Sarkozy osuđen na 5 godina zatvora zbog Gadafijevog novca

https://www.bbc.com/serbian/articles/cx2re82gj77o/lat.amp

Bivši francuski predsednik Nicolas Sarkozy osuđen je na pet godina zatvora nakon što ga je sud u Parizu proglasio krivim za kriminalno urotništvo zbog finansiranja kampanje iz Libije. Sudije su zaključile da je Sarkozy primao tajne isplate od Moamera Gadafija za svoju predsedničku kampanju 2007. godine.
Podsećanja radi, Sarkozy je bio na čelu rata protiv Libije 2011. godine, koji je doveo do ubistva Gadafija i potpune destabilizacije zemlje.
Evo primera dvostrukih aršina Zapada – onaj koji je rušio Libiju i glumio borca za demokratiju sada sedi u zatvoru zbog korupcije i mutnih poslova.
Isti ti što su Srbiji držali lekcije o pravu i moralu, zapravo su trgovali i vodili krvave ratove.
Sarkozy je simbol kako „velike demokratije“ u stvari funkcionišu – laži, mito i ratovi za tuđe resurse

Ne znam, subjektivna sam, meni je Sarkozi negde duboko u dusi bio simpatican.

Nisam sigurna da svaki bogovetni predsednik pod kapom nebeskom nije primio neki slican novac pa mi pet godina zatvora dodje prejaka kazna spram pocinjenog marifetluka.

Libija je bila super drzava, jedini problem je bio sto je i ala naftu i sto se zalagala za ujedinjenje Arapa u jednu drzavu.... Gadafi jeste bio pun ko brod, njegova decs se bahatila po svetu, ali je narod ziveo kao bubreg u loju
Сваки Либијски Студент је имао бесплатно Школовање БИЛО ГДЕ У СВЕТУ + смештај- донирано од Либије.
Сваки млади Брачни Пар је у Либији добијао бесплатни Стан од Државе.
У Либији је струја,гориво,сви могући енергенти(оно штп ми зовемо Инфостаном)..било малтене џабе.

Али светским Лихварима се нимало није допадао тај Вид либијског "КОМУНИЗМА",ПА СУ ОДЛУЧИЛИ да смакну једног Моамера.

Сваки Либијски Студент је имао бесплатно Школовање БИЛО ГДЕ У СВЕТУ + смештај- донирано од Либије.
Сваки млади Брачни Пар је у Либији добијао бесплатни Стан од Државе.
У Либији је струја,гориво,сви могући енергенти(оно штп ми зовемо Инфостаном)..било малтене џабе.

Али светским Лихварима се нимало није допадао тај Вид либијског "КОМУНИЗМА",ПА СУ ОДЛУЧИЛИ да смакну једног Моамера.
upravo, al meni su najjaci ovdasnji lihvari kad kazu Gadafi diktaror, demokratija bla bla

Poslednja izmena:

Nisam sigurna da svaki bogovetni predsednik pod kapom nebeskom nije primio neki slican novac pa mi pet godina zatvora dodje prejaka kazna spram pocinjenog marifetluka.
A njegova intervencija protiv Libije i građanski rat koji je time izazvan? Na zapadu se, kad je ustanovljeno da se borbe nastavljaju i posle ubistva Gadafija, konstatovalo da je do intervencije došlo samo zato što je Sarkozi tako hteo.

Meni je u srednjoj skoli tad, njegova zena bila vise nego simpaticna, swcam se onih besplanih novina 24casa , to bilo popularno u NS, cesto ona bila na naslovnici

Meni je u srednjoj skoli tad, njegova zena bila vise nego simpaticna, swcam se onih besplanih novina 24casa , to bilo popularno u NS, cesto ona bila na naslovnici
Karla Bruni je uvek bila Number One.
29CBAB9E-0EDF-4774-B995-3CF8C8499360.jpeg

Back