ssmpmd
Elita
- Poruka
- 21.512
Fantazije.
Iskreno bih voleo da čujem razuman predlog ako ga neko ima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Fantazije.
Kusturica, Savo Milošević, Miodrag Zec... Ni mlađi ljudi, ni studenti.Tako je, ima primera, posebno mlađi ljudi i studenti, razuman deo populacije shvata ko su i šta rade Vučić i Dodik,
problem je što su u ozbiljnoj manjini i što se prekodrinski klan u Srbiji i kompletna politička vrhuška u RS (podjednako pozicija i opozicija) na sve načine trude da odnosi svedu na najniži mogući nivo.
Ja ti najiskrenije kažem kakvo je stanje i šta vam misli većinska Srbija, ona teroristička, izdajnička i ustaška a ti slobodno živi u iluzijama da je drugačije.
Mene je jednom iz čista mira na Lazarevu suboti pitala jesam li se umio cvećem.
Razuman predlog? Nek sarajevski entuzijasti probaju nešto protiv Dodika, čisto da ih vidimo.Iskreno bih voleo da čujem razuman predlog ako ga neko ima.
Predsjednik je uvijek konkretna osoba, neće biti valjda televizor?Подмећем? Ја нећу одмоћи ако не могу да помогнем. На тој позицији је тренутно конкретна особа, именом и презименом.
Zanimljivo je da smo o kralju Tomislavu učili iz istorije u Titovo vreme. Zar je moguće da titoisti prihvatili pravašku izmišljotinu?Samo da te podsetim da kralj Tomislav uopšte nije postojao i da je izmišljen u XIX veku, sve u svrhu dokazivanja pravaških teorija o hrvatskom državno-historijskom pravu na Bosnu.
Aha, dobro onda, hvala na sugestiji.Kolega @Tom Riddle je naš, njemu je sve jasno, nego ukazuje na izvesne napadne srpske patriJote koji “brane Kosovo” i “podržavaju Srbe u RS” tako što bi, samo kad bi mogli zaveli “cjelovitu građansku BiH”, bez Srba, naravno.
I pre njega je bilo srpskih političkih protuva: neposredno pred Drugi svetski rat srpski Jugosloveni su napravili Banovinu Hrvatsku, još mnogo veću od Titove Hrvatske.
Sarkazam?A neee, nikako, to nije tačno
Jugoslaviju je napravio Tito
i Banovinu Hrvatsku je napravio Tito
Pre te Banovine Hrvatske upravo je Titu palo na pamet da teritorije gde žive Srbi podeli u čak 7 banovina (po suludim granicama koje nikada u istoriji nisu postojale) a da Hrvate i Slovence ostavi u dve. U toj podeli su recimo Zenica i Čačak bile u istoj banovini a recimo Kruševac, Kragujevac i Čačak u tri različite banovine.
Pošto je to Hrvatima bilo malo Tito im je velikodušno napravio Banovinu Hrvatsku dodajući im jednu celu banovinu i preko toga značajne delove iz još 4 banovine a sve na štetu Srba.
Tito je čak ukinuo srpsku dinastiju i preimenovao je u jugoslovensku a crnogorsku je ugasio.
Kakav je to zlikovac bio za Srbe to je neviđeno
Мислиш да је твоја припиздина битнија од других, да једино из твоје припиздине долази памет и пазриотизам?Šta me briga za Srem, u Šumadiji ih nije bilo i nikoga ubili nisu
Kao što tebe baš briga šta su Švabe radile po Srbiji, bitno ti je ko je ubijao samo u tvojoj pripizdini
Nije dobro.Dobro.
Postoji i Republika Srpska.Ne postoji vase i nase selo koliko god kmecali postoji samo BiH .
Nema se sta nauciti od cuvara plemenske vatre i guslaca, Limunado.Nije dobro.
Dobro bi bilo da i ti nesto naucis od drugih i da se ne ponasas kao robot.
Ali to je do tebe.
Мислиш да је твоја припиздина битнија од других, да једино из твоје припиздине долази памет и пазриотизам?
Sarkazam?
Jos nisam cula da neko obiljezava mjesto dolaska okupatora.Šta čovek da radi kad se njihov rodonačelnik Alija Izetbegović rodio (i sam pola života izjašnjavao) kao Srbin.
Inače efendi-Cerić kaže “da su oni Bošnjaci, da im je majka Turska, a otac Mehmed Fatih (Mehmed Osvajač) koji im je doneo islam u Bosnu”.
Zanimljivo da se Bošnjaci toliko pozivaju na srednjovekovnu Bosnu a samo zbog protivljenja Srba i opšte uzbune među BiH Hrvatima nisu uspeli da postave spomen ploču na mestu gde su Osmanlije prešle Drinu u pohodu za vreme koga su izmasakrirani poslednji bosanski kralj Stefan Tomašević i celokupno bosansko plemstvo.
Pogledajte prilog 1765030
@Enigma, @limunada, @dragon x, @đavolčić, @Emihs
Прихвати да твоја земаре више симпатишу Бошње и Хрвате него Србе преко Дрине, па сретно вам било.Na stranu ona, ali neverovatno je koliko se ljudi izdaju za Srbe, a teraju politiku davno definisanu u muslimanskim krugovima.
Pa mislim, ako oćete da vam neko poveruje da ste Srbi, zakamuflirajte to malo.![]()
Kada bi priznanje Kosova bilo merilo mi bi mogli da imamo dobrosusedske odnose samo sa Rumunijom
svi ostali susedi su ga davno priznali
Tako da, manje glupiranja, ne priliči ti
Jos nisam cula da neko obiljezava mjesto dolaska okupatora.
Danas je 2025 godina ili 30 godina od završetka građanskog rata u BiH. Vi pričate o proteklom ratu kao da je bio prošle godine.Joooj ovaj mrzi nesto zbog drugog svjetskog rata , trebao bi se i Turaka sjetiti![]()
Cazin i Višegrad imaju mentalitetom i kulturom sličnost kao Apatin i Kuršumlija ako ne i više.Bosanci su slicniji jedni drugima, nego sa gradjanima 80% mesta u Srbiji.
Jedino imaju poneku vecu slicnost mozda sa nekim mestima u zapadnoj Srbiji.
Ali tvrditi da su Bosanci A, slicniji gradjanima Beograda/Novog Sada/Pozarevca/Nisa, nego sa Bosancima B, to je vic viceva.
Ok i kako misliš i predlažeš da se to reši
Recimo da si neko moodo u EU ili USA i da treba da napraviš realan i održiv plan rešavanja problema u BiH,
baš me zanima šta bi predložio
To nije nista neobicno.Ja za nju nisam siguran. Mnogi kažu da je muslimanka, a opet u nekim ćaskanjima primetio sam da zna kad su slave, kako se ponaša za srpske svece. Mene je jednom iz čista mira na Lazarevu suboti pitala jesam li se umio cvećem.
Tako da ne mogu da zaključim. Možda je naša ali poluđela.![]()
Izraelski strateg Dan Shueftan kaže da za velik dio situacija nema rješenja, nego samo smanjenje agonije koja traje.
Oko BH, dugoročno stanje koje nije rješenje, nego je održiva BH i dalje pod nadzorom zapada je konsocijalna demokracija, što je odavno predložila politologinja Mirjana Kasapović. To je dogovorna demokracija za duboko podijeljena društva i podrazumijeva dogovor elita. Pitanje je samo u zrelosti elita tih naroda, a ovdje su glavni kamen smutnje Muslimani.
Kao što su Srbi htjeli biti gazda u suton SFRJ, pa je rezultat bio raspad, tako bi Muslimani željeli biti gazde u BH, a ako nastave- rezultat će biti raspad.
Ne bih prognozirao granice, no raspad može biti jedino u novom krvavom ratu.
Da bi se to izbjeglo, ona treba BH do kraja konfederalizirati, a uz konsocijalni model da bi manjine bile zaštićene, i to je jedini način. Inače slijede sukobi i etničko čišćenje do kraja i potpuno razgraničenje.
http://cd.bos.rs/online-citanka-novi-lideri--nove-mogucnosti-10/uploaded/Mirjana Kasapovic (2007).pdf
Metodološki problemi kritike konsocijacijske demokracije u Bosni i Hercegovini
-----------------------------------------------------------------------------
Konsocijacijsko rješenje nije opcija koja trajno “stoji na stolu”. Može doći
vrijeme kad će biti prekasno i za nju. Bojim se da bi tek tada najveći kritičari konsocijacijske demokracije posegnuli za njom kao jedinim spasonosnim rješenjem za Bosnu i Hercegovinu
Ako su odrasli u mješovitoj etničkoj sredini vjerotvano.znaju.To nije nista neobicno.
Mnogi Bosnjaci znaju sve o srpskim slavama i obicajima,ponekad bolje i od samih Srba.
Ja sam imala jednu takvu koleginicu Bosnjakinju.Sve je znala.