Povratak Kosova - sta Srbi zaista zele?

Troluješ iz samo sebi znanih razloga.
Evo već si blokirao dalji tok razgovora bez razloga. Lepo sam pitao samo da mi objasniš o čemu se radi, da mogu da razumem. Ne znam zašto očekuješ da se pojavim na Krstarici sa svim znanjem na svetu. Inače ne pratim uopšte šta Rusi kupuju po Evropi, i da je to bila svuda vest nisam na nju obazirao pažnju.

Evo već si blokirao dalji tok razgovora bez razloga. Lepo sam pitao samo da mi objasniš o čemu se radi, da mogu da razumem. Ne znam zašto očekuješ da se pojavim na Krstarici sa svim znanjem na svetu. Inače ne pratim uopšte šta Rusi kupuju po Evropi, i da je to bila svuda vest nisam na nju obazirao pažnju.
Konstatujem činjenicu da su bogati Rusi kupovali po EU da bi im sada sve to bilo zaplenjeno administrativnim merama i prosto oteto, isto kao što su nekada otete nekretnine Srbima koji su imali imovinu na hrvatskom primorju.

Konstatujem činjenicu da su bogati Rusi kupovali po EU da bi im sada sve to bilo zaplenjeno administrativnim merama i prosto oteto, isto kao što su nekada otete nekretnine Srbima koji su imali imovinu na hrvatskom primorju.
Super, hvala! Mišljenja sam da je zaplenjeno jer je pogled na svet i filozofija Ruskog čoveka već u startu šugava, ali bolja od naše sigurno sam ni blizu Anglo-Saksonskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Talijanskoj i slično. Zato umesto da se bune posle toga, valjda se onda menja taktika, uzima se novi pristup.

nisam bio nijednom, ali imam utisak, da ce na kraju biti kao u CG,,,svuda beton, manjak zelenih povrsina, korupcija...sto se tice CG, secam se Petrovca i odmora u Hidrotehni, odmaralista za radnike...to je bilo na ulazu u Petrovac...tadasnji Petrovac i sadasnji, nebo i zemlja...sve je to proces, na koji obicni turisti ne mogu uticati
Evo nekoliko fotki iz Ksamila koje sam uslikao prilikom boravka tamo.

IMG_20220711_130748.jpg

IMG_20220711_132600.jpg

IMG_20220712_185220.jpg

IMG_20220711_121552.jpg

IMG_20220711_130917.jpg

IMG_20220711_132344.jpg

IMG_20220714_150900.jpg

IMG_20220714_080333.jpg

IMG_20220714_153704.jpg

IMG_20220712_151242.jpg

mislio sam u septembru, ali brat mi nece moci, mora da vozi turiste za Spaniju, imaju neki problem u firmi sa vozacima..brat mi je u Nemackoj...najverovatnije necu moci
Šteta ako ne budeš mogao. Ipak gledaj ako možeš nekako da odeš. Mene se drugi nagovorili i bio sam skeptičan, ipak Albanija pa još se ide preko Kosova itd. Ali nisam se pokajao i bilo je znatno iznad mojih očekivanja u svakom smislu. U Septembru je još bolje ići nego u Julu ili Avgustu. Jeftinije je, onda more je malo toplije, a temperature vazduha su nešto niže.

Stvarno veruješ da bi ti Albanija i Kosovar Albanians bez rata dali otete teritorije koje već drže, i to u zamenu za teritorije kone su isto tako drugi oteli od Srba pa dali njima? Zanimljivo.

Ja reko' ti stvarno pitaš, a ti ustvari ljutit i spreman za Sqipe da pogineš ...

II deo, kako to “trampiš” ono što Kurti već drži za ono što je u Albaniji? I to tako da im ostane ono što su isto tako opljačkali (srpska srednjovekovna prestonica Prizren)?

E da su Sqipi tako luzerski razmišljali
(dal' imaju pravo, i ko će im šta "dati") ...

Poslednja izmena:
Pa nije činjenica, jer je Kosovo druga država, a zahvaljujući našem SNS režimu, izgubili smo i ono malo teritorije na severu koje smo imali.
Ja mislim da SNS nema veze sa tim i da je to rešeno još 1999-te godine.EU je pokušala da ugura KiM kao državu na mala vrata članstvom u kojekakvim (uglavnom) evropskim organizacijama i sklapanjem nekih sporazuma pod njihovim nadzorom.Ja mislim da je pogrešna priča o severu i ostatku KiM jer je ono srpsko u celini.
Ne možeš forsirati priču "da smo izgubili i ono malo teritorije na severu" iz prostog razloga-pogledaj šta UN gledaju kao teritoriju KiM ili pogledaj šta šiptari gledaju kao Kosovo.Gleda se cela teritorija a ne sever ili jug ili...

Ja mislim da SNS nema veze sa tim i da je to rešeno još 1999-te godine.EU je pokušala da ugura KiM kao državu na mala vrata članstvom u kojekakvim (uglavnom) evropskim organizacijama i sklapanjem nekih sporazuma pod njihovim nadzorom.Ja mislim da je pogrešna priča o severu i ostatku KiM jer je ono srpsko u celini.
Ne možeš forsirati priču "da smo izgubili i ono malo teritorije na severu" iz prostog razloga-pogledaj šta UN gledaju kao teritoriju KiM ili pogledaj šta šiptari gledaju kao Kosovo.Gleda se cela teritorija a ne sever ili jug ili...
Ne gleda se cela teritorija, kao što Putin sad neće da zauzima Lavov već ruska naselja na istoku Ukrajine.

Srba na jugu i jugozapadu Kosova već decenijama praktično i nema, osim u par manastira.

To je realnost, a da li je Kosovo nezavisno si odgovorio u prvoj rečenici tvog posta koji sam citirao.

Zato uvek kažem da je bitnije da ti ljudi dole nauče da žive zajedno nego ko će svojatati Kosovo. Zemlja je zemlja, ona ostaje dole ista i kad mi svi pomremo, a sloga je jedino što život može učiniti podnošljivim. Tu vlast može da odigra značajnu ulogu da hoće, sa obe strane, ali ispostavilo se da neće.

Kakva korist od te rezolucije?
Pa napisao sam u poruci,zar ne?Rezolucija garantuje teritoriju KiM u sastavu države Srbije,a UN se još uvek smatraju kao mesto gde se donose odluke.A tamo neke nama naklonjene a velike države imaju pravo veta.I da,da ta rezolucija ne znači ništa onda nama zapadni hoštapleri ne bi tražili da Srbija prizna Kosovo kao državu.

Ne gleda se cela teritorija, kao što Putin sad neće da zauzima Lavov već ruska naselja na istoku Ukrajine.

Srba na jugu i jugozapadu Kosova već decenijama praktično i nema, osim u par manastira.

To je realnost, a da li je Kosovo nezavisno si odgovorio u prvoj rečenici tvog posta koji sam citirao.

Zato uvek kažem da je bitnije da ti ljudi dole nauče da žive zajedno nego ko će svojatati Kosovo. Zemlja je zemlja, ona ostaje dole ista i kad mi svi pomremo, a sloga je jedino što život može učiniti podnošljivim. Tu vlast može da odigra značajnu ulogu da hoće, sa obe strane, ali ispostavilo se da neće.
Gleda se jer je srpska teritorija,nema seckanja,ovo njihovo,ovo naše.Nebitno je ko živi tamo.Pa uzmi primer neke oblasti u nekoj EU državi gde većinu čine doseljenici,to je i dalje ta država,zar ne?

Back