Povodci za decu

Da li bi vodili svoje dete na povodcu?

• DA

• NE!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kada sam ovo prvi put videla,bila sam zgranuta,i zaista nisam ni mogla pomisliti,da cu moje dete vezivati..............medjutim,medjutim.............kad je moj mali prohodao,sa godinu dana,nije ustajao polako kao druga deca,i pridrzavao se za stvari,pa se polako pustao,i polako gegao............kako je ustao ,tako je dao gas,i trcao,i naravno poljubio beton.Nije hteo da da ruku,i nije znao normalno da hoda,nego bas bezao.Dva meseca sam ga drzala za kragnu i kapuljacu,sva zgurena,i onda vise nisam mogla.Nabavila sam taj povodac,i vezala ga jos jedno mesec,dva,dok nije postao stabilan,i naucio da pada na ruke ,a ne na glavu.Inace,on je trcao jos godinu dana,tek onda je naucio normalno da hoda,ai sad je nestasan,nemoguc

I moj je trcao, trcao i samo trcao,i dan danas trci...sa 10 mj je prohodao sam,i nikada mu nisam i nebi to stavila...a ledja su nam pucala,pucala i mi smo trcali,trcali i trcali za njim!!!
Sada je veliki decko koji voli zivotinje i cudi se cudom zasto ciko drzi na povocu cuku...i mene bi bilo sramota da on zna da sam i ja njega tako vodila u setnje ili da vidi slike Boze sacuvaj!!!!!!!!!!

I moj je trcao, trcao i samo trcao,i dan danas trci...sa 10 mj je prohodao sam,i nikada mu nisam i nebi to stavila...a ledja su nam pucala,pucala i mi smo trcali,trcali i trcali za njim!!!
Sada je veliki decko koji voli zivotinje i cudi se cudom zasto ciko drzi na povocu cuku...i mene bi bilo sramota da on zna da sam i ja njega tako vodila u setnje ili da vidi slike Boze sacuvaj!!!!!!!!!!
Dobro,al razlika je sto ste vi trcali,ako sam dobro razumela,a za mojim sam samo JA trcala.Nazalost,nemam ovde familiju,ni nikoga ko bi mi pomogao,muz citav dan na poslu,znaci 100% sam ga samo ja cuvala,i nekad bude previse

Dobro,al razlika je sto ste vi trcali,ako sam dobro razumela,a za mojim sam samo JA trcala.Nazalost,nemam ovde familiju,ni nikoga ko bi mi pomogao,muz citav dan na poslu,znaci 100% sam ga samo ja cuvala,i nekad bude previse

ne opravdavaj se za svoje postupke :) i meni je povodac pomagao i uzano mi ide na zivce ovoliko zgrazavanje..tobozhe mi smo,eto,nikakve majke...:confused:

:hahaha:E ti si stvarno kraljica, prava:hahaha: :ok: Opet sam podelila bodove, ali cu se setiti za sutra

@tema:
Zao mi je sto neko ne smatra za argument to sto sam iznela da je to ponizavajuce i sto se time covek navikava na ponizavajuc odnos prema sebi od malena. No, to nije argument, izvinjavam se:hvala:

Moram da komentarisem - ovo nije argument, ovo je tvoje, moram priznati, malo preterano misljenje.

Pa,i ja sam sama trcala za svojom decom...to je normalna faza prohodavanja.
Zasto bih zalila sebe zbog toga,ili trazila opravdanje za svoje postupke...bzv...pa kroz to prolaze svi roditelji,ali bi me bilo sramota da pokazem detetu slike,gde je vezan,zato sto meni nije imao ko ga pomogne.:roll:

Pa,i ja sam sama trcala za svojom decom...to je normalna faza prohodavanja.
Zasto bih zalila sebe zbog toga,ili trazila opravdanje za svoje postupke...bzv...pa kroz to prolaze svi roditelji,ali bi me bilo sramota da pokazem detetu slike,gde je vezan,zato sto meni nije imao ko ga pomogne.:roll:

jao mislim sto bi ga pa slikali tako?? zar ce biti njemu od nekakvog znacaja informacija da je prohodao pomocu "stapa i kanapa"...ne razumem da se toliko pridaje vaznost tome...ne se opterecujes ;)

Пошто неко рече да нема аргумената ''против'' цитирах Ванду.

Због проблема са куковима са којима је рођено једно моје дете редовно смо посећивали ортопеде и сви су били једногласни: РОДИТЕЉИ НЕ СМЕЈУ ДЕТЕ УЧИТИ ДА ХОДА! Оно ће проходати само онда када буде спремно и зрело!

Значи, били су изричито против и поводаца, и шеталица, и водања детета за руке да би проходало...

Pricas o potpuno drugacijim stvarima. Moje dete je bilo (sto se ortopeda tice) potpuno spremno za hodanje pre 9-og meseca. Sama ustala, sama isla od komada do komada namestaja, nista je ja nisam ucila. Sa 11 je insistirala da hoda drzeci me za ruku - zamisli scenu gde dete pokusava da se iskobelja iz kolica jer hoce na noge - pa sam udovoljila njenoj potrebi i setala sam njom tako za ruku u povijenom polozaju da joj je ne bih iscupala iz ramena jer sam prilicno sam visoka. Sad ima 12 meseci i hoda potpuno sama ali je ne smem pustiti na ulici da leti pod kola. Bukvalno pod kola. Impresionirana je ulicom i hoce da pipne kola u pokretu. Eto. I da sam imala povodac i te kako bih ga koristila, jer ja ne vidim nacin da je kako vi kazete u ovom momentu vaspitam i objasnim da je letenje pod kola opasno. Blago vama ako su vam se deca pokrenula tek posto su postala razumna.

Da li jeste ili nije argument mogu da tvrde psiholozi....

A sto stalno potezete psihologe i psihijatre?

Osim toga, argument objektivno to jeste ili nije. Ako psiholog to kaze, verovatno ce biti ali je i njegovo misljenje podlozno ispitivanju. Od strane drugog psihologa.

Decu ponizavaju neprimeren odnos prema njima, histericne kazne, zanemarivanje njihovih potreba, teranje u cosak, zakljucavanje vrata. To isto svojstvo dati povocu koji se koristi dva meseca je vise nego preterano

A sto stalno potezete psihologe i psihijatre?

Osim toga, argument objestivno to jeste ili nije. Ako psiholog to kaze, verovatno ce biti ali je i njegovo misljenje podlozno ispitivanju. Od strane drugog psihologa.

Decu ponizavaju neprimeren odnos prema njima, histericne kazne, zanemarivanje njihovih potreba, teranje u cosak, zakljucavanje vrata. To isto svojstvo dati povocu koji se koristi dva meseca je vise nego preterano

cudno..a ja sam,napr dobila misljenje nadeg pedijatra ovakvo: dete koje pravi prve korake uz povodac,mnogo je stabilnije nego kad se drzi za rucice i pridrzava..sanse da brze i stabilnije prohoda...

mislim, cemu diskusija u ovakvom tonu? ja sam bila protiv kengura iz mnogih razloga i nisam ga koristila iako mi je pedijatar dao zeleno svetlo. jos uvek sam protiv dubka iako i za dubak imam zeleno svetlo. ogradicu sam u jednom periodu koristila kao nuzno zlo, jer nemam pri ruci stalno neku pomoc. ali neeeeeeee, povodac u kome je dete prilicno slobodno u pokretu...e to je sramota? za koga? za vas? mislim ono, sta ce komsije reci?

nesto trece. znam decu koja su od svog rodjenja pa nadalje bila mirna. moje je od rodjenja pa nadalje djavo.

moja starija je bila...užas po tom pitanju. lupala je glavu, jednom samo što nije pregrizla jezik udarcem brade o stepenice.
a mlađa - ništa. samo me je držala za ruku. ja idem - ona ide, ja stojim - ona stoji. i sve do 5. razreda je bila takva....
sad bi mi trebao povodac :per: za obe.

moja starija je bila...užas po tom pitanju. lupala je glavu, jednom samo što nije pregrizla jezik udarcem brade o stepenice.
a mlađa - ništa. samo me je držala za ruku. ja idem - ona ide, ja stojim - ona stoji. i sve do 5. razreda je bila takva....
sad bi mi trebao povodac :per: za obe.

eh pa da....:sad2: kad porastu sve je mnogo teze posebno za nase zivce. Ali poenta, moja bar, i jeste u tome da im jos duuuugo trebamo i ne vidim nista lose ako i sebe malo sacuvamo

Back