Povezanost fizičkog izgleda i psihe pojedinca

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

1DaL

Iskusan
Poruka
5.531

:lol:

Navodno, dokazano je da govor tela čini 70% međuljudske komunikacije. Ali, pored pokreta, koliko verujete u to da spoljašnji izgled može opisati nečiju psihu? I ako verujete, navedite primere, npr ja sam čuo da navodno visoko čelo simbolizuje količinu tvrdoglavosti u jedinke(mada ima i onog drugog, o količini inteligencije).. A za one koji ne veruju u ovo, da li verujtete da onaj deo fizičkog izgleda koji je u mogućnosti da se menja može predstavljati psihu dotične osobe?

mislim da ovo spada u teoriju rođenog zločinca...koja otpala je u kriminologiji...može se reći da opasno mogu da izgledaju i kriminalci i pripadnici neke vojske, specijalnih jedinica, ragbisti...
...oštrih crta, zatupljenog čela, širokih vilica...deluju opasno...ali da li su u stanju da izvrše krivično delo?

...ipak može se reći da na osnovu fizičkog izgleda možemo prepoznati nečije psihičko stanje...pa tako ljudi koji su preterano mršavi (ispošćeni izgled) mogu imati neki psihički poremećaj, na primer depresiju
...mršavost, nervoza, brzi ili nervozni pokreti, ili usporenost, proširene zenice....ukazuje na korišćenje narkotika

Otpala, otpala......
Mnoge su teorije otpale jer neko ima bas takav interes
Evo, u nekim zemljama ce otpasti i teorija da je pedofilija poremecaj

Ali pitam te onda, zasto u tvom, mom i svacijem mozgu postoji taj deo koji reaguje na takva lica i automatski pali alarm
Priroda to nije tek tako ugradila u nas, ona nikad ne instalira nepotreban i netacan softver za prezivaljavanje

Otpala, otpala......

Ali pitam te onda, zasto u tvom, mom i svacijem mozgu postoji taj deo koji reaguje na takva lica i automatski pali alarm
Priroda to nije tek tako ugradila u nas, ona nikad ne instalira nepotreban i netacan softver za prezivaljavanje
tacno....bar sam primetila da nekad na ulici kada prodjem pored odredjenih ljudi iz nekog razloga odmah mi se poveca nivo adrenalina i napetost...bas ono u trenutku osetim kako prostruji kroz mene, i po pravilu su to ljudi koji nikad nisu ni neke babe, deca, mlohave zenice i slicno vec ljudi koji na neki nacin svojom pojavom i drzanjem deluju kao da mogu da ugroze nekoga :confused: a pored toga, postoje i ljudi koji koje kad ih vidis jednostavno imas potrebu da predjes na drugu stranu ulice.

250px-Temple_(anatomy)_(PSF).png

Da, tako se zove - tacka hrama, strana glave iza ociju. Debljina hrama je debljine ljuske jajeta.Etimologija anatomije je razlicita od one koja se upotrebljava za bogomolju.
Oba hrama dolaze iz latinskog, drugi od Tempula prvi od Templum modifilovan sa TEMPORA, u mnozini (oba hrama) od reci Tempus koja je znacila "vreme" i deo glave.

Nije samo za akupresuru vec i akupunturu, ne ta vec druge. Podsetila me na slicne iz frenologije, iz tog razloga. Ona nije daleko od drugih disciplina iako je imala greske i nije joj bilo dozvoljeno da kaze sve sto je imala.

Zar nisu muskarci koji imaju siru glavu i ostrije crte lice dominatniji i puniji samopouzdanja, donekle i privlacniji suprotnom polu zbog toga?

Ne znam šta je to tačno privlačno za nekoga, jer se ne dopadaju svim ženama isti muškarci. Već sam upoređivala takva dva tipa muškaraca, ali u drugom kontekstu pa da ponovim opet. Ratko Mladić je tip glavatog muškarca i odiše sirovom snagom, a Milo Đukanović ima sitnu, malu glavu na priličnu visinu i po toj logici Ratko bi morao da bude privlačniji, a nije. :)

Znam za priču da ljudi koji imaju kratke, zatupaste prste ,debele kao ćevape imaju šansu da budu bogati. Čini mi se da to ima neke veze. Ili samo ja obraćam pažnju na to pa mi teorija dobija potvrdu u praksi

Otpala, otpala......

...mora se priznati da tu ima nešto..(taj alarm se pali naravno - opreznost), ali kao što reče neko šta ćemo sa onim baby fejsovima....onim prikrivenima...
...da li vrednosti poput lepog vaspitanja u kulturnog ophođenje treba negde reprogramirati kod dece...(mislim to je neki period kada nas uslovljavaju)
...tipa lepo se javljaj čiki, vidi kako je on ljubazan, a od onog tamo sumnjivog čike, grubog lica i pijanog se kloni!

Ja u to ne verujem......koliko samo zločinaca ima bejbi fejs...setite se samo Arkana....sasvim običan lik...
Ne radi se samo o izgledu kada nekoga vidimo npr na fotografiji. Treba tu dodati celu figuru, drzanje, pogled, boju glasa, nacin govora... sve to utice na utisak o nekome. Ljudi koji bi o meni zakljucivali samo na osnovu fotografije imali bi potpuno drugaciji utisak od onih koji bi stekli utisak u mom prisustvu (nevezano na licne osobine, mislim samo na fizicki utisak)

Back