Povratak Kosova - sta Srbi zaista zele?

20230810_015458.jpg

Ako ideš idi na jug, u pojas od Valone do grčke granice. Tamo su plaže puno atraktivnije i generalno je ljepše nego sjeverno od Valone. Osim toga lokalci ne mrze Srbe, skroz su opušteni i oće da pomognu. Potpuno drugi tip ljudi od onih divljaka sa Kosova.
Južna Albanija u kojoj ne žive Gege (kosovarski Šiptari) nego Toske i gde ima i pravoslavnih i nije baš neko merilo.

Ako ideš idi na jug, u pojas od Valone do grčke granice. Tamo su plaže puno atraktivnije i generalno je ljepše nego sjeverno od Valone. Osim toga lokalci ne mrze Srbe, skroz su opušteni i oće da pomognu. Potpuno drugi tip ljudi od onih divljaka sa Kosova.
u Sarandu i Ksamil, tu ne bih isao...bili neki moji Krusevljani i propao im odmor...guzva neopisiva, smorili se totalno.,.najverovatnije, ka grckoj granici

To je ljepše, bolja i normalnija Albanija od gegijske Albanije, a pogotovo od kosovskog Atnautluka.
K und k je napravila Albaniju od dva naroda, a ovi sa severa (osim Malesije) i naročito iz srednje Albanije govore istim jezikom kao i kosovarski Šiptari. Pridev kosovski se odnosi samo na Srbe i ostale, na albanskom se pridev “kosovski” kaže “kosovar”, tako se sami identifikuju.

Imaš primer kosovskih Roma koji su svi muslimani, prema njima Albanci pokazuju još veću rasističku mržnju nego prema Srbima, i praktično su ih sve proterali u Srbiju ili sabili u nekoliko potpuno opkoljenih enklava u kojima jedva biološki preživljavaju zahvaljujući milosti EU.

u Sarandu i Ksamil, tu ne bih isao...bili neki moji Krusevljani i propao im odmor...guzva neopisiva, smorili se totalno.,.najverovatnije, ka grckoj granici
Ja sam bio u Ksamilu. Ljepo i mirno mjesto sa normalnim i ljubaznim ljudima, pravi mediteranski šmek ima. Ima dosta plaža i sve su atraktivne na svoj način. Tamo sam više imao utisak da sam u Grčkoj nego u Albaniji. Krf nije daleko od Ksamila. Do Krfa idu ture brodovima. Ja nisam išao pošto treba pasoš jer se ulazi u Grčku, a bio sam došao u Albaniju samo sa ličnom kartom.

Znam da se neće desiti samo od sebe dok ne uzmemo tenkove i vratimo Krajinu jednog dana. A do tad nikakva saradnja sa Hrvatima ne dolazi u obzir, oni su krvnici srpskog naroda najveći u istoriji koji se svojim zločinima ponose. Nadam se da je mnogim Srbima sad nakon ustaškog koncerta Tompsona na koji je došlo pola miliona Hrvata jasnije kakav su oni narod.
Upravo takvo razmišljanje i vodi u propast dalju Srba i Srbije. Hrvati kao i ostale države na Balkanu (osim Grčke sa svim pravom) su izmet i posledica srpske umobolne politike i toka razmišljanja. Toliko se Srbi nasrao u prošlih 8 vekova, a niko se nije sjetio vodu pustiti. Sad živimo i bazdimo u smradu, đeš bolje.

K und k je napravila Albaniju od dva naroda, a ovi sa severa (osim Malesije) i naročito iz srednje Albanije govore istim jezikom kao i kosovarski Šiptari. Pridev kosovski se odnosi samo na Srbe i ostale, na albanskom se pridev “kosovski” kaže “kosovar”, tako se sami identifikuju.

Imaš primer kosovskih Roma koji su svi muslimani, prema njima Albanci pokazuju još veću rasističku mržnju nego prema Srbima, i praktično su ih sve proterali u Srbiju ili sabili u nekoliko potpuno opkoljenih enklava u kojima jedva biološki preživljavaju zahvaljujući milosti EU.
Gege imaju razbojnički brđanski mentalitet. Oni divljaci sa Kosova su islamizirane Gege, najgora kombinacija.

Toske s druge strane su mirniji i skloni su trgovini, u novije doba i turizmu. Oni su po mentalitetu i pogledu na svjet puno sličniji Cincarima i Grcima Epirotima nego Gegama.

Poslednja izmena:
U politici je sve moguce.
Kao sto rekoh na jednoj temi: narod je izgubio glas...nadam se da nije i moc.
(Srpski) Narod je naučio sam sebe da bude nemoćan, jer mu je ta naučena bespomoćnost palila kod onih vani kad je bilo pani stani, ne daj Bože i cile mile. Narod nikada nije izgubio glas već ga se svojevoljno odrekao misleći da će na drugačije načine da se vuče kroz anale istorije. Naš identitet je truo do srži, popravak bi skupo koštao. Nismo ludi valjda da se i toga vatimo zar ne?

Nije: čini ti se, praviš lažnu paralelu s Kosovom - kad su Šiptari otimali, zaposedali i pod pritiskom “kupovali” zemlju na Kosovu države Srbije tamo nije bilo.

Evo ti primera: šta se desilo sa onolikom imovinom bogatih Rusa po EU? U pitanju je konstruisani argument.
>šta se desilo sa onolikom imovinom bogatih Rusa po EU?
Molim te nadopuni, ne znam o čemu se tačno radi?

Ja sam bio u Ksamilu. Ljepo i mirno mjesto sa normalnim i ljubaznim ljudima, pravi mediteranski šmek ima. Ima dosta plaža i sve su atraktivne na svoj način. Tamo sam više imao utisak da sam u Grčkoj nego u Albaniji. Krf nije daleko od Ksamila. Do Krfa idu ture brodovima. Ja nisam išao pošto treba pasoš jer se ulazi u Grčku, a bio sam došao u Albaniju samo sa ličnom kartom.
nisam bio nijednom, ali imam utisak, da ce na kraju biti kao u CG,,,svuda beton, manjak zelenih povrsina, korupcija...sto se tice CG, secam se Petrovca i odmora u Hidrotehni, odmaralista za radnike...to je bilo na ulazu u Petrovac...tadasnji Petrovac i sadasnji, nebo i zemlja...sve je to proces, na koji obicni turisti ne mogu uticati

Upravo takvo razmišljanje i vodi u propast dalju Srba i Srbije. Hrvati kao i ostale države na Balkanu (osim Grčke sa svim pravom) su izmet i posledica srpske umobolne politike i toka razmišljanja. Toliko se Srbi nasrao u prošlih 8 vekova, a niko se nije sjetio vodu pustiti. Sad živimo i bazdimo u smradu, đeš bolje.
@Casual Observer je li tebi išta jasno šta brsla ovaj gore telac? Izgleda da su u ludnicama pacijentima počeli davati pristup internetu.

Back