Da, imao sam takve slucajeve...
Sifre i licne podatke sam uvek odbijao da delim, dok su mi telefon uzimali iz dzepova ili iz ruke i gledali sta pisem prijateljima, sta mi je stiglo itd, a onda bi uvek izbio sukob oko neke banalne stvari, npr. sto sam isao sinoc da se vidim sa prijateljima i sl. Prokleta patalogija.
Volim svoju privatnost vise nego bilo sta, tu mogu da sakrijem svoje misli, sumnje, strahove, tripove, stagod, i ne bi mi bilo lepo da mi voljena osoba ili bilo ko pretura po tome, to je moje malo utociste rezervisano samo za mene i moje misli, eventualno retke ljude koji me znaju i koje mogu da pustim, mada takve jos nisam nasao.
Mozda imam neke demone iz proslosti (mejl od bivse devojke u kome se svadjamo u vezi necega 2009-te ili sl) i ne vidim zasto bi to neko morao da cita i da pravi problem oko toga sto se desilo o proslosti.
Secam se da je meni voljena osoba dala sve na uvid, i pokazivala kako u porukama nema nista, pa je nasla drugog sutra uvece, tako da oni koji najvise proveravaju i kontrolisu, ili su zesce nesigurni, iskompleksirani, ljubomorni, pa se trude da to prikriju ljubomorom, umesto da priznaju, ili su i sami skloni "svrljanju" sa strane, pa ako oni to rade ili su radili nekada u nekoj od prethodnih veza, pa pretpostavljaju da i druga strana to radi.
Ko hoce da prevari, da ode ili nesto, prevarice i to da ne znas, a zbog nekih losih iskustava ljudi postanu paranoicni i bolestni pa sami proveravaju i uhode osobu koju vole, da ne pominjem da neki cak i ogranicavaju kontakt i kretanje "voljenoj" osobi.
Mada zeznuto je kada neko te prevari ili vara i ti ne znas to i verujes toj osobi, a to i dalje radi ta osoba tebi iza ledja...
Ljudi nikako da skapiraju da nije poverenje ako ti imas necije sifre i sms poruke, izvod iz maticne knjige, JMBG i serijski broj licne karte, poverenje je dati partneru svoj prostor, svoju privatnost, verovati mu a ne iza ledja citati mu poruke ili sta vec.
A kontrola i proveravanje, preterano ljubomorisanje, pravdanje non-stop, pa samo upali crveno svetlo kod ljudi i ne kraju ih udalji, jer niko ne voli da bude kontrolisan, niti da se non-stop pravda nekome, tako da nekada je i to dovoljno da potpuno unisti vezu izmedju dvoje ljudi.