Potvrđena presuda Dodiku - Godinu dana zatvora i šest godina zabrane bavljenja politikom

Dakle, još jednom: ukinuli su mu pritvor POŠTO JE PRIZNAO SUD U SARAJEVU i time pogazio odluke NSRS.

Dodik priznao “neustavno Tužilaštvo” i pogazio odluke NSRS: Ispitan u Sarajevu, ukinut mu pritvor​

https://mojahercegovina.com/dodik-p...ke-nsrs-ispitan-u-sarajevu-ukinut-mu-pritvor/
Određen mu protivor u januaru, a ukinut pre mesec dana. :lol:
A sve to vreme dok je trajala odluka o pritvoru on je bio na slobodi, nije napuštao predsedničku funkciju. Naprotiv, bio je i diplomatski najaktivniji političar u BiH, aktivniji od Dina Konakovića ministra spoljnih poslova. :lol:

Pa ja mislim da BiH ipak ima dovoljno specijalaca Bošnjaka od kojih će da se sastavi ekipa koja će uz podršku snajperista i logistiku EUFOR-a da izvrši naređenje da se Dodik uhapsi.

Jedini koji je mogao uhapsit Dodika bio je bosanski Rambo. Ne znam gdje je. Da ga trojka aktivira pa da uhvati Dodika poviše Jajca

6ba9c760079dec7701546fd0d28ed12c.jpeg

Ako je Interpol odbio zahtev Sarajeva da Dodika stavi na poternicu s obrazloženjem da je reč o političkom progonu - ne nastavlja li Sarajevo da i dalje sprovodi politički progon ovom presudom?
Dakle, politički progon se može dokazati odlukom Interpola. Znači, možda će ishod cele stvari biti daleko nepovoljniji za Sarajevo, nego za Srpsku.

Pa ja mislim da BiH ima dovoljno specijalaca Bošnjaka od kojih će da se sastavi odabrana ekipa koja će uz podršku snajperista i logistiku EUFOR-a da izvrši naređenje da se Dodik uhapsi.
Eufor nema mandat da hapsi predsjednika RS. Pošto su stranci i zakuhali ovu situaciju sa Dodikom bio bi red da ju i riješe, a ne da zakuhavaju situaciju.

Određen mu protivor u januaru, a ukinut pre mesec dana. :lol:
Zeznuli su ga samo tako. Navukli su ga da prizna sud u Sarajevu čime je Dodik kao predsednik RS-a POGAZIO ODLUKE NARODNE SKUPŠTINE RS-a, u zamenu da mu se ukine pritvor, s tim što su ga iz OSA BiH sve vreme folirali kako je "sređeno" da u drugostepenoj presudi bude oslobođen za nepoštovanje odluka Visokog predstavnika, a sud potvrdio presudu :hahaha:

Zeznuli su ga samo tako. Navukli su ga da prizna sud u Sarajevu čime je Dodik kao predsednik RS-a POGAZIO ODLUKE NARODNE SKUPŠTINE RS-a, u zamenu da mu se ukine pritvor, s tim što su ga iz OSA BiH sve vreme folirali kako je "sređeno" da će u drugostepenoj presudi bude oslobođen za nepoštovanje odluka Visokog predstavnika, a sud potvrdio presudu :hahaha:

Interpol je odbio raspisat potjernicu za Dodikom. Ko će ga hapsit, Trojkaši sarajevski... Plus što ima zaštitu od Mađarske, Srbije pa čak i Hrvatske. Smiješna priča.

Interpol je odbio raspisat potjernicu za Dodikom.
Interpol odbija da raspiše poternicu za bilo šta što izdaleka miriše na politiku. To odbijanje je bilo i očekivano za svakog ko se malo razume u rad Interpola, no sada je jasno zbog čega je Interpolu uopšte i bio poslat takav zahtev. Naime, službenici OSA BiH morali su da imaju nešto na osnovu čega će Dodika sve vreme da foliraju i ubeđuju ga kako će da bude oslobođen ako uradi to i to. I upravo zbog toga je i poverovao službenicima OSA BiH koji su ga folirali da će mu se ukine pritvoor i da će mu sud poništi prvostepenu presudu za nepoštovanje odluke Visokog predstavnika samo ako prizna sud u Sarajevu i time POGAZI ODLUKE NARODNE SKUPŠTINE RS-a. Genijalno smišljeno i odrađeno, a Dodik je ispao "ovca" :lol:

Back