Povratak kraljevine

Pa sta? I najsiromasnja zemlja na planeti je monarhija po uredjenju . Monarhije su i laos kambodza lesoto svazilend tuvaluu . A u tim najrazvijenijim monarhijama monarhija je opstala samo formalno samo kao ljustura, sustinski te najrazvijenije monarhije su razvlastile svoje monarhe i naterale ih da se cak i ne mesaju u politiku i upravljanje drzavom . Staleskim domovima svojih parlamenata su dali SAVETODAVNU ULOGU .
U njima se vlast kao i u modernim republikama formira na izborima sto znaci da u njima drzavni suverenitet ne izvire iz monarha nego kao u republikama iz naroda
Zanimljivo je da najcivilizovanije zemlje na svetu nemaju republičko uređenje.

Zanimljivo je da najcivilizovanije zemlje na svetu nemaju republičko uređenje.
Pa nije bas tako .drzave Nosioci civilizacije i rqzvoja su republike . Najsnaznije drzave sveta su republike . Najvece drzave sveta su republike u prvih deset najrazvijenijih drzava sveta sve monarhije ko je su u tom klubu su to samo formalno sustinski kao sto sam napisao nisu

Druga stvar je sto mocne monarhije evrope nisu bogate zato sto su monarhije nego zato sto su kao kolonijalne sile opljackale pola sveta !! Englesko bogatstvo placeno je umiranjem dece po africi i aziji od gladi . To bogatstvo steceno je surovom eksplaracijom citavih kontinenata istrebljenjem citavih naroda koji su porobljeni i prodati u roblje .

I buduci da mi nikad nismo bili kolonijalna sila nego smo uvek bili narod kojeg su drugi porobljavali i eksplatisali obnovom monarhije bi vise licili na svazilend i kambodzu koje su bile izrabljivane kao mi u svojoj istoriji nego sto bi licili na englesku koja je bila medju drzavama koje su pljackale i robile male narode popud nas

I buduci da mi nikad nismo bili kolonijalna sila nego smo uvek bili narod kojeg su drugi porobljavali i eksplatisali obnovom monarhije bi vise licili na svazilend i kambodzu koje su bile izrabljivane kao mi u svojoj istoriji nego sto bi licili na englesku koja je bila medju drzavama koje su pljackale i robile male narode popud nas
Ja ne tvrdim da treba vratiti monarhiju.

Najcivilizovanije zemlje na svetu su Norveška, Danska i Švedska.
I? Te drzave su monarhije samo u svom nazivu sve su razvlastile svoje monarhe odvojile ih od politike i upravljanja drzavom . I tamo se vlast kao i u republici konstituise na izborima kao i u republici i kod njoh je suverenitet sa monarha prenet na narod . Ajde proguglaj koja je najsiromasnija zemlja sveta i sta je po uredjenju

Ja ne tvrdim da treba vratiti monarhiju.
Gde da se vracamo na monarhiju pa videli smo da to kod nas nije valjalo ! Imali smo drustvo ispunjeno krizama i politickim trzavicama jer je monqrh stalno pokusavao da uveca svoju vlast i bogatstvo i naroda koji je preko svojih politickih organizacija ( stranaka) stalno pokusavao da suzbije i ogranici vlast monarha . Rezultat tih protivrecnih teznji je bilo narodni ustanci i oruzane bune na svakih 6 godina u proseku . . . Monarh je gusio te narodne ustanke tako sto je srpska vojska ubijala srbe dok je gusila bune

I? Te drzave su monarhije samo u svom nazivu sve su razvlastile svoje monarhe odvojile ih od politike i upravljanja drzavom . I tamo se vlast kao i u republici konstituise na izborima kao i u republici i kod njoh je suverenitet sa monarha prenet na narod . Ajde proguglaj koja je najsiromasnija zemlja sveta i sta je po uredjenju
Norveška, Danska i Švedska su i de jure i de fakto monarhije jer je funkcija šefa države nasledna.

Norveška, Danska i Švedska su i de jure i de fakto monarhije jer je funkcija šefa države nasledna.
Razlika izmedju monarhije i republike je u tome sto u monarhijama drzavni suverenitet izvire iz monarha a u republikama iz naroda . Suverenitet je najvisa i nicim neomedjena vlast u zemlji . Danas u zemljama koje si nabrojao vlast izvire iz naroda konstituise se na izborima nezavisno od volje monarha ! Bas kao i u srbiji . Kralj nema vlast ne vlada zemljom . Zemljom vladaju pojedinci koje narod a ne monarh izabere!!!

Razlika izmedju monarhije i republike je u tome sto u monarhijama drzavni suverenitet izvire iz monarha a u republikama iz naroda . Suverenitet je najvisa i nicim neomedjena vlast u zemlji . Danas u zemljama koje si nabrojao vlast izvire iz naroda konstituise se na izborima nezavisno od volje monarha ! Bas kao i u srbiji . Kralj nema vlast ne vlada zemljom . Zemljom vladaju pojedinci koje narod a ne monarh izabere!!!
Razlika izmedju monarhije i republike je u tome sto je funkcija sefa države nasledna u monarhiji

Inace uslov da bi neka zemlja bila monarhija nije da funkcija sefa drzave bude nasledna jer postoje i republike s. Koreja gde je ta funkcija nasledna cak i u americi imamo recimo nekoliko predsednika iz
" dinastije " buš I imamo primere da su monarhije imale monarha koji to postaje izborom recimo poljska kraljevina ili u sadasnjosti vatikan ali nije to sustina . Sustina je da recimo kralj norveske ili engleske de fakto je odvojen od upravljanja drzavom nema vlast tako da je on samo FORMALNI SEF DRZAVE fakticki je odvojen od upravljanja i vladanja drzavom

Razlika izmedju monarhije i republike je u tome sto je funkcija sefa države nasledna u monarhiji
Ne , nije napisao sam da su postojale i da danas postoje monarhije gde je monarh izborna ali dozivotna funkcija . Razlika sustinska je u tome dali drzavni suverenitet izvire iz monarha - suverena ili iz naroda ako suverenitet u norveskoj izvire iz naroda kako mogu imati suverena razumes ? Oni su samo formalno monarhije

Ne , nije napisao sam da su postojale i da danas postoje monarhije gde je monarh izborna ali dozivotna funkcija . Razlika sustinska je u tome dali drzavni suverenitet izvire iz monarha - suverena ili iz naroda ako suverenitet u norveskoj izvire iz naroda kako mogu imati suverena razumes ? Oni su samo formalno monarhije
Rekao sam ti da nisi u pravu

Back