Povratak Kosova - sta Srbi zaista zele?

Sad sam ja đavo i loš čovjek zato što sam slučajno jednom bio u Albaniji, jel tako? A to što ma desetine hiljada Srba redovno ljetuje u Turskoj ti ne smete. Moram li pominjati šta su Turci nekoliko vjekova radili u srpskim zemljama i da Turska sponzoriše kvazi državu Kosovo...
Smeta mi. Ja se s takvima ne druzim. I vise idu Beogradjani nego Nislije, zbog aviona.

Je li ti iz Niša?
Kad sam bio u Albaniji tamo je bilo još Srba iz raznih krajeva. Bilo je južnjaka, Beograđana, Šumadinaca, Vojvođana itd. Bila je i jedna grupa Mađara iz Sente.
Sve je to sramota.

Dobro, za vreme korone i jednom mogu da shvatim, ali vise od toga, ne.

I jos jednom da ponovim, ne zbog obicnih ljudi tamo koji su kako cujem sasvim dobri domacini i ljubazni, nego zbog politike njihove drzave tj. vlasti ka Kosovu.

Sve je to sramota.
Zaboravio sam pomenuti. Bili su dvoje Srba iz Kosovske Mitrovice, momak i cura. Ja i većina putnika smo autobusom pošli iz Beograda, onda je par putnika ušlo u Paraćinu i Nišu, a ovi iz Mitrovice su ušli u autobus na nekoj benzinskoj pumpi u Prištini. Imali su kosovske lične karte. Mi ostali smo išli sa srbijanskim ličnim, pošto za Albaniju može sa ličnim kartama (nije neophodan pasoš).

Zaboravio sam pomenuti. Bili su dvoje Srba iz Kosovske Mitrovice, momak i cura. Ja i većina putnika smo autobusom pošli iz Beograda, onda je par putnika ušlo u Paraćinu i Nišu, a ovi iz Mitrovice su ušli u autobus na nekoj benzinskoj pumpi u Prištini. Imali su kosovske lične karte. Mi ostali smo išli sa srbijanskim ličnim, pošto za Albaniju može sa ličnim kartama (nije neophodan pasoš).
Sve strasnije od strasnijeg, neshvatljivo za njih pak tek.

Ali opet, ako je bilo u godini korone, samo za tad nekako i mogu da shvatim.

Planinario sam na Kosovu i u Albaniji prije par godina, ne vole da cuju bilo kakav juznoslovenski izgovor, gledali su me sa podozrenjem i sumnjom da nisam mozda Srbin zbog jezika , tek kada su vidjeli da nisam promijeniili su energiju u zraku u pozitivu, ne vole Srbiju i Srbe, i to je dosta iskljucivo i nezrelo razmisljanje....

To je zato što Ćele-kula nije u kosmopolitskom Beogradu nego u Nišu. A ni jedan režim u BG nije našao za shodno da podigne bilo kakav spomenik žrtvama turskog vekovnog terora.
Dovoljno je to imati u svom gradu pa pamtiti zauvek.

Dobro ne kazem d asverceri nisu godinama isli u Tursku. i da se i dan danas odande donose stvari i kupuje, u tom smislu zivot ide adalje, ali bas na more da idem, necu.

Ostavimo podele našim susedima.
Pa cekaj, oni su najvise protiv "Turaka" tj. muslimana, ja ovde s njima i nemam veze osim nekadasnjeg turskog ropstva (dobro, i Kosova, blizu smo), a sebi dozvoljavaju da idu tamo na more?

Ja sam bio jedini Krajišnik/Prekodrinav u čitavom autobusu, sve ostalo su bili Beograđani, Vojvođani i Srbijanci ispod Dunava.
Nemaju mozga ni oni.

Sta pored Grcke traziti u Turskoj?

Vi ste protiv Hrvata, zato ne idem u Hrvatsku, ovi iz R. Srpske su protiv muslimana, zato ne idem u Sarajevo.

Ali vi mozete da idete u Albaniju na more?
Ne idemo mi u Albaniju na more, nego sam bio ja i to samo jednom. Živim u mjestu u Sremu u kome je 70-80% Srba rodom/porijeklom od preko Drine, uglavnom iz Bosanske Krajine i HR. Osim sebe ne znam nijednog drugog svog zemljaka koji je nekad bio u Albaniji.

Ne idemo mi u Albaniju na more, nego sam bio ja i to samo jednom. Živim u mjestu u Sremu u kome je 70-80% Srba rodom/porijeklom od preko Drine, uglavnom iz Bosanske Krajine i HR. Osim sebe ne znam nijednog drugog svog zemljaka koji je nekad bio u Albaniji.
Dobro 'ajde molim te ne pravdaj se vise. Bio si jednom i gotovo, neki odavde i dalje idu, kao da ih je bas briga za Kosovo. Prodadose Kosovo razni za razne stvari, ali ovi pak za kupanje guzice u moru, a i to kako cujem prljavom tj. prljavim plazama. I to za male pare ga prodadose. Kad bude bolja situacija, kad prestanu da pretenduju na Kosovo, zasto da ne otici i tamo na more? Ali sada ne.

Zdravo, nije mi bio cilj da te kinjim, nego da ti kazem da vise ne ides. Pozdrav!

Dobro 'ajde molim te ne pravdaj se vise. Bio si jednom i gotovo, neki odavde i dalje idu, kao da ih je bas briga za Kosovo. Prodadose Kosovo razni za razne stvari, ali ovi pak za kupanje guzice u moru, a i to kako cujem prljavom tj. prljavim plazama. I to za male pare ga prodadose. Kad bude bolja situacija, kad prestanu da pretenduju na Kosovo, zasto da ne otici i tamo na more? Ali sada ne.
Ma ja sam bio da vidim buduće srpsko more - Drač, Valonu, Sarandu. Uzimamo to jednog dana, a Šiptare ćemo deportovati u Azerbejdžan. ;)

Ja nisam protiv muslimana nego protiv Hrvata. Nisu se muslimani išćerali sa vjekovnog ognjišta, već Hrvati.
Da JNA i Mirin Zloba nisu ostavili Aliji Bihać i zapadnu Bosnu Srbi iz RSK se ‘95. ne bi našli opkoljeni sa svih strana bar 10 puta brojnijim Tuđmanovim pionirima.

Sa ove američke karte se vidi u kakvu bezizlaznu situaciju je Krajnu dovela bošnjačka enklava u Bihaću:
C425903A-B9A5-44B8-A104-F2D239D9F5A3.jpeg

Back