Povratak kraljevine

Колико "безбрижно путује" видимо свакоднево.Народ Србије се није определио него су га титоисти определили,Да нећеш да кажеш можда да је ваше гласање са "ћоравом кутијом" било опредељивање ?
Imas li neki primer gde se narod izjasnjavao da zivi u monarhiji ?????

То како је "опредељивање" било слободно се набоље види што је и у шездесетим гоинама још увек могла да се ,нарочиту по селима, могла да чује, ничим изазвана рченица : " Ми смо за садашњицу !!!"
Црвени Терор је толико застрашио и промену понашање Срба да се то и данас осећа.

Колико "безбрижно путује" видимо свакоднево.Народ Србије се није определио него су га титоисти определили,Да нећеш да кажеш можда да је ваше гласање са "ћоравом кутијом" било опредељивање ?
Путовало се далеко више док је била Социјалистичка Република. Јевтина радничка одмаралишта на мору, плнинама, бањама, .... а путовања бесплатна. Дође ДЕМОКРАТИЈА и поништи све то. Толико о путовањима.

А што се тиче гласања у ,,ћораву кутију'' убацивали су куглице само монархисти. И нису добро прошли. На следећим изборима нико није ни помињао ,,ћораве кутије'' јер се знало да су измишљотина.
А о опредељивању није ни било речи на гласању, то је решено на Трећем заседању АВНОЈ-а одржаног је у Београду од 7. до 26. августа 1945. године. ... и проглашењу Федеративне Народне Републике Југославије (ФНРЈ).

Poslednja izmena:
То како је "опредељивање" било слободно се набоље види што је и у шездесетим гоинама још увек могла да се ,нарочиту по селима, могла да чује, ничим изазвана рченица : " Ми смо за садашњицу !!!"
Црвени Терор је толико застрашио и промену понашање Срба да се то и данас осећа.
Srbi su i za vreme monarhistickih diktatura bili vrlo ne zqdovoljni i svakih desetak godina se dizali na oruzje a monarh je opet dizao vojsku i ubijao sopstveni narod . U republici mi nemamo primer da se narod dizao na oruzje protiv sopstvene drzave ! Ali naravno ovim samo pokusavas da izvrdas jer nemas primer da se nekad narod izjasnio da zeli da zivi u monarhiji

Путовало се далеко више док је била Социјалистичка Република. Јевтина радничка одмаралишта на мору, плнинама, бањама, .... а путовања бесплатна. Дође ДЕМОКРАТИЈА и поништи све то. Толико о путовањима.

А што се тиче гласања у ,,ћораву кутију'' убацивали су куглице само монархисти. И нису добро прошли. На следећим изборима нико није ни помињао ,,ћораве кутије'' јер се знало да су измишљотина.
Ma daj pusti corave kutije narod se 2000 -tih izjasnio na referendumu da zeli ustav koji srbiju definise kao republiku .

Хвала ти што си нам "објаснио" како се спроводило то слободно зјашњавање и како сте Србе преваспитавали :besan2:

Dakle nepostoji primer da se narod srbije ikada u istoriji izjasnio da zeli da z
Хвала ти што си нам "објаснио" како се спроводило то слободно зјашњавање и како сте Србе преваспитавали :besan2:
Dakle , ne postoji u istoriji primer da se nekad srpski narod izjasnio da zeli da zivi u monarhiji , cak ni privid izjasnjavanja popud coravih kutija a kamoli pravog referenduma o osvajanju najviseg pravnog akta ustava koji bi zemlju definisao kao monarhiju kao sto smo imali referendum povodom aktuelnog ustava srbije koji zelju definise kao republiku a na kojo je cak i patrijarh izasao i koji su svojim ucescem legalizovale sve politicke partije cak i vase monarhisticke . Dakle nemas primer da se narod ikad izjasnio u korist monarhije i sva tvoja naklapanja da srbija treba da bude monarhija je tvoj licni stav koji nikako ne oslikava raspolozenje veceg dela naroda

Znate ustav se u republici donosi demokratskim nacinom ne kao u monarhiji gde smo mahom imali oktroisane ustave cak i ako nisu bili oktroisani donoseni su bez da se oko toga izjasnjava narod . Istina je u stvari suprotna mi nikad nismo imali neko izjasnjavanje naroda da zivimo u monarhiji .
a koji deo naroda u srbiji koji je jos ziv, je ziveo u monarhiji?

kako da se narod odluci za nesto kada komunjarskim dzelatima ciji potomci i danas drmaju srbijom ne pada na pamet da narod prosvete i prosvetle o benefitima monarhije. ili da se da smisleni rok da narod kultivisu gde ce sa jedne strane imati njih i njinu pricu, ne znam vise ni kako da ih nazovem jer su sve kape do sad promenili, a sa druge da srbija bude monarhija i kakve bi to prednosti donelo.

uostalom moje iskustvo kaze da su protiv monarnije samo i jedino crveni. uvek bili i uvek ce biti jer prenose tu uslovno receno mrznju na svoje potomke, jer da je srbija monarhija pola njihove basibozlucke price ne bi mogal da prodje ni pod razno.

Ево ја сам рођен у монархији и добро сам запамтио шта су родитељи: пра-деда, деда, мајка (оца нисам имао, погинуо 1942.), кумови, комшије, .... причали о монархији, боље рећи жалили док је била монархија: велики порез,годишње по 2 - 3 кулука, свака генерација у један или два рата, ....

kako da se narod odluci za nesto kada komunjarskim dzelatima ciji potomci i danas drmaju srbijom ne pada na pamet da narod prosvete i prosvetle o benefitima monarhije. ili da se da smisleni rok da narod kultivisu gde ce sa jedne strane imati njih i njinu pricu, ne znam vise ni kako da ih nazovem jer su sve kape do sad promenili, a sa druge da srbija bude monarhija i kakve bi to prednosti donelo.

uostalom moje iskustvo kaze da su protiv monarnije samo i jedino crveni. uvek bili i uvek ce biti jer prenose tu uslovno receno mrznju na svoje potomke, jer da je srbija monarhija pola njihove basibozlucke price ne bi mogal da prodje ni pod razno.
O benefitima monarhije ???? To je zato sto tih benefita nema cak su i prezivele monarhije u evropi da bi prezivele iskopirale republikansko ustrojstvo drzave ! Danas u engleskoj kao i u srbiji SVU vlast u zemlji ima onaj ko dobije vecinu na izborima bez obzira na to sta kralj misli o tome , kralj ne sme da se mesa u politiku i ima samo protokolarnu ulogu u drustvu a staleski dom je razvlascen i ima samo savetodavnu ulogu. Dakle engleska koja ima monarhiju kopira republiku a ti bi da mi koji imamo republiku se vrqtimo na monarhiju od koje dizu ruke i oni kod kojih je jos uvek FORMALNO opstala sustinski samo u imenu drzave engleska danas je vise republika nego sto smo to bili mi pod titom kada smo imali dozivotnu i ne smenjivu vlast na koju se nije dolazilo izborom . Sto se tice toga da su protiv monarhije samo komunisti u velikoj si zabludi protiv monarhije je ceo narod osim male politicke margine ciji rejting nije veci od 2% ... mi nikad nismo bili komunisti u porodici komunisti su nam uzeli cak veci deo porodicnog imanja i tako nas osakatili finansijski ali niko nikad zbog toga nije pomislio da treba da idemo u rikvverc i vratimo klasno drustvo to sto republika nije savrsena ne znaci da treba da se vracamo natrag u istoriju na sistem koji se dokazao kao inferioran nego treba da idemo napred da kao i engleska kopiramo republike kojima ide dobro i samo tako mozemo ocekivati da ce nam biti bolje . Pa ne moze se krenuti napred ako se prave koraci unazad

jer da je srbija monarhija pola njihove basibozlucke price ne bi mogal da prodje ni pod razno.

To je cela poenta.

Srbija je taoc neuklopivosti nomenklature koja joj je nametnuta u civilizaciju, istočnu ili zapadnu svejedno.

Jugokultura nije valjala međutim prava tragedija je to što je ona zamenjena razularenim primitivizmom koji se ogleda u svakom segmentu uzurpatorskog antikulturnog projekta.

Pogledaj samo ovaj naslov koji godinu dana nigde nije prokomentarisan:

U kruševačkoj Palati pravde otvorena kladionica

Nesvakidašnja scena kruševačkoj Palati pravde, a po rečima sagovornika Danasa, i nezakonita. Naime, u zgradi u kojoj su smešteni Viši i Osnovni sud kao i Više i Osnovno javno tužilaštvo, nedavno je otvorena – kladionica.

0105foto-Bojan-Bjelanovic-992x560.jpg

To se ni u Kolumbiji nikada nije dogodilo.

Kome ni posle ovakvih nečuvenih postupaka nije jasno zašto Monarhija nije ništa bolji od polusveta na vlasti.

Poslednja izmena:
Sto se tice toga da su protiv monarhije samo komunisti u velikoj si zabludi protiv monarhije je ceo narod osim male politicke margine ciji rejting nije veci od 2% ... mi nikad nismo bili komunisti u porodici komunisti su nam uzeli cak veci deo porodicnog imanja i tako nas osakatili finansijski ali niko nikad zbog toga nije pomislio da treba da idemo u rikvverc i vratimo klasno drustvo to sto republika nije savrsena ne znaci da treba da se vracamo natrag u istoriju na sistem koji se dokazao kao inferioran nego treba da idemo napred da kao i engleska kopiramo republike kojima ide dobro i samo tako mozemo ocekivati da ce nam biti bolje . Pa ne moze se krenuti napred ako se prave koraci unazad
razmisljao dal posle ove boldovane gluposti sto si napisao da nastavim, al ajde.

prvo znaci monarhija pa onda ide drustveno uredjenje po volji vecine. ne znam sto se toliko plasis monarhije jer vidim tvoj toliko odbojan stav kakav niko nema na nijednoj temi, sto svakome sa gramom mozga govori da imas neki flash od koga ne mozes da se oslobodis.

jel smo sve probali? jesmo. nista ne valja, svi smo saglasni.
sad cemo da probamo i monarhiju pa da vidmo efekte.
ako nam ni to ne odgovara, boze moj. mozemo i kao anarhisti da zivimo bez ikakvog uredjenja, ali cemo barem biti svesni da nam ni najbolje od svega sto postoji, a to je monarhija, nije dalo onaj benefit razuma da se ponasamo kao civilizovan svet.

To je cela poenta.

Srbija je taoc neuklopivosti nomenklature koja joj je nametnuta u civilizaciju, istočnu ili zapadnu svejedno.
ma... prica je stara koliko i istorija.
ko zna istoriju.
najgori su prikriveni komunisti, koji se busaju u patriotske grudi da nikad to nisu bili i nikad ce. znam neke imam ih u bliskom okruzenju, ti crveni potomci oni cak ni av-a ne vare. sps koliko toliko. sad zamisli jos da srbija ima kralja...ili cara. pa oni bi pukli ko luft balon.

To je cela poenta.

Dakle nemas primer da su se srbi ojada u svojoj istoriji izjasnili da zele da zive u monarhiji dok primeri da su se izjasnili da zele da drzava bude ustrojena kao republika postoje .
Pod dva ne mozes da navedes ni jedan jedini benefit monarhije . Zasto bi konkretno meni bilo bolje da se u srbiji obnovi klasno drustvo koje je u istoriji permanentno bilo rastrzano politickim nejedinstvom krizama i narodnim oruzanim ustancima koje je monarh gusio u krvi okrecuci srpsku vojsku protiv srpskog naroda .

Dakle nemas primer da su se srbi ojada u svojoj istoriji izjasnili da zele da zive u monarhiji dok primeri da su se izjasnili da zele da drzava bude ustrojena kao republika postoje .
Pod dva ne mozes da navedes ni jedan jedini benefit monarhije . Zasto bi konkretno meni bilo bolje da se u srbiji obnovi klasno drustvo koje je u istoriji permanentno bilo rastrzano politickim nejedinstvom krizama i narodnim oruzanim ustancima koje je monarh gusio u krvi okrecuci srpsku vojsku protiv srpskog naroda .
ne poznajes ti srbiju nimalo i koje je ovo zaparlozena crnica gde nista ne radja jer su crveni sve shebali cega su se dotakli.

ima onaj vic za vreme nkvd-a, kada lik pita bezbednjaka, a jel moze neko danas da se izjasni da je za ruse, a sutra da se predomisli.

a lik mu kaze..moze, ali ne na slobodi.

e tako je bilo i pitanje za monarhiju ili republiku...

benefit monarhije?
ne bi raspravlajo sa neznalicama kao sto si ti pod jedan, jer masu slicnih trolovanja o monarhiji ne bi niko citao jer bi znao korene takvih "razmisljanja".

ko zna istoriju.
najgori su prikriveni komunisti, koji se busaju u patriotske grudi da nikad to nisu bili i nikad ce. znam neke imam ih u bliskom okruzenju, ti crveni potomci oni cak ni av-a ne vare. sps koliko toliko. sad zamisli jos da srbija ima kralja...ili cara. pa oni bi pukli ko luft balon.

Do te mere su razorili svaki sistem vrednosti da su sebi dodelili doživotni imuntet od gonjenja za sumant kriminal kojim se bave.

razmisljao dal posle ove boldovane gluposti sto si napisao da nastavim, al ajde.

prvo znaci monarhija pa onda ide drustveno uredjenje po volji vecine. ne znam sto se toliko plasis monarhije jer vidim tvoj toliko odbojan stav kakav niko nema na nijednoj temi, sto svakome sa gramom mozga govori da imas neki flash od koga ne mozes da se oslobodis.

jel smo sve probali? jesmo. nista ne valja, svi smo saglasni.
sad cemo da probamo i monarhiju pa da vidmo efekte.
ako nam ni to ne odgovara, boze moj. mozemo i kao anarhisti da zivimo bez ikakvog uredjenja, ali cemo barem biti svesni da nam ni najbolje od svega sto postoji, a to je monarhija, nije dalo onaj benefit razuma da se ponasamo kao civilizovan svet.
Auuuuuu brate ovo su sve fraze . Daleko od argumenata .u pravu si sve smo probali ukljucujuci i monarhiju i ona se definitivno nije pokazala u praksi kao sto je vidis u svojpj masti ! To je bilo drustvo ispunjeno politickim trzavicama diktaturom bez jedinstva sa cestim narodnim bunama koje je monarh gusio okrecuci vojsku na srbe . Nema tu benefita kao sto se tebi u tvojoj masti cini narod je u principu protiv klasnog drustva . Iko je to SVI SMO SAGLASNI DA PROBAMO MONARHIJU na referendumu je dokazano da vecina zeli da zivi u republici i to apsolutna vecina vise od 50% punoletnih srba ne 50 % od izaslih nego >50% ukupno punoletnih srba se izjasnilo za republiku to su zvanicni podaci koje ne spori ni crkva cak ni monarhisticke partije

To je cela poenta.

Jugokultura nije valjala međutim prava tragedija je to što je ona zamenjena razularenim primitivizmom koji se ogleda u svakom segmentu uzurpatorskog antikulturnog projekta.

Pogledaj samo ovaj naslov koji godinu dana nigde nije prokomentarisan:

0105foto-Bojan-Bjelanovic-992x560.jpg

To se ni u Kolumbiji nikada nije dogodilo.

Kome ni posle ovakvih nečuvenih postupaka nije jasno zašto Monarhija nije ništa bolji od polusveta na vlasti.
Do te mere su razorili svaki sistem vrednosti da su sebi dodelili doživotni imuntet od gonjenja za sumant kriminal kojim se bave.
juce prosao pored manjeza... nema ga vise... kakva god da je bila kafana bila je deo etnosa beograda, jedna od poslednjih, mesto gde su umetnici rado svracali. sta je otvoreno namesto nje?

pa zna se, kladionica.

to su poceli zutaci sa djikom, sve redom presvucene komunjare kada su unistili boemski duh beograda ruseci sve sto ima veze sa tradicijom starom najmanje vek. ovi danas samo nastavljaju.

Auuuuuu brate ovo su sve fraze . Daleko od argumenata .u pravu si sve smo probali ukljucujuci i monarhiju i ona se definitivno nije pokazala u praksi kao sto je vidis u svojpj masti ! To je bilo drustvo ispunjeno politickim trzavicama diktaturom bez jedinstva sa cestim narodnim bunama koje je monarh gusio okrecuci vojsku na srbe . Nema tu benefita kao sto se tebi u tvojoj masti cini narod je u principu protiv klasnog drustva . Iko je to SVI SMO SAGLASNI DA PROBAMO MONARHIJU na referendumu je dokazano da vecina zeli da zivi u republici i to apsolutna vecina vise od 50% punoletnih srba ne 50 % od izaslih nego >50% ukupno punoletnih srba se izjasnilo za republiku to su zvanicni podaci koje ne spori ni crkva cak ni monarhisticke partije
a sto se nerviras?

bice referendum, ziv bio pa video. narodu ce iz doopeta doci u glavu. os benefit monarhije o koma sam pisao ne ja vec mnogi a ti se pravis blesav. ovo danas sta rade srbiji, to ne bi mogli nikad da je srbija monarhija. to se radi samo zemljama treceg sveta gde su diktatori na vlasti.... diktatori koji vim tebi ne smetaju, al ti smeta kralj na celu drzave :lol:

ovi danas bi proglasili kraljevinu, al da kralj bude av il u srpskoj da dodik bude krunisan na banjaluckom trgu...e takva monarhija bi mogla.

sto rece pokojni patrijarh pavle u onoj zaebanciji, sta ce nama kralj kad imamo cara :lol:

kralj i crkva su osnova svake jake drzave. a oba zele da skroz uniste ti tvoji.

ko zna istoriju.
Ma pust sada komuniste sto ih se toliko plasis ne boj se oni su danas kao i monarhisti samo politicka margina ne boj ih se sada su bezopasni , ha razumem da si gnevan na njoh i ja sam kazem ti da su nas ( moju porodicu ) nacionalizacijom osakatili i nema te restitucije koja moze da obuhvati i obestecenje za izgubljenu dobit za 80 godina ali ipak ti sa tim strahom preterujes . Stalno pricas o komunistima iako sam te uctivo zamolio da predjes na benefite monarhije zasto bi meni bilo boje da ne sposobni jugoslovenski princ vodi drzavu ? Szicem utisak dati pricom o tome kako su komunisti bili strasni samo vrdas jer ne postoje benefiti klasnog drustva nego samo tvoj strah od komunista .

juce prosao pored manjeza... nema ga vise... kakva god da je bila kafana bila je deo etnosa beograda, jedna od poslednjih, mesto gde su umetnici rado svracali. sta je otvoreno namesto nje?

pa zna se, kladionica.

to su poceli zutaci sa djikom, sve redom presvucene komunjare kada su unistili boemski duh beograda ruseci sve sto ima veze sa tradicijom starom najmanje vek. ovi danas samo nastavljaju.
Naravno, od 1944. kada su dovedeni do danas ne prestaju sa uništavanjem svake veze Srbije sa Srbijom. Ej, o Džeju se snima film a ni o jednom srpskom Vojvodi nikada nije snimljen niti jedan.

Brozova doktrina rasrbljavanja dostigla je apsurdni vrhunac u prethodnih 25 godina.

Druga i treća generacija uzurpatora uništava pred nama bez ikakvog straha ili obzira apsolutno svako sećanje, tradiciju ili običaj.

To je tzv. ekumenistička metodologija, prvo jednom narodu izbrišeš sećanje, zameniš ga novokomponovanim mitovima i ako uspeš u tome sledeće je celivanje ruke Papi. To je i Ukrajini urađeno. sfrj je zvanično bila komunistička država ali ispod žita se valjalo proširenje uticaja Vatikana na ceo Balkan.

Zato je Brozu i dodeljena titula kanonika katoličke crkve.

Novosrbi se busaju u srpske grudi jače od svih ali sve što su oni i njihovi preci radili imalo je katastrofalne posledice po Srbiju.

Zato Monarhija nema alternativu.

Poslednja izmena:
a sto se nerviras?

bice referendum, ziv bio pa video. narodu ce iz doopeta doci u glavu. os benefit monarhije o koma sam pisao ne ja vec mnogi a ti se pravis blesav. ovo danas sta rade srbiji, to ne bi mogli nikad da je srbija monarhija. to se radi samo zemljama treceg sveta gde su diktatori na vlasti.... diktatori koji vim tebi ne smetaju, al ti smeta kralj na celu drzave :lol:

ovi danas bi proglasili kraljevinu, al da kralj bude av il u srpskoj da dodik bude krunisan na banjaluckom trgu...e takva monarhija bi mogla.

sto rece pokojni patrijarh pavle u onoj zaebanciji, sta ce nama kralj kad imamo cara :lol:

kralj i crkva su osnova svake jake drzave. a oba zele da skroz uniste ti tvoji.
Dakle benefita nema kao sto nikad nije bilo nekog izjasnjavanja na kojem su se srbi izjasnili da zele zivot u monarhiji . Ne poznajes istoriju da je poznajes znao bi da srbija kao monarhija nije bila priznata cenjena i uvazavana drzava . I onda kao i sada smo bili se treceg sveta samo jos jedna diktatura na periferiji kontinenta . Znas li ti kad su karadjordjevici dosli na vlast pod kakvim pritiskom je drzava bila ? Evropske novine su o njima pisali kao o uzurpatprima koji su seli na krcavi presto obrenovica naj uglednije monarhije tog doba u evropi popud engleske i holandije su cak prekinule diplomatske odnose sa srbijom kladim se da to ne znas !!! Sa uglednom i priznatom drzavom se ne prekidaju diplomatski odnosi to valjda mozes da razumes . Znas li da je "ugledna " monarhija srbija u prvom sv ratu bila pred uvodjenjem sankcija od strane evropskih monarhija sve dok aleksandar karadjordjevic nije streljao apisa koji ga je doveo na vlast .

Naravno, od 1944. kada su dovedeni do danas ne prestaju sa uništavanjem svake veze Srbije sa Srbijom. Ej, o Džeju se snima film a ni o jednom srpskom Vojvodi nikada nije snimljen niti jedan.

Brozova doktrina rasrbljavanja dostigla je apsurdni vrhunac u prethodnih 25 godina.

Druga i treća generacija uzurpatora uništava pred nama bez ikakvog straha ili obzira apsolutno svako sećanje, tradiciju ili običaj.

To je tzv. ekumenistička metodologija, prvo jednom narodu izbrišeš sećanje, zameniš ga novokomponovanim mitovima i ako uspeš u tome sledeće je celivanje ruke Papi. To je i Ukrajini urađeno. sfrj je zvanično bila komunistička država ali ispod žita se valjalo proširenje uticaja Vatikana na ceo Balkan.

Zato je Brozu i dodeljena titula kanonika katoličke crkve.

Novosrbi se busaju u srpske grudi jače od svih ali sve što su oni i njihovi preci radili imalo je katastrofalne posledice po Srbiju.

Zato Monarhija nema alternativu.
Dobro bili su komunisti lksi ali koje su prednosti monarhije ???? Koji su to benefiti ??? Zasto bi na primer meni bilo bolhe da jugoslovenski princ postane kralj srbije??? Necemo valjda obnavljati monarhiju samo zato sto su komunisti u proslom veku bili losi

Back