- Poruka
- 9.313
Enciklopedija Britanika kaže da sam ja u pravu.Zasto se onda monqrh nqziva suverenom ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Enciklopedija Britanika kaže da sam ja u pravu.Zasto se onda monqrh nqziva suverenom ?
Pa bila je porobljena vise od 500 godNe. Pogledaj Sloveniju. Da li bi Slovenija bila ono sto je danas da je bila 500 godina pod vlašću Osmanskog carstva?
Formalno jesi . Ja ne sporim da je formalno monarhija kao sto smo mi formalno demokratska drzavaEnciklopedija Britanika kaže da sam ja u pravu.
Ne možes da porediš austrijsku okupaciju sa otomanskom.Pa bila je porobljena vise od 500 god
Pokusacu da ti dokaze. Da je norveska samo formalno ali ne i sustinski monarhija .Enciklopedija Britanika kaže da sam ja u pravu.
Sta ima da zaboravljam... Mislim, ne umanjujem pominjanjem toga znacaj dinastija koje su vladale drugim drzavama, a nisu autohtone... Mene jos vise iscudjava danasnje ruganje prestolonasledniku, dakle, to je ruganje potomku stvaraoca drzave od strane koga? Potomku stvaraoca drzave koji je bio proteran iz otadzbine i kome je kao novorodjencetu zabranjen ulazak u nju...Sad mu se narod ruga sto ne zna jezik....Strasno...Заборавио си једну врло значајну чињеницу. Обе српске династије и Карађорђевића и Обреновића су аутохтоне - српске, и створиле су српску државност после векова ропства.Није Србија под титоистичком окупација била по први пут у својој историји.
Nisi dokazao. Enciklopedija Britanija ne kaže da je Norveska samo formalno monarhija.Pokusacu da ti dokaze. Da je norveska samo formalno ali ne i sustinski monarhija .
Uzmimo na primer da obnovimo monarhiju . U savremenom vidu Kao u norveskoj . Imali bi kralja koji nije suveren jer bi vlast kao u norveskoj izvirala iz naroda a ne iz monarha dakle raspisu se izbori izbore dobije neki vucic koji bi formirao vladu . Imao skupstinsku vecinu u kojoj bi kao i danas drzao - postavljao ne sposobne nego odane i poslusne mentole. I tako bi u kraljevini srbiji uzurpirao svu vlast bas kao i u republici srbiji doduse razlika bi bila u tome sto bi glavni baja u zemlji bio diktator na funkciji predsednika vlade a ne ne na mestu sefa drzave . Koji bi u ovom slucaju kao u norveskoj bio bez vlasti i bez ovlastenja da se mesa u rad drzave i u cemu bi bila razlika? Bili bi formalno monarhija kao i norveska a sustinski se nista ne bi promenilo zemljom bi kao i sada sto je slucaj kod nas a i u norveskoj vladao neki vucic kao i sada razlika bi bila samo u nazivu zemlje . Neji vucic bi mogao menjati ustav kao i sada
Pa enciklopedija britanika i drzave koje su popud nas imaju stranke izbore skupstinu naziva demokratskom iako mi to nismo . Tako i norvesks ima kralja i formalno je monarhija ali sustinski to nijeNisi dokazao. Enciklopedija Britanija ne kaže da je Norveska samo formalno monarhija.
Po meni to sto ne zna nas jezik nije za ruganje ali zato to sto nije sposoban da ga nauci za 80 godina svakako jeste za ruganje .Sta ima da zaboravljam... Mislim, ne umanjujem pominjanjem toga znacaj dinastija koje su vladale drugim drzavama, a nisu autohtone... Mene jos vise iscudjava danasnje ruganje prestolonasledniku, dakle, to je ruganje potomku stvaraoca drzave od strane koga? Potomku stvaraoca drzave koji je bio proteran iz otadzbine i kome je kao novorodjencetu zabranjen ulazak u nju...Sad mu se narod ruga sto ne zna jezik....Strasno...
Šta sam ja napisao? Pročitaj ponovo.Pa enciklopedija britanika i drzave koje su popud nas imaju stranke izbore skupstinu naziva demokratskom iako mi to nismo . Tako i norvesks ima kralja i formalno je monarhija ali sustinski to nije
Zna ga bolje nego Tito kog je narod slavio kao Boga...Po meni to sto ne zna nas jezik nije za ruganje ali zato to sto nije sposoban da ga nauci za 80 godina svakako jeste za ruganje .
Formalno sve monarhije u evropi su monarhije ali samo formalno sa izuzetkom vatikana koji je i sustinski monarhija . Jer suverenitet vatikana zaista izvire iz monarha . On nije samo protokolarna figura sa ceremonijalnim ovlastenjima nego je sustinski nosilac suvereniteta vatikanaŠta sam ja napisao? Pročitaj ponovo.
Kakve veze ima sad tito sa time sto jugoslovenski princ nije u stanju da nauci nas jezik za 80 god ??????????Zna ga bolje nego Tito kog je narod slavio kao Boga...
Sta je jugoslovenskom princu tito uzor ??? Sto se ne ugleda na kineskog ambasadora koji je naucio nas jezik iako nije rodjen u srbiji!!! Sta da je tito ujedao narod po ulici to bi dalo pravo i jugoslovenskom princu da ujeda narod po ulicama ??? Sto se nije ugledao na nekog pametnog nego na titaZna ga bolje nego Tito kog je narod slavio kao Boga...
Ponoviću. Pažljivo pročitaj. Enciklopedija Britanika ne kaže da je Norveska samo formalno monarhija.Formalno sve monarhije u evropi su monarhije ali samo formalno sa izuzetkom vatikana koji je i sustinski monarhija . Jer suverenitet vatikana zaista izvire iz monarha . On nije samo protokolarna figura sa ceremonijalnim ovlastenjima nego je sustinski nosilac suvereniteta vatikana
Covek razume jezik i zna da govori, a to sto ne zna dovoljno za tvoj ukus je zato sto mu je prvi put dozvoljen dolazak u zemlju kada je imao skoro 50 godina...Tvoje nerazumevanje stvari potice iz prezira prema njemu i tu nema objektivnosti....Ti to ne razumes... Kada je prvi put dosao njegov sin i poceo govor ovde na Oplencu u Topoli stariji ljudi od osamdesetak godina su poskidali sesire, klekli i lili suze..Ali svi koji su kasnije dolazili na ove prostore to nisu uspeli da razumeju iako su srbovali vise nego iko ikada i danas to rade... U tom i takvom srbovanju ja ne zelim da ucestvujem....Srbovanje sa mrznjom prema kralju, svasta....Kakve veze ima sad tito sa time sto jugoslovenski princ nije u stanju da nauci nas jezik za 80 god ??????????
Naravno , verujem ti da pise da je norveska monarhija i oni su zaista formalno monarhija to pise i u njihovom ustavu . I srbija priznaje norvesku kao monarhiju jer su formalno oni jos uvek monarhija. Pa sta si ocekivao da pise za drzavu koja je formalno monarhija ???Ponoviću. Pažljivo pročitaj. Enciklopedija Britanika ne kaže da je Norveska samo formalno monarhija.
Severna Koreja je formalno demokratska zemlja, ali Enciklopedija Britanika kaže da je Severna Koreja nedemokratska država.Naravno , verujem ti da pise da je norveska monarhija i oni su zaista formalno monarhija to pise i u njihovom ustavu . I srbija priznaje norvesku kao monarhiju jer su formalno oni jos uvek monarhija. Pa sta si ocekivao da pise za drzavu koja je formalno monarhija ???
Ali oni su svesni da zive u 21 veku i postepeno su u svoj sistem ubacili republikanske karakteristike drzave a monarhizam su formalno tradicije radi zadrzali ali idu u korak sa vremenom pa su suverenitet odvojili od suverena i prebacili ga na narod kao sto je u republikama
koliko ja znam u engleskoj nije zabranjeno ucenje srpskog jezika deca nase dijaspore ga uce . Ali opet kazem nije sramota sto ne zna jezik sramota je sto ga nije u stanju nauciti za 80 godina.Covek razume jezik i zna da govori, a to sto ne zna dovoljno za tvoj ukus je zato sto mu je prvi put dozvoljen dolazak u zemlju kada je imao skoro 50 godina...Tvoje nerazumevanje stvari potice iz prezira prema njemu i tu nema objektivnosti....Ti to ne razumes...
On nije kralj nego jugoslovenski princ .Srbovanje sa mrznjom prema kralju, svasta....
Pa ?Severna Koreja je formalno demokratska zemlja, ali Enciklopedija Britanika kaže da je Severna Koreja nedemokratska država.
Pa ti si rekao citiram “sta si ocekivao da pise za drzavu koja je formalno monarhija”. Severna Koreja je formalno demokratija, ali Britanika kaže da je Severna Koreja nedemokratska zemlja.
Sta ocekujes da britanika pise pa i v. Britanija je samo formalno monarhija . Gde monarh sluzi samo povremeno pred kamerama da procita papir koji mu posalju iz vlade i to je toSeverna Koreja je formalno demokratska zemlja, ali Enciklopedija Britanika kaže da je Severna Koreja nedemokratska država.
Pa to ne menja cinjenicu da su evropske monarhije u 21 veku monarhije samo formalnoPa ti si rekao citiram “sta si ocekivao da pise za drzavu koja je formalno monarhija”. Severna Koreja je formalno demokratija, ali Britanika kaže da je Severna Koreja nedemokratska zemlja.