Povratak kraljevine

1 Djakova buna 1824
2 Miletina buna1835
3 Jovanova buna 1838
4 proterivanje milosa sa vlasti 1839
5 Buna tome vucica 1842
6 Katanska buna 1844
7 Ubijen mihailo obren1869
8 Topolska buna 1877
9 Timocka buna 1883
10 Drzavni udar kralja aleksand 1893
11 Dolazak kadjordjevica 1903
12 Pokusaj atentata na milana obrenovica 1899
13 Goracicka buna 1893
14 Bozicna pobuna 1919 protiv karadjordjevica

Srpsko bugarski rat 1885

Dakle za 95 godina monarhizma 14 buna i jedan rat koji smo izgubili sto ce reci krvarilo se na svakih 6.3 hodina!! SVAKIH 6 GODINA SMO IMALI NEKI NARODNI USTANAK

Nas djavolcic u svojoj objektivnosti i ne pristrasnosti tvrdi da monarh u drustvo unosi jedinstvo i stabilnost medjutim sada sam vam dokazao da smo mi u monarhiji bili nestabilno drustvo ispunjeno krizama i politickim trzavicama gde je monarh svakih 6 godina imao pobunjen narod koji je u.irivao okrecuci srpsku vojsku da ubija srbe

Naravno sve monarhije su mankav sistem . 1992 godine nije bila narodna buna , ustanak nego demonstracije a vlast ih nije gusila ubijajuci narod kao za vreme monarhije tenkovima su pokusali da zastrase narod i razbiju demonstracije
9 mart, 1991g...nema tu nikakve 1992g...samo, sto srpski narod nije napadao JNA, jer je smatrao da je to najbolja institucija u Jugoslaviji...nisi odgovorio, zbog cega JNA nije izvrsila svoj zadatak, zbog cega nije izvela tenkove na ulice Ljubljane i JNA...odgovaras polovicno i izbegavas direktne odgovore

9 mart, 1991g...nema tu nikakve 1992g...samo, sto srpski narod nije napadao JNA, jer je smatrao da je to najbolja institucija u Jugoslaviji...nisi odgovorio, zbog cega JNA nije izvrsila svoj zadatak, zbog cega nije izvela tenkove na ulice Ljubljane i JNA...odgovaras polovicno i izbegavas direktne odgovore
Zaista ne znam . Ja sam ti dokazao da smo kao monarhija bili vrlo neatabilno drustvo gde se narod dozao na bine svakih nekoliko godina . Tenkova u sloveniji i hrvwtskoj se nisam doticao jer bi to bilo van teme debatovanja . Odnosno dokazivanja da je monarhija mankav sistem

Važno je da se bezmalo pola miliona oficira jna penzionisalo u Beogradu i dobilo po nekoliko stanova.

Važno je da se bezmalo pola miliona oficira jna penzionisalo u Beogradu i dobilo po nekoliko stanova.
А ко је теби крив што и војску ниси служио. Стално си је изврдавао и одлагао док ниси престарио.
Да то ниси (највероватније) радио, данас би можда имао бар гарсоњеру.

Као мали обожавао сам да слушам и читам бајке о краљевима, принцезама и принчевима. После сам некако изгубио интересовање, са изузетком Толкина и уопште епске фантастике.

Pa kod vecine se to sa odrastanjem izgubi .
Не код свих. Није мали број љубитеља жанра епске фантастике, то је ваљда оно дечје што остане у нама и мислим да то није лоше. Многе од тих књига су и значајна светска литература, без обзира на жанр.
Али, да не испадне тотални спам теме, мислим да су у политичком смислу сада монархије "испушене луле". Остају углавном као туристичке атракције, изузев енглеске круне која је озбиљна светска мафијашка организација у спрези са другим центрима моћи. Њихова моћ ће преживети чак и уколико се тамо монархија укине.

. Svakom coveku polozaj u drustvu mora da zavisi od rezultata njegovog rada

Ne postoji polozaj u drustvu. Postoji polozaj u institucijama i organizacijama.
A sto se tice institucija drzave, zasigurno ne treba polozaj biti politicki. To je sigurno. A pogotovo ne kao rezultat nekih izbora.
To su potpuno nenormalne stvari. Recimo da narod glasa ko ce biti hirurg na VMA. Budalastine.

Americka demokratija i Amerika su kriminalne grupe.

Не код свих. Није мали број љубитеља жанра епске фантастике,
i sam sam ljubitelj epske fantastike ali realnost zivot je drugo zato sto volim da gledam neki zanr realnost hocu da mi bude kao i drugim normalnim narodima
то је ваљда оно дечје што остане у нама и мислим да то није лоше. Многе од тих књига су и значајна светска литература, без обзира на жанр.
Ma to je ok ali ne treba mesati zivot i umetnost
Али, да не испадне тотални спам теме, мислим да су у политичком смислу сада монархије "испушене луле".
Prevazidjeno !!!
Остају углавном као туристичке атракције, изузев енглеске круне која је озбиљна светска мафијашка организација у спрези са другим центрима моћи. Њихова моћ ће преживети чак и уколико се тамо монархија укине.
Не код свих. Није мали број љубитеља жанра епске фантастике, то је ваљда оно дечје што остане у нама и мислим да то није лоше. Многе од тих књига су и значајна светска литература, без обзира на жанр.
Али, да не испадне тотални спам теме, мислим да су у политичком смислу сада монархије "испушене луле". Остају углавном као туристичке атракције, изузев енглеске круне која је озбиљна светска мафијашка организација у спрези са другим центрима моћи. Њихова моћ ће преживети чак и уколико се тамо монархија укине.

i sam sam ljubitelj epske fantastike ali realnost zivot je drugo zato sto volim da gledam neki zanr realnost hocu da mi bude kao i drugim normalnim narodima

Ma to je ok ali ne treba mesati zivot i umetnost

Prevazidjeno !!!
Имам утисак да си ме мало буквално схватио.

На почетку сам био ироничан, баш са циљем да одвојим живот и бајке.
После сам био озбиљан на тему епске фантастике, али то је спам, јер није предмет ове теме и зато сам се оградио.
На крају сам заиста озбиљно изнео своје мишљење о монархијама.

Моја грешка је што сам претпоставио да је све ово очигледно, али изгледа да није.

Ne radi se o političkom spamu već o netačnoj konstataciji.

Gotovo sve Monarhije su danas u 30 najbogatijih država na svetu.
Прати мало на часу пре него што одговориш.
Нисам ни писао да је мој спам политички, него је спам у вези скретања теме на епску фантастику.
То је нагомилано богатство кроз векове на различите начине, Шпанија је некада покупила највише злата које је постојало на свету и где је сада? У неком просеку са тенденцијом пада.
Зато сам и написао "испушена лула". Некада било, сада се приповеда. Биће потребно још неко време да се то богатство поједе, али Нигер је најсвежији пример како брзо крадено може да буде угрожено.

Заиста се извињавам, очито је да сам залутао на тему. У наставку бих изгледа морао да цртам и пишем "шта је писац хтео да каже", а то ми је заморно и узалудно.
Свако добро у даљој расправи и уопште.

Прати мало на часу пре него што одговориш.
Нисам ни писао да је мој спам политички, него је спам у вези скретања теме на епску фантастику.

Kako god.

То је нагомилано богатство кроз векове на различите начине, Шпанија је некада покупила највише злата које је постојало на свету и где је сада? У неком просеку са тенденцијом пада.
Зато сам и написао "испушена лула". Некада било, сада се приповеда. Биће потребно још неко време да се то богатство поједе, али Нигер је најсвежији пример како брзо крадено може да буде угрожено.

Ne radi se tu samo o akumulaciji već o tome što su Monarhije iskoristile kolonijalističko blagostanje da podignu kvalitet obrazovanja, veština nacije i da ne zavise od otetog već od kreativnog.

Da su se one oslanjale samo na akumulirano pokradeno zlato odavno bi propale.

Tako da je priča kako one žive od slamarice vekovima prilično naivna,

Back