- Poruka
- 200.849
To se uči u školi, ali kako ti to da znaš?Pusti zi sada izvor. Dakle sta kaze britanika po cemu je neka drzava monarhija a po cemu je druga republika

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To se uči u školi, ali kako ti to da znaš?Pusti zi sada izvor. Dakle sta kaze britanika po cemu je neka drzava monarhija a po cemu je druga republika
Zato vam on sto puta ponavlja . Pa ako ce vam to pomoci ok ondaKad manje školavani i sposobni traže višestruko ponavljanje, kako bi bar nešto zapamtili. Ne očekujemo da razumeju, za sad samo da zapamte.
BravoKad manje školavani i sposobni traže višestruko ponavljanje, kako bi bar nešto zapamtili. Ne očekujemo da razumeju, za sad samo da zapamte.
До год не научитеKoliko puta to ponavljaš kao papagaj?
Од вас баш ништа да се научи.До год не научите![]()
Vučko bez znanja, ja opet na moru plivam i uživam, a ti i dalje ništa. To je tako tužno, ali ne za mene već vas prvoborce bez večernje škole.Ako vas nema dovoljno da odrzite u zivotu jednu temu o obnovi monarhije zamislite tek koliko je za vas ne izvodljivo da obnovite monarhiju
To se uči u školi, ali kako ti to da znaš?![]()
Па зашто су монархије хрлиле у прошлости а и сада у друштвено уређење Републике. Све Републике су настале ослобађајући се од монархија.Историјско искуство нас је научило данисмо били срећни са републиканским системима. Ни са титоистчком дикктатуром ни са овим демократским републиканизмом нисмо стигли даље од руба нестанка.Просечно паметном човеку сасвим довољно да извуче закључак![]()
Да ли стварно и озбиљно мислиш да је то одговор на мој пост???Па зашто су монархије хрлиле у прошлости а и сада у друштвено уређење Републике. Све Републике су настале ослобађајући се од монархија.
A Koliko smo bili srecni u monarhizmu pamwtan covek moze da zakljuci iz cinjenice da se narod bunio i sizao na oruzjw u proseku svakih 6 godИсторијско искуство нас је научило данисмо били срећни са републиканским системима. Ни са титоистчком дикктатуром ни са овим демократским републиканизмом нисмо стигли даље од руба нестанка.Просечно паметном човеку сасвим довољно да извуче закључак![]()
Ma sta reci u monarhijama danas zivi 5-6% svetske populacije .Монархије заузимају кудикамо мање територије. У свијету имамо 43 државе по уређењу монархије.
Од тога је 16 држава тзв крунске земље Комонвелта (енгл. Commonwealth realms), ... тј државе које номинално признају за суверена британску краљицу Елизабету II.
Zato što su Iznogudi hteli da budu kalifi umesto kalifa. Sve je počelo najgorim trenutkom u istoriji, revolucijom u Francuskoj. Nakon toga Francuska nikad nije više bila velika država. Kao i sve ostale države koje su nasiljem postale republike.Па зашто су монархије хрлиле у прошлости а и сада у друштвено уређење Републике. Све Републике су настале ослобађајући се од монархија.
I sve monarhije su postale nasiljem drzave .Zato što su Iznogudi hteli da budu kalifi umesto kalifa. Sve je počelo najgorim trenutkom u istoriji, revolucijom u Francuskoj. Nakon toga Francuska nikad nije više bila velika država. Kao i sve ostale države koje su nasiljem postale republike.
Osim što si opet pokazao totalno neznanje, najbitnije u tvom postu je da ti je opet tačka pobegla. Drž je Vučko!I sve monarhije su postale nasiljem drzave .
Бистар си као боза!Парламентарна монархија је најбољи облик државног уређења јер предстаља државни кров који спречава успостављање партијских диктатура чему су републикама партије склоне.
Добро Дошли ти немаш појма о парламентарној монархији и њеном функционисању сем ваше пропаганде.Бистар си као боза!
Пишеш ,,спречава успостављање партијских диктатура''. Али зато успоставља диктатуру монарха као јединке. Ако је монарх склон диктатури то неће и не може да спречи Парламент монархије. Наћи ће начина да ,,умири Парламент'' макар и корупцојим. За монарха нема реизбор већ наследна линија па док траје лоза или монарх буде ликвидиран.
Зато, чувајмо Републику а Председнике да мењамо на изборима чим не ваљају.
Можда знам боље од тебе - рођен сам у краљевини. И зато сам написао ,,Ако је монарх склон диктатури то неће и не може да спречи Парламент монархије. Наћи ће начина да ,,умири Парламент'' макар и корупцојим''.Добро Дошли ти немаш појма о парламентарној монархији и њеном функционисању сем ваше пропаганде.![]()
Diktaturama su sklone i monarhije osim petra prvog ti ne mozes nabrojati ni jednog naseg monarha koji je imao vlast a nije bio diktatorПарламентарна монархија је најбољи облик државног уређења јер предстаља државни кров који спречава успостављање партијских диктатура чему су републикама партије склоне.
То што си рођен у монархији не значи баш ништа.Ја сам рођен у време ваше успоставе власти па то не истичем у овим разговорима.Можда знам боље од тебе - рођен сам у краљевини. И зато сам написао ,,Ако је монарх склон диктатури то неће и не може да спречи Парламент монархије. Наћи ће начина да ,,умири Парламент'' макар и корупцојим''.
ПС: Прочитај два пута ради бољег схватања!
За тебе не значи ништа али за мене значи. Непосредно после рата, као ђак основне школе, слушао сам родитеље, рођаке, комшије, .... који су причали о животу у монархији. Тако сам са још свежим сећањем људи сазнавао о животу у монархији Нису баш имали лепе речи за монархију. Наравно, полагали су велике наде у нови друштвени поредак. Неки су били разочарани а радило се углавном о шпекулантима који су у новој држави за шпекулантске послове били кажњавани.То што си рођен у монархији не значи баш ништа.Ја сам рођен у време ваше успоставе власти па то не истичем у овим разговорима.