Прочитао сам све коментаре на теми, извукао из њих есенцију, нимало се не разликују од коментара на другим темама, евидентан је анимозитет поготово вас који се представљате као Шумадинаци према "пречанима", док са друге стране показујете много разумијевања и симпатија према Хрватима и то у свим сферама, па тако гледе и последњих ратова. Јеси ли ти пажљиво прочитао све коментаре, да ли пажљиво читаш коментаре на другим темама? Можда да покажеш бар дјелић разумијевања према аутору те поруке "која је изазвала твоје револт" од оног који имате према неким другим комшијама. Исти такав став који је он изнио, свакодневно износите ви Шумадинци из своје перспективе, зашто се понашате као увријеђена и размажена дјеца кад добијете реципрочан одговор?
Opaaaa, došla maca na vratanca, očekivano, sasvim očekivano
Ne sviđa vam se narativ, uviđate neki "animozitet"
Vidi prijatelju, da ti pojasnim neke stvari pošto glumiš neupućenost i iznenađenost
Kod nas se kaže "ako smo braća nisu nam kese sestre", što se u bukvalnom smislu odnosi pre svega na pare (ljubav za ljubav a sir za pare) ali se u širem smislu odnosi na to da niko nije raspoložen da mu se mešaš u život i najvažnije stvari u životu pa neka si mu brat i 100 puta.
Ovde na forumu se godinama upozorava, vrlo korektno i vrlo dobronamerno, da nije ni dobra ni poželjna tendencija da se braća "iz preka" najdirektnije mešaju u untrašnje stvari u Srbiji jer se ni mi ne mešamo u stvari u RS i BiH. Ti u svojoj kući imaš pravo da činiš kako ti je volja ali isto važi i za mene. To se normalno potpuno ignoriše i vi ste se većinom opredelili da tvrdo i često potpuno nezakonito podržavate sve što radi jedna politička opcija u Srbiji. Služite im kao marioneta za provokacije, glasanja, mitinge, čak i za fizičko nasilje.
Ako živiš u iluziji da sve to prolazi nezapaženo, da neće biti zapamćeno i vraćeno na odgovarajući način, kada za to dođe vreme, onda imaš ozbiljan problem sa socijalnom i opštom inteligencijom. Ja imam braću u RS, poštujemo se i volimo baš zbog toga što znamo i oni i ja gde su granice pristojnog i bratskog ponašanja. Nikada se nisam mešao u to što rade (jedan je čak i politički aktivan) ali nisam primetio da ni oni zloupotrebljavaju mogućnosti da utiču na dešavanja u Srbiji iako imaju državljanstvo.
Dakle, pošto ste se već politički opredelili i maksimalno angažovali (i vlast i opozicija imaju iste poglede na dešavanja u Srbij) onda ostaje da delite sudbinu političke opcije koju favorizujete. Od njega tražite i pomoć i razumevanje pa kako vam bog da.
Ovo što pričam i pišem je još i vrlo dobronamerno i civilizovano sročeno u odnosu na ono što čujem od ljudi u svom okruženju.