetovao, ako joj je stalo do veze.

:ok:narocito te m-z kafe i samo druzenje..sf

Hvala za odgovor
Moze da se desi da ti decko/muz bude ljubomoran i to cesto s razlogom

Pa sad, razni ljudi imaju svakakve razloge kojima objašnjavaju svoju ljubomoru. Nekome je dovoljno to što je ta osoba muškog pola, ništa mu više ne treba kao razlog.
Ne znam, iskreno, moja najozbiljnija i najduža veza je bila sa pametnim čovekom koji je znao da nema načina da nekog sprečiš da uradi nešto što je namislio da uradi i da bilo kakvo ograničavanje tu ne pomaže. Takođe je znao da ne može da spreči tuđe pokušaje muvanja i govorio da ko ne može da podnese pomisao da mu devojku/ženu neko nekad pokuša da muva, treba da si nađe neku propast kojoj niko ne prilazi. Činjenica je da me je što se toga tiče prilično razmazio i ja danas nemam mrvu razumevanja za te razne "ljubomore sa razlogom" zbog kojih ja treba da lupam glavu zbog neke obične kafe.

evo konacno neko ko ozbiljno odgovara, a ne ko vi zvekani
imate pp-ove pa se muvajte
hvala za odgovor!

ato sto se odlazak na kafu na druzenje (podjes s takvom idejom) moze zavrsiti kao vrlo los poziv na seks
to moze da se desi, cak i ako dobro procenjujes sagovornika

E pa sad, najlosije i najdirektnije pozive na seks sam dobijala kao udata zena bas na poslu, a da nisam izasla nigde, nego je kolega dosao u moju kancelariju, ja ponudila kafu a on "da skoknemo negde za vreme rada, niko nece da zna" :roll:

Ne znam sta bih rekla, ja sam muzu pricala o takvim stvarima, nisam krila i nije se ljutio, bar nije pokazivao.

da mi se islo, otisla bih ja davno :lol:
ja sam vec rekla u prvom postu sta mislim
da, muz ume da bude malko ljubomoran, ali to je meni sasvim normalno
u suprotnom, mislila bih da je ravnodusan

E to menja stvari onda, ako ljubomorniji covek cini dobar deo mog zivota onda nemam o cemu da razmisljam. Cost benefit analiza mi kaze - veca steta nego korist od te poznanicke kafe, to je samo sat vremena kafe za mene a za njega mozda sat vremena nervoze i sumnje. Nije vredno. Momci sa kojima sam izlazila su me poznavali i znali su da bih kazala istinu makar na lakat progovorila ali je bilo i onih kojima su kafe sa drugovima bile ok na recima ali ni najmanje ok na delima, provocirali bi me kasnije, pravili svadje, durili se dok ja ne bih sama shvatila o cemu se radi a kada bih pitala da li je to u pitanju uvek je bio isti odgovor - ne pricaj kojesta, naravno da nije TO u pitanju :lol:. Zato smatram da treba biti posten prema coveku koji nam je jedno 7322132 vazniji od osobe koja nas poziva na kafu.

E pa sad, najlosije i najdirektnije pozive na seks sam dobijala kao udata zena bas na poslu, a da nisam izasla nigde, nego je kolega dosao u moju kancelariju, ja ponudila kafu a on "da skoknemo negde za vreme rada, niko nece da zna" :roll:

Ne znam sta bih rekla, ja sam muzu pricala o takvim stvarima, nisam krila i nije se ljutio, bar nije pokazivao.

zato sto te gledaju kao vezanu zenu, pa bi sex bez ikakvih obaveza ... nacula sam vec o tome

Pa sad, razni ljudi imaju svakakve razloge kojima objašnjavaju svoju ljubomoru. Nekome je dovoljno to što je ta osoba muškog pola, ništa mu više ne treba kao razlog.
Ne znam, iskreno, moja najozbiljnija i najduža veza je bila sa pametnim čovekom koji je znao da nema načina da nekog sprečiš da uradi nešto što je namislio da uradi i da bilo kakvo ograničavanje tu ne pomaže. Takođe je znao da ne može da spreči tuđe pokušaje muvanja i govorio da ko ne može da podnese pomisao da mu devojku/ženu neko nekad pokuša da muva, treba da si nađe neku propast kojoj niko ne prilazi. Činjenica je da me je što se toga tiče prilično razmazio i ja danas nemam mrvu razumevanja za te razne "ljubomore sa razlogom" zbog kojih ja treba da lupam glavu zbog neke obične kafe.

sve je to ok sto kazes, ali znas sta tu fali?
fali ta zdrava doza ljubomore, ta iskra strasti
ne znam da li me razumes (nadam se)

E to menja stvari onda, ako ljubomorniji covek cini dobar deo mog zivota onda nemam o cemu da razmisljam. Cost benefit analiza mi kaze - veca steta nego korist od te poznanicke kafe, to je samo sat vremena kafe za mene a za njega mozda sat vremena nervoze i sumnje. Nije vredno. Momci sa kojima sam izlazila su me poznavali i znali su da bih kazala istinu makar na lakat progovorila ali je bilo i onih kojima su kafe sa drugovima bile ok na recima ali ni najmanje ok na delima, provocirali bi me kasnije, pravili svadje, durili se dok ja ne bih sama shvatila o cemu se radi a kada bih pitala da li je to u pitanju uvek je bio isti odgovor - ne pricaj kojesta, naravno da nije TO u pitanju :lol:. Zato smatram da treba biti posten prema coveku koji nam je jedno 7322132 vazniji od osobe koja nas poziva na kafu.

svaka ti je zlatna! :super:
a repku sam vec dala

Strast ne mora da ima veze sa ljubomorom...Strast je zelja, a ljubomora nepoverenje.

NIje da bas nikad nisam ljubomorna, ali to blage nema veze sa strascu i ljubavlju, nego sa sujetom ili strahom da ne budemo povredjeni, namagarceni i sl.

Volim i ja racionalnost ali ako nema malo, cisto maleni dasak ljubomore ja nekako ne sticem utisak da je to ono pravo pa se onda desi da neka od tih kafa postane zanimljivija od coveka sa kojim izlazim...auuuu al' sam iskrena danas, begam sa foruma, ovo ne bih ni sestri priznala...

ne volim osetiti ljubomoru u vezi ... trenutak kada je osetim zabrinem se i zapitam, a cim se zabrinem ....

nisam nikada bila ljubomorna ( na ljubavnoj relaciji, na drugoj da),
a ako osetim da mi partner pokazuje ljubomoru, zabrinem se za svoja osecanja- koliko sam sebi iskrena

Pa znaš kako, nije falilo, ali svakome neka druga doza odgovara.
Ta neka doza zbog koje ja moram da iskijavam neku u suštini za naš odnos nebitnu kafu sa nekom drugom osobom....to nije moja doza.
Za mene je ta tzv. zdrava doza ljubomore, neki nedestruktivni znak ajd da kažem straha da će me izgubiti :flert: :lol:, pa to meni kao imponuje, a ako on od te doze dobija halucinacije koje su mu jače od našeg međusobnog poverenja i sopstvenog samopouzdanja, to je ipak nešto drugo.

Volim i ja racionalnost ali ako nema malo, cisto maleni dasak ljubomore ja nekako ne sticem utisak da je to ono pravo pa se onda desi da neka od tih kafa postane zanimljivija od coveka sa kojim izlazim...auuuu al' sam iskrena danas, begam sa foruma, ovo ne bih ni sestri priznala...

totalno isto razmisljamo
pazi kad je upravo to ono sto sam mislila

Back