Povratak iz inostranstva u Srbiju!

Pa vidi, tako kao ti su razmisljali i moji roditelji, narocito moja majka, uplasena od deskriminacije, da ne ostanem nepismena i koje cega jos, te me vrati u raj na zemlji zvani Srbija. Doduse, oni su uredno ostali da se diskriminisu do penzije. Sada su dosli u svoju voljenu zemlju, ne bave se nikakvim poslovima, ali, kad je frka sa zdravljem, trk na avion pa se tamo lece. Vodi racuna da ti deca ne nabiju na nos to sto si u njihovo ime mislio "dobro"!
Ok, beogradjanine, za Beograd ti treba dobra lova a i pored toga moraces da se partijski angazujes ako zelis da uspes. Samo pazu koji stranku biras i tu ti je mac sa dve ostrice. Uglavnom, nek ti je sa srecom trebace ti!

Ti si ocigledno vrlo kivna na svoje roditelje sto zivis u Srbiji, ali ne treba taj svoj gnev da projektujes na svakoga ko zeli da zivi u svojoj zemlji. Nekom bi doslo da pomisli kako bi i volela da si bila diskriminisana (a da si bila sigurno ne bi tako podgurljivo o tome danas pricala) sve dok ne zivis u zemlji zvanoj Srbija.
Moja deca ce imati mogucnost da sama odaberu gde ce ziveti kad postanu punoletna i da sama sebi grade buducnost po svojim merilima. Zao mi je ako ti to nisi mogla.
Ja jesam Beogradjanin time se ponosim i dicim na svakom delu ove nase planete. Tebi ako je to problem ja ti ne mogu pomoci.

Мени је врло важно то што живим после свега и жвота у инсторанству у мојој земљи. У земљи која се по мени зове. Која се зове и по мом оцу, деди и свм мојим предцима.

Pa vidi, tako kao ti su razmisljali i moji roditelji, narocito moja majka, uplasena od deskriminacije, da ne ostanem nepismena i koje cega jos, te me vrati u raj na zemlji zvani Srbija. Doduse, oni su uredno ostali da se diskriminisu do penzije. Sada su dosli u svoju voljenu zemlju, ne bave se nikakvim poslovima, ali, kad je frka sa zdravljem, trk na avion pa se tamo lece. Vodi racuna da ti deca ne nabiju na nos to sto si u njihovo ime mislio "dobro"!
Ok, beogradjanine, za Beograd ti treba dobra lova a i pored toga moraces da se partijski angazujes ako zelis da uspes. Samo pazu koji stranku biras i tu ti je mac sa dve ostrice. Uglavnom, nek ti je sa srecom trebace ti!

Ово везано за партијско ангажовањее није тачно. Кад сам дошао назад 91 године отворио сам предузеће од кога живимо и данас, а никад нисам био ни активни ни пасивни члан ни једне странке. Уз то, ја сам се у иностранству ситуирао ал нисам донео никакв капитал, јер нисам стигао да га направим. Што сам тамо зарадио, тамо сам и слупао на младалачки живбот. И још нешто. Живим и ја у Београду а радим на обронцима Копаоника. Дакле, и то може.

Ti si ocigledno vrlo kivna na svoje roditelje sto zivis u Srbiji, ali ne treba taj svoj gnev da projektujes na svakoga ko zeli da zivi u svojoj zemlji. Nekom bi doslo da pomisli kako bi i volela da si bila diskriminisana (a da si bila sigurno ne bi tako podgurljivo o tome danas pricala) sve dok ne zivis u zemlji zvanoj Srbija.
Moja deca ce imati mogucnost da sama odaberu gde ce ziveti kad postanu punoletna i da sama sebi grade buducnost po svojim merilima. Zao mi je ako ti to nisi mogla.
Ja jesam Beogradjanin time se ponosim i dicim na svakom delu ove nase planete. Tebi ako je to problem ja ti ne mogu pomoci.

Sa srecom!

Ово везано за партијско ангажовањее није тачно. Кад сам дошао назад 91 године отворио сам предузеће од кога живимо и данас, а никад нисам био ни активни ни пасивни члан ни једне странке. Уз то, ја сам се у иностранству ситуирао ал нисам донео никакв капитал, јер нисам стигао да га направим. Што сам тамо зарадио, тамо сам и слупао на младалачки живбот. И још нешто. Живим и ја у Београду а радим на обронцима Копаоника. Дакле, и то може.

Zivim i ja i radim od svog rada, hocu reci nisam u drzavnoj sluzbi, i ne kazem da mi je materijalno lose. Ali da li je to sve sto neko moze pozeleti u zivotu?
Brzo zaboravljate sta se sve u ovoj zemlji izdesavalo poslednje tri decenije. Secam se, u zemlji svojih dedova, restrikcije struje, praznih rafova, kad sam morala juriti seljanke iz okolnih sela da bih imala mleko za dete (dzaba novci u radnji ga nije bilo) , secam se da sam prvo dete kada je bila beba odgajala u mraku, 6 sati ima struje 6 nema, secam se bonova za benzin, secam se groznog porodilista, a onda slede sirene i mog tek rodjenog drugog deteta, sedenja po podrumima, secam se da nisam mogla bez celonocnog sedenja ispred ambasade izaci iz zemlje, secam se brata koji je poginuo braneci neciju kucu u Hrvatskoj, secam se 5. oktobra i nade da ce biti bolje..... u ovoj zemlji mozes ocekivati samo nedace.
Lepo je sto ste ponosni na to da ste beogradjani (mada licno ne razumem tu vrstu ponosa koji za mene predstavlja pojam nekog mog licnog cinjenja ili uspeha) ali, kako mozete biti sretni kad pogledate sav jad oko sebe? Ljudi su nesretni, sve je sivo i bolesno, i sta meni sad vredi sto ja imam dovoljno za zivot, kad je sve crno oko mene?

To ti je kao da odeš u Tunis ili Egipat u luksuzne hotele, imaš sve, sav sjaj i raskoš, a kad izađeš na ulicu, naježiš se od bede koja je oko tebe. I onda, ako nisi čovek, svejedno ti je i uživaš u svom luksuzu i hvališ se dobrim provodom na letovanju.

Ne idem na takva letovanja, prosto nisam ja za te delux hotele...
Nebopopo rece da ima labudova i na Dunavu u Bgu, ima ali kad gledas u njih i u okolno smece od kesa i plasticnih flasa, ti labudovi izgledaju kao patke. Simbolicno govorim, da se ne bi razgovor otegao oko ovih divnih ptica. Mada eto u NS neko unakazi labudice...
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/...a-hirurski-i-to-je-morao-uciniti-neko-strucan

Zivim i ja i radim od svog rada, hocu reci nisam u drzavnoj sluzbi, i ne kazem da mi je materijalno lose. Ali da li je to sve sto neko moze pozeleti u zivotu?
Brzo zaboravljate sta se sve u ovoj zemlji izdesavalo poslednje tri decenije. Secam se, u zemlji svojih dedova, restrikcije struje, praznih rafova, kad sam morala juriti seljanke iz okolnih sela da bih imala mleko za dete (dzaba novci u radnji ga nije bilo) , secam se da sam prvo dete kada je bila beba odgajala u mraku, 6 sati ima struje 6 nema, secam se bonova za benzin, secam se groznog porodilista, a onda slede sirene i mog tek rodjenog drugog deteta, sedenja po podrumima, secam se da nisam mogla bez celonocnog sedenja ispred ambasade izaci iz zemlje, secam se brata koji je poginuo braneci neciju kucu u Hrvatskoj, secam se 5. oktobra i nade da ce biti bolje..... u ovoj zemlji mozes ocekivati samo nedace.
Lepo je sto ste ponosni na to da ste beogradjani (mada licno ne razumem tu vrstu ponosa koji za mene predstavlja pojam nekog mog licnog cinjenja ili uspeha) ali, kako mozete biti sretni kad pogledate sav jad oko sebe? Ljudi su nesretni, sve je sivo i bolesno, i sta meni sad vredi sto ja imam dovoljno za zivot, kad je sve crno oko mene?

Ја у општенисам поносан ђто сам Београђанин, али сам веома поносан што сам Србин. Колко сед сећам, бонови, пар непар вожња кола, несташице свега и сввачега су биле 80тих година,. Још за титне југославије, непостредно после смрти тог хрвата. Уз те земље и ја сам побегао. А вратио сам се кад је постало густо за мој, српски народ. Да је новац, то јест материјално све у животу, никад се не би враћао, јер сам тамо заиста добро зарађивао. Но, пошто маторијално није све у животу, моментално сам све то тамо оставио и дојурио. дакле, побегао сам као Србин из југославије. Дошо сам право у санкције. Започео све из почетка. заубио се и оженио. Направио породицу и организовао свој бизнис. Никад се нисам покајао. А сад, што ово још увек и те како није уређена држава, што нема природне националне елите, што је издаја на сваком кораку. што су затоворили плански и организовано 400 фабрика па нема одакле да се генерише новац. Што су мале плате и још мање пензије, што здравствено не функционише, што нема наших медија и то ни један једини, што су плански затоворили св српске банке, да отворе стране, како се ни случајно не би развијала српска привреда, што су најгорим српским непретељима препустили 70% српске привреде.... то ти је као да ти кућа прокишњава и поодпадале ти плочице по купатилима, ал је кућа још увек твоја. То што је кућа твоја, ал је ти такву нећеш због плочица и због прикишњавања, него хоћеш да одеш у другу кућу где ћеш бити подстанар, мера је наше болести. Срећом 5 Откобра сам био на пецању. Нисам учествовао у америчкој мини револуцији.

Ulepsao si mi dan Neb, bar nisam jedini! I ja isto cesce posetim infostud da vidim kakvih poslova ima, traze uvek nekog koji prica engleski, nemacki, francuski itd...znaci moze se nac poso samo treba videt koliko placaju. Nama specificno nece trebat poso ali dosadicemi sedit kuci I blejit iako ljudi sanjaju da nista nerade. Naviko sam na zapadni mentalitet od 8-5 radit.

Procitao sam meg rajanove posts, dosta sam naucio I dobro uspela :)
to sto traze ne znaci da se moze naci da ne kazem samo tebe cekaju,probaj da im sibnes cv da vidis da li bi te zvali na razgovor,mozes i samo upitnik bez licnih podataka cisto da vidis ljubazan odgovor da su te ubacili u bazu

Ulepsao si mi dan Neb, bar nisam jedini! I ja isto cesce posetim infostud da vidim kakvih poslova ima, traze uvek nekog koji prica engleski, nemacki, francuski itd...znaci moze se nac poso samo treba videt koliko placaju. Nama specificno nece trebat poso ali dosadicemi sedit kuci I blejit iako ljudi sanjaju da nista nerade. Naviko sam na zapadni mentalitet od 8-5 radit.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=06&nav_id=497153

Sto konkursa, nijedna ponuda

Diplomirani elektroinženjer za telekomunikacije N. R. (26) više od pola godine čeka posao i do sada je poslao preko 100 biografija na različite adrese. Konkretnih ponuda do sada nije imao, pa užurbano priprema papire za odlazak iz zemlje. Ovaj Beograđanin je samo jedan od oko 2.000 elektro i mašinskih inženjera koji se trenutno nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. "Od 70 kompanija na čije sam se konkurse prijavio, samo od četiri sam dobio povratni, automatski mejl, u kome stoji da su prijavu primili, da me sada imaju u bazi i da će me zvati ukoliko budu zainteresovani. Poslodavcima više nije ni bitan fakultet. Bitno je da neko može odmah da počne da radi i to za veoma nisku cenu rada", objašnjava on i dodaje da su ga čak kontaktirali iz dve firme da radi kroz program “Prva šansa”, ali da se posle više nisu ni javljali.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mora da ovaj mucenik ne zna nemacki, francusli ili engleski, tako da ti sa svojim znanjem sva tri jezika sigurno bivas primljen, ma mozes da biras.

Raj na zemlji.... A ne, oni nemaju dobar plan, ne znaju kako sebi obezbediti posao, jednom recju nemaju pojma o zivotu!
http://www.opozicionar.com/lekari-u-nisu-rade-u-pekari-ili-na-posao-cekaju-20-godina/
ili
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/524269/BEZ-POSLA-82-DOKTORA-Lekari-u-Leskovcu-postaju-kelneri

BEZ POSLA 82 DOKTORA Lekari u Leskovcu postaju kelneri

Na posao u struci u Leskovcu čeka čak 82 lekara!

Dok čekaju zaposlenje, snalaze se kako znaju i umeju da prežive, rade i kao kelneri i fitnes instruktori.

- Prošle su mi najbolje godine između obećanja, tapšanja po ramenu i poniženja - priča Slaviša Stojić, jedan od 82 lekara opšte prakse koji godinama čekaju na posao u Leskovcu. Lekari ovde na posao čekaju od dve do osam godina, ali i kada se skinu sa evidencije tržišta rada, to ne znači da su se zaposlili u rodnom gradu, već na severu zemlje ili u inostranstvu. Slaviša Stojić je diplomu stekao marta 2009. godine u Beogradu, s prosečnom ocenom 9,09. Umesto da u belom mantilu leči ljude, on danas radi u teretani i uči Leskovčane kako da smršaju i nabace mišiće.

E ovo vam je realno stanje zemlje vasih-nasih dedova!

ono sto ja vidim je da pises ne spojeno sa glagolom, za glagole u infinitivu fali zadnji samoglasnik, dosadiCEMI - sve spojeno... tvoja perspektiva u srbiji je sjajna. mozda se cak i u prosveti zaposlis.
u srbiji na'ebu obrazovani i posteni, za sve druge ima i posla i para!

ја би се вратио али не могу из објективних разлога, па долазим два пута годишње у Србију на одмор. Мој народ је мој народ. Имам дете овде с Рускињом и ја ћу да га учим српском језику и обичају колико могу, жени сам рекао да је учи руски, а водимо је већ као малу бебу у шведско обданиште да је шведи уче шведски. Неће то бити дете неке одрећене нације, иако ће бити крштено и Српској Православној Цркви, тако је бабушка из Москве саветовала. Дете нек је сретно и здраво, па сад где ће да живи нек бира она јер ће вероватно знати 4 или више језика што је прилична основа за шире размишљање и схватање ствари.

ја би се вратио али не могу из објективних разлога, па долазим два пута годишње у Србију на одмор. Мој народ је мој народ. Имам дете овде с Рускињом и ја ћу да га учим српском језику и обичају колико могу, жени сам рекао да је учи руски, а водимо је већ као малу бебу у шведско обданиште да је шведи уче шведски. Неће то бити дете неке одрећене нације, иако ће бити крштено и Српској Православној Цркви, тако је бабушка из Москве саветовала. Дете нек је сретно и здраво, па сад где ће да живи нек бира она јер ће вероватно знати 4 или више језика што је прилична основа за шире размишљање и схватање ствари.

Realan odgovor...

ono sto ja vidim je da pises ne spojeno sa glagolom, za glagole u infinitivu fali zadnji samoglasnik, dosadiCEMI - sve spojeno... tvoja perspektiva u srbiji je sjajna. mozda se cak i u prosveti zaposlis.
u srbiji na'ebu obrazovani i posteni, za sve druge ima i posla i para!

Nekako osecam da si malce sarkasticna ali nema veze, nemam ja nesto puno srpske skole, zavrsio prvi razred i onda otputovao u veliki svet. A za poso i pare dosta sam uspeo ovde da mi u Srbiji nikad nece trebat poso, ni meni ni deci.

A ti "obrazovni" koji nisi uspeli izgleda da nisu toliko obrazovani kad nemaju posla ili para? Za mene obrazovani su oni koji se snadju dali imali fakultet ili ne. A posteni ce uvek ispastat, nije zivot bajka.

to sto traze ne znaci da se moze naci da ne kazem samo tebe cekaju,probaj da im sibnes cv da vidis da li bi te zvali na razgovor,mozes i samo upitnik bez licnih podataka cisto da vidis ljubazan odgovor da su te ubacili u bazu

Razumem, ima toga i ovde puno, hiljada oglasa ali realno samo nekoliko pravih poslova. Ja licno sam tako isplanirao da necu zavisit na nikoga, nije lako da zavisis na vladu, banke itd.. To jedino sto sam dobro naucio u kapitalistickim zemljama, sto brze isplati kucu, ne dizi kredite i nemoze ti niko nista jer tako se ovde ljudi zarobljuju.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=06&nav_id=497153

Sto konkursa, nijedna ponuda

Diplomirani elektroinženjer za telekomunikacije N. R. (26) više od pola godine čeka posao i do sada je poslao preko 100 biografija na različite adrese. Konkretnih ponuda do sada nije imao, pa užurbano priprema papire za odlazak iz zemlje. Ovaj Beograđanin je samo jedan od oko 2.000 elektro i mašinskih inženjera koji se trenutno nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. "Od 70 kompanija na čije sam se konkurse prijavio, samo od četiri sam dobio povratni, automatski mejl, u kome stoji da su prijavu primili, da me sada imaju u bazi i da će me zvati ukoliko budu zainteresovani. Poslodavcima više nije ni bitan fakultet. Bitno je da neko može odmah da počne da radi i to za veoma nisku cenu rada", objašnjava on i dodaje da su ga čak kontaktirali iz dve firme da radi kroz program “Prva šansa”, ali da se posle više nisu ni javljali.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mora da ovaj mucenik ne zna nemacki, francusli ili engleski, tako da ti sa svojim znanjem sva tri jezika sigurno bivas primljen, ma mozes da biras.

Nije ni ovde u Australiji kako je bilo, sve vise i vise zavrsavaju fakultete a na kraj zavrse kao frizeri.. jedan primer ovde: http://www.couriermail.com.au/quest...374851560?sv=c0ffa575b30c3797e8200d24f1cc39f9

Ocu da kazem da skolovanje nije vise dovoljno, i kad se skolujes trebas da izaberes nesto sto je zemlji potrebno, bit doktor ili zubar neznaci vise da ces imat udoban zivot. Jedno sto sam primetio u Srbiji je da nema mngo dece 15+ koji rade... ovde kad napune 15 odma krenu da rade u Mcdonaldse, prodavnice razno radne, ciste kuce, probude se u 4 da raznose novine, peru auta za $10 ... Mislim da toga dosta fali u Srbiji?

Fali, jer u Srbiji postoji mogućnost da se radnici ne plaćaju a da rade. Evo ti primer mog sina. Školovan je kuvar. Skoro godinu dana je radio sa svojih 19 godina po restoranima i hotelima gde mu tutnu ugovor o volontiranje cim dodje. Ne da mu nista ne plate, nego ne dobije ni za putne troškove, a i sanitarni mora o svom trošku da uradi. I to nisu male firme. Ja zivim na Palicu, mnogo je ekskluzivnih restorana i hotela u blizini.
Bio je u Nemačkoj par meseci. Gazda mu je platio avionsku kartu, obezbedio smeštaj, hranu i Platu. Neke stvari su kod nas nezamislive. Radio je luksuzni ketering. Vratio se da sredi mađarski pasoš kako bi tamo otišao za stalno.
Sad radi za stranu firmu ovde i ne znam da li ce ići u Nemacku. Ali i za tu stranu firmu radi kao u robovlasnistvu. Radno vreme od 12-24-12-48 kod nas izgleda 13-23-13-23, jer niko ne sankcionise los odnos prema radniku.

To jest zalosno, to se ovde nemoze smislit, imas telefon broj koji nazoves I javis da nisi placen I vlada odma posalje inspektore. Nerazumem kako vlada nema takve obicne grupe koje kontroliraju biznise. Nemora tu bit puno radnika nego dosta je da se najavi da ta grupa postoji I napravi nekoliko primera.

Ima puno stvari koje se treba promenut I da su ljudi umorni I nemaju snagu, ali da pocnu uspesni da se polako vracaju sa kapitalom I zapadnim mentalitetom da bi se stvari promenule.

Lako je pametovat ali mnogo teze izvrsit I to je nas najveci problem. Ovde nasi "obrazovni" vole da pametuju ali kad dodje do akcije nema zive duse pa mogu zamislit da je to tako I u Srbiji.

U svakom slucaju mene licno vuce domovina jer vidim da ima vrednih, pametnih I mogucnost.

Nekako osecam da si malce sarkasticna ali nema veze, nemam ja nesto puno srpske skole, zavrsio prvi razred i onda otputovao u veliki svet. A za poso i pare dosta sam uspeo ovde da mi u Srbiji nikad nece trebat poso, ni meni ni deci.

A ti "obrazovni" koji nisi uspeli izgleda da nisu toliko obrazovani kad nemaju posla ili para? Za mene obrazovani su oni koji se snadju dali imali fakultet ili ne. A posteni ce uvek ispastat, nije zivot bajka.
Vidi, u pustinji tesko da mozes napasati stado, makar zavrsio sto fakulteta....

- - - - - - - - - -

Razumem, ima toga i ovde puno, hiljada oglasa ali realno samo nekoliko pravih poslova. Ja licno sam tako isplanirao da necu zavisit na nikoga, nije lako da zavisis na vladu, banke itd.. To jedino sto sam dobro naucio u kapitalistickim zemljama, sto brze isplati kucu, ne dizi kredite i nemoze ti niko nista jer tako se ovde ljudi zarobljuju.

A u SRbiji se bez kredita isplacuje stan ili kuca? Daju ti na boju ociju?
Covece, u Pancevu su coveku oduzeli stan, ej njegov stan, da bi namirili dug za grejanje. O kojim bajkama ti pricas?
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1220926-pancevcu-oduzet-stan-zbog-duga-za-grejanje

Poslednja izmena:
To jest zalosno, to se ovde nemoze smislit, imas telefon broj koji nazoves I javis da nisi placen I vlada odma posalje inspektore. Nerazumem kako vlada nema takve obicne grupe koje kontroliraju biznise. Nemora tu bit puno radnika nego dosta je da se najavi da ta grupa postoji I napravi nekoliko primera.

Ima puno stvari koje se treba promenut I da su ljudi umorni I nemaju snagu, ali da pocnu uspesni da se polako vracaju sa kapitalom I zapadnim mentalitetom da bi se stvari promenule.

Lako je pametovat ali mnogo teze izvrsit I to je nas najveci problem. Ovde nasi "obrazovni" vole da pametuju ali kad dodje do akcije nema zive duse pa mogu zamislit da je to tako I u Srbiji.

U svakom slucaju mene licno vuce domovina jer vidim da ima vrednih, pametnih I mogucnost.
E moj ti, mnogo je gastarbajtera doslo u Srbiju sas kapital, pa pukli ko zvecke. Aman shvati da u ovoj zemlje, zemlji kako vi to pateticno kazete, vasih dedova, zakon je misaona imenice, sem u slucaju da drzavni aparat moze da uzme harac od naroda.
A domovina se ne jede i sa njom se ne placaju racuni...
Od ove domovine nikad nista dobro dobila nisam! Ova drzava nema ni granice, nema covece nista. Jedino sta sam od nje dobila je da potrazuje od mene kad njoj nesto treba.

Poslednja izmena:
ovde ti vise ne vredi ni da kupis radno mesto za 5 soma ,jer ce taj koji uzme pare pasti prvom prilikom i sa sledecom promenom vlasti ode i ti,nema nijednog sigurnog posla koji se do juce nazivao drzavnim,to ne postoji,sve su rasprodali,rekoh gore na sta se sve svodi,brza hrana i kocka dal ce opstati,i krupne zverke otvaraju-zatvaraju objekte ko nikom nista,milion ideja mi padne na pamet ali ovi ljudi i drzava sve ubise i pokrase,raspitaj se malo i poslusaj glumce i estradne umetnike,sportiste,neke pametne ljude po kojima nas prepoznaju u svetu,nikog neces cuti da je zadovoljan i da ima ista reci lepo iskreno o svojoj zemlji,u djokovica dinar nisu ulozili,sport unisten,politicari su se u svaku poru drustva uvukli,iz frizidera izlaze i umesto da vode zemlju ubolje sutra ulaze u reality programe i pokazuju pravo lice raspale nacije

u kuci koju od moje deli samo ulica, do pre godinu dana je zivela porodica... muz profesor informatike, zena uciteljica, deca idu u osnovnu skolu. i muz i zena su bili zaposleni i oboje su radili "privatno" dodatne poslove. nisu bili siromasni (za srpske standarde), ali su radili od jutra do sutra... imali jedan auto star preko 10 godina, isli jednom godisnje na more ne duze od dvanaest dana... jednog dana im pukao film, prodali kucu za 12000 evra i otisli u kanadu... super su se snasli, rade i slobodno raspolazu svojim slobodnim vremenom koga sad imaju...
njihovu kucu kupio je covek, koji je dosao iz austrije, za svog sina... opremio je, kupio masine, alat i otvorio radionicu auto-servis i vulkanizer... sin je zaposlio dva majstora, daje im neke bedne plate (koje su oni i pet puta zaradili, ali nemaju pocetno ulaganje da otvore svoje radionice) i nista ne radi osim sto prica kako je u srbiji lepo, i kako mi nista ne cenimo... i sta sve ne bi moglo u austriji a ovde sme...

Back