Potresen sam !!

vidis ja sam 95 vozio ficu sad vozim novi auto,o kreditima sam mogao samo da mastam,sad mogu da ga uzmem kad hocu...j b g ipak mislim da je danas mnogo bolje nego u vreme slobe barem sto se tice realnog zivota,u slobino vreme imao je para onaj koji jekrao ili svercovao od plate se nije moglo ziveti,sad to mozes koliko toliko
A pa lep ti taj državni valov, kad god 'oćeš uzmeš kredit, a?

И ти запрепашћен отворио буђелар, ниси?
Кренуо ка Влади да рушиш?
Купио приде још пола киле банана јер ко зна како ће бити сутра?

Ako uzmes u obzir da su plate bile 10 maraka to i nije bas za dz. Dosta ljudi je u te stanove ulagalo decenijama. Prvi put cujem da su svi za budzasto otkupljivali stanove, ljudi nisu imali sta da jedu. Doduse, kod mene na Vracaru su prekodrinski ratni profiteri kupovali nekretnine na veliko.

Jedino su vojna lica mogla za dz da otkupe stanove u to doba.

Ako uzmes u obzir da su plate bile 10 maraka to i nije bas za dz. Dosta ljudi je u te stanove ulagalo decenijama. Prvi put cujem da su svi za budzasto otkupljivali stanove, ljudi nisu imali sta da jedu. Doduse, kod mene na Vracaru su prekodrinski ratni profiteri kupovali nekretnine na veliko.

:lol:

Ljudi ja sebi ne mogu da dodjem !!!!!

Danas odem do prodavnice da kupim namirnice ,cekam u redu da platim kad jedna Zena trazi od prodavacice da joj izmeri 3 mandarine,2 banane i nekih 300 grama oslica,prodavacica joj izmeri Voce ali nije mogla ribu jel se zadesilo da nema male komade (zamrznute ),zena kaze Ok moze i taj od pola kilograma ,vadi novcanik da plati kad ustanovi da nema dovoljno.Zena ima dvoje dece pa je htela da rasporedi obrok i voce. Znaci da ti pripadne muka koliko mi bilo zao !

Dodjem kuci kad mi na zid Fejsa okacen ovaj klip
kao SLAG NA TORTU!!

ukljucim TV naletim na vesti a ono svugde strajkovi ,bolestine ,ubistva ,poskupljenja i sl.
Jer se ja to tripujem ili se mi nalazimo u jednoj velikoj ''bolestini''!!!??
Ovo ovako nece da ide .

sve se to resava na glasanjima .
Zasilji se olovka ... pa lp ke g;lasap , me,pj da se zali i da ke....nja

Meni je to tuzno. :aha:

A vojna lica - penzioneri JNA nemaju nikakve veze sa novokompovanim ratnim profiterima. Ti vojni penzioneri su ceo zivot uplacivali doprinos za stan.

A sta mislis oni nserecnici , sto su nekad radili ko koniji, i uplacivali za stambeno , al ipak , stiglo trece dete , a oni podigglnu kredite , pa kupe negode plac , i jos ga legalizuju ,plate sve one prikljucke , voda struja kanalizacija .
I izgrade kcucu , i onda otplacuju kredite godinama i idu pocepani samo da plate kredite , a jos u isto vreme , odbija im se za stambeno.

E vidis , ti su sve iznelio na svojoj grbaci . A nisu mogli da odkupe stan za sto marka . Isto uplacivali ,isto rmbali , jos isli iscepani i oni i deca, samo da vrate kredite . Al nema stana ... za koji su uplacivali stambeno . E ti su se grdno zahebali , jer ce sad jos i i porez da i m bude veci , nego ovim sto su raduckali , i samo dali po sto evrica za stan .

Poslednja izmena:
Meni je to tuzno. :aha:

A vojna lica - penzioneri JNA nemaju nikakve veze sa novokompovanim ratnim profiterima. Ti vojni penzioneri su ceo zivot uplacivali doprinos za stan.

Svakom zaposlenom, cak i onom na odredjeno vreme, ugovor o delu,nebitno, odbijao se Doprinos za stanovanje.

Dobio ga on ili ne ,imao zaposleni vec kucu ili stan, prilikom obracuna plate odbijao se Doprinos za stanovanje svima.
To nije bio samo slucaj sa JNA, nego je takva bila politika.
Jedino je vojni stanbeni fond drugacije raspolagao sa parama.. Dogadjalo se, da je pojedinicima bio vracen neki novcani iznos prilikom otkupa vojnog stana.

Mislim da je taj otkup stanova krenuo marta 92.god. Jedan moj kolega je medju prvima platio otkup od stare devizne stednje za dvosobni stan, i to ravnih 6.000 maraka.

Pocetkom 93.g. zbog inflacije brojka je pala, u proseku, na stotinjak evra, da bi decembra 93.g. u mojoj firmi jedan dvosoban stan bio otkupljen za cele 2 crvene novcanice..sa mnogo nula . Toga se dobro secam.

Danas cekam red u posti da uplatim racun za telefon, ispred mene 4 zene starije, i 3 mladje, jedna je dosla da podigne akcije od NIS-a, citavih 2300 din, druga je dosla po deciji dodatak, treca da pita da li je legla socijalna pomoc, a cetvrta da li su legle pare za tudju negu i pomoc!!! Gledam onako, i ne verujem dokle je drzava dogurala, svesna sam bila toga i ranije, ali te opali ko iz vedra neba kad to vidis uzivo. Odem u citaonicu, pokupim novine, kad ono na naslovnoj strani haaaaaa! U Srbiji ove godine xxxx (ne secam se cifre ali bila je ogromna) ljudi koji su ostali na ulicama i koji ce dobijati socijalnu pomoc... I onda mi onako malo zastane dah, a pogled se zakuca, pa se pitam, da li da bezim dok jos mogu, ili da istrulim u ovoj propaloj drzavi... Strasno...

Back