Sarkozy osuđen na 5 godina zatvora zbog Gadafijevog novca

https://www.bbc.com/serbian/articles/cx2re82gj77o/lat.amp

Bivši francuski predsednik Nicolas Sarkozy osuđen je na pet godina zatvora nakon što ga je sud u Parizu proglasio krivim za kriminalno urotništvo zbog finansiranja kampanje iz Libije. Sudije su zaključile da je Sarkozy primao tajne isplate od Moamera Gadafija za svoju predsedničku kampanju 2007. godine.
Podsećanja radi, Sarkozy je bio na čelu rata protiv Libije 2011. godine, koji je doveo do ubistva Gadafija i potpune destabilizacije zemlje.
Evo primera dvostrukih aršina Zapada – onaj koji je rušio Libiju i glumio borca za demokratiju sada sedi u zatvoru zbog korupcije i mutnih poslova.
Isti ti što su Srbiji držali lekcije o pravu i moralu, zapravo su trgovali i vodili krvave ratove.
Sarkozy je simbol kako „velike demokratije“ u stvari funkcionišu – laži, mito i ratovi za tuđe resurse

Ne znam, subjektivna sam, meni je Sarkozi negde duboko u dusi bio simpatican.

Nisam sigurna da svaki bogovetni predsednik pod kapom nebeskom nije primio neki slican novac pa mi pet godina zatvora dodje prejaka kazna spram pocinjenog marifetluka.

Libija je bila super drzava, jedini problem je bio sto je i ala naftu i sto se zalagala za ujedinjenje Arapa u jednu drzavu.... Gadafi jeste bio pun ko brod, njegova decs se bahatila po svetu, ali je narod ziveo kao bubreg u loju
Сваки Либијски Студент је имао бесплатно Школовање БИЛО ГДЕ У СВЕТУ + смештај- донирано од Либије.
Сваки млади Брачни Пар је у Либији добијао бесплатни Стан од Државе.
У Либији је струја,гориво,сви могући енергенти(оно штп ми зовемо Инфостаном)..било малтене џабе.

Али светским Лихварима се нимало није допадао тај Вид либијског "КОМУНИЗМА",ПА СУ ОДЛУЧИЛИ да смакну једног Моамера.

Сваки Либијски Студент је имао бесплатно Школовање БИЛО ГДЕ У СВЕТУ + смештај- донирано од Либије.
Сваки млади Брачни Пар је у Либији добијао бесплатни Стан од Државе.
У Либији је струја,гориво,сви могући енергенти(оно штп ми зовемо Инфостаном)..било малтене џабе.

Али светским Лихварима се нимало није допадао тај Вид либијског "КОМУНИЗМА",ПА СУ ОДЛУЧИЛИ да смакну једног Моамера.
upravo, al meni su najjaci ovdasnji lihvari kad kazu Gadafi diktaror, demokratija bla bla

Poslednja izmena:

Nisam sigurna da svaki bogovetni predsednik pod kapom nebeskom nije primio neki slican novac pa mi pet godina zatvora dodje prejaka kazna spram pocinjenog marifetluka.
A njegova intervencija protiv Libije i građanski rat koji je time izazvan? Na zapadu se, kad je ustanovljeno da se borbe nastavljaju i posle ubistva Gadafija, konstatovalo da je do intervencije došlo samo zato što je Sarkozi tako hteo.

Meni je u srednjoj skoli tad, njegova zena bila vise nego simpaticna, swcam se onih besplanih novina 24casa , to bilo popularno u NS, cesto ona bila na naslovnici

Meni je u srednjoj skoli tad, njegova zena bila vise nego simpaticna, swcam se onih besplanih novina 24casa , to bilo popularno u NS, cesto ona bila na naslovnici
Karla Bruni je uvek bila Number One.
29CBAB9E-0EDF-4774-B995-3CF8C8499360.jpeg

Za Angelu Merkel ne mogu da tvrdim, ne deluje mi tako, ali mislim da je sva ova ostala banda podmicena zna se od koga.
Prvo je izjavila da Nemackoj strani radnici nikada nisu bili potrebni.
Zatim je pokrenuta afera prisluskivanja.
Sledi njena izjava da cemo sa migrantima "dobiti" nuklearne fizicare i neurohirurge.
Epilog je poznat.

Jedino je tuzno sto evropsko pravosudje jos nije debelo krivicno gonila Gerharda Sredera, jer je besmisleni Putinov placenik.

Taj treba da ide u zatvor barem na 20 godina.
Koja je njegova krivica, sto je Putinov prijatelj?
Zivotne okolnosti su mogle i tebi "priustiti" priliku da mu postanes prijatelj. Da li bi ti u tom slucaju trebalo suditi?
Brat Orban, izvinjavam se nije tvoj, tvrdi da je 99-te jedva sprecio kopnenu invaziju na Srbiju u cemu mu je pogas pomogao upravo spomenuti Sreder.

@38imak
E pa ajde, ne drži me u neizvesnosti. Ako već znaš – reci otvoreno, nemoj da se kriješ iza enigmi.
Lakše je kad čovek stoji iza onoga što misli, a ne da tera druge da „pogadjaju“
Mislio je da u Evropi političar visokog ranga nije izuzet od poštenog suđenja. Na sudu je on običan građanin kao što treba da bude.

U Srbiji, Rusiji, i sličnim zemljama to pravilo ne važi.

Bivši francuski predsednik Nicolas Sarkozy osuđen je na pet godina zatvora nakon što ga je sud u Parizu proglasio krivim za kriminalno urotništvo zbog finansiranja kampanje iz Libije. Sudije su zaključile da je Sarkozy primao tajne isplate od Moamera Gadafija za svoju predsedničku kampanju 2007. godine.
Podsećanja radi, Sarkozy je bio na čelu rata protiv Libije 2011. godine, koji je doveo do ubistva Gadafija i potpune destabilizacije zemlje.
Evo primera dvostrukih aršina Zapada – onaj koji je rušio Libiju i glumio borca za demokratiju sada sedi u zatvoru zbog korupcije i mutnih poslova.
Isti ti što su Srbiji držali lekcije o pravu i moralu, zapravo su trgovali i vodili krvave ratove.
Sarkozy je simbol kako „velike demokratije“ u stvari funkcionišu – laži, mito i ratovi za tuđe resurse
Uništio Libiju kao zemlju, ubio hiljade ljudi, ubio Gadafija.. Pokrao milijarde i osudjen 5 godina.. uz dobro vladanje izlazi za 2! Da li se zločin u tim visikom krugovima državnika isplati,a sigurno nije učestvovao u svemu sam?

to vic

Koja je njegova krivica, sto je Putinov prijatelj?
Zivotne okolnosti su mogle i tebi "priustiti" priliku da mu postanes prijatelj. Da li bi ti u tom slucaju trebalo suditi?
Brat Orban, izvinjavam se nije tvoj, tvrdi da je 99-te jedva sprecio kopnenu invaziju na Srbiju u cemu mu je pogas pomogao upravo spomenuti Sreder.
Da, svako ko prima pare od FSB-a za sirenje uticaja istog, poput Gerharda Sredera, to je krivicno delo.

Da ja primam pare od FSB-a, trebalo bi me zatvoriti na 20 godina

To za odbranu fasistickog Slobinog rezima 99-e je posebna prica.

pa đogu ako oće da vrate nekog od gadafijeve dece na vlast, sva deca su mu bila na visokim položajima u libijskoj vladi, a danas sretno žive u inostranstvu sa stotinama milijardi dolara ušteđevina...
Neka ti pojedinci zive tako, ne budi slepo ljubomoran. Zasluzili su jer je:
Njihov ceo visemilionski narod ziveo kao kraljevi. Nevidjene privilegije odnos hrane i plate smesan u korist plate. Sve besplatno obrazovanje, lecenje. Porezi simbolicni.Gorivo imalo cenu skoro kao voda. Putovali po celom svetu kad im padne na pamet.
Zato smrdljivim kapitalistima Gadafi nije odgovarao jer su bili zavisni sta je postigao a ne njihova demonkratija.
Demokratija sluzi da bi olos mogao doci na vlast i krasti od naroda ako to jos nisi uvideo i shvatio krajnje ti je vreme.

Misliš na one američke fazone "dve doživitne robije"
Pa ako ti i oproste prvu doživotnu zbog lepog vladanja čeka te druga.

Неће добити две доживотне, глупо је.

Добиће 40 за издају, и 20 за продају.

Ово прво му за Клингтона, друго за Трупма.

Али, добиће помиловање после одслужене 2/3 сигурно.

И још мало кроз прсте зато што је ипак био Председник...

Излази за 30 година ко цар!

Неће добити две доживотне, глупо је.

Добиће 40 за издају, и 20 за продају.

Ово прво му за Клингтона, друго за Трупма.

Али, добиће помиловање после одслужене 2/3 сигурно.

И још мало кроз прсте зато што је ипак био Председник...

Излази за 30 година ко цар!
Izdaja ukinuta
Za izdaju glasali DS, DSS, G17 i ostali drugari
Protiv glasali samo SRS i SPS

Izdaja ukinuta
Za izdaju glasali DS, DSS, G17 i ostali drugari
Protiv glasali samo SRS i SPS

Није тачно, али од тебе се и не очекује да збориш истину... :lol:

Уосталом, чак и да је тачно, нико не спречава СНС да се поново гласа, јел тако...патриотски...:per:

Није тачно, али од тебе се и не очекује да збориш истину... :lol:

Уосталом, чак и да је тачно, нико не спречава СНС да се поново гласа, јел тако...патриотски...:per:
Proveri glasanje u Skupštini Srbije 2002-ge, ukinuli veleizdaju, pozatvarali narodu firme da skapava od gladi dok oni trpali ubdžepove besplatnu skupštinsku hranu.

SNS ima vćinsku DS tako da je SRS opet u manjini ako se bude glasalo za total recall

Proveri glasanje u Skupštini Srbije 2002-ge

SNS ima vćinsku DS tako da je SRS opet u manjini ako se bude glasalo za total recall

Ајде, ајде, докле ћете се вадити на жуте? :per:

Ако их после 13 година нисте мало преваспитали, стварно не знам који нам мој ви служите?

Да вас држимо на власти само да би ви крали? Па јел то у реду?

Жуто вам правосуђе, жута вам скупштина, жуто тужилаштво, полиција вам црвена...једино мафија ваша...:hahaha:

Da, svako ko prima pare od FSB-a za sirenje uticaja istog, poput Gerharda Sredera, to je krivicno delo.

Da ja primam pare od FSB-a, trebalo bi me zatvoriti na 20 godina

To za odbranu fasistickog Slobinog rezima 99-e je posebna prica.
Postao si i pravnik, drug Sava moze samo da ti zavidi.
Pretpostavljam da imas dokaze.
Ostavimo zasad postrani odredivanje kazne od 20 god. ni vise ni manje.
Posebna prica ne postoji covek je jednostavno u najboljoj nameri izbegao krvoptolice koje se zove rat.

Postao si i pravnik, drug Sava moze samo da ti zavidi.
Pretpostavljam da imas dokaze.
Ostavimo zasad postrani odredivanje kazne od 20 god. ni vise ni manje.
Posebna prica ne postoji covek je jednostavno u najboljoj nameri izbegao krvoptolice koje se zove rat.
Krvoprolica izazivaju totalitarni rezimi.

Oni su osnovni razlog krvoprolica i ratova.

Back