Потпуна Пропаст: Немачка уводи рестрикције струје!

I dalje cekam tvoje kontra argumente. Dao sam kao izvor i ozbiljnu studiju koja dokazuje da ce od 2025 Nemacka imati ogromne deficite elektricne energije.

Sta cekas ?

Da li laze i Dojce Vele Nemacka drzavna televizija koja govori o tome kako je kolaps nemackog elektroenergetskog sistema vrlo bliska realnost?

ruska propaganda, kako gube rat, a narocito posle smrti putina histerija im se povecava, pre nekoliko godina su tvrdili da u britaniji nema hrane, pa su prikazivali fotomontaze da se u europi smrzvaju deca i starci po europi, prosle godine su javljali o gradjanskom ratu u americi....
i nista od toga

evo celog natpisa, pa onaj kome rusi nisu isprali mozak moze da vidi o cemu se radi

https://www.dw.com/en/blackout-in-germany-horror-scenario-or-genuine-possibility/a-66302102

jednostavno prelazak sa fosilnih goriva na obnovljive izvore energije i analiza DALI i KAKO bi se to odrazilo na snadbevanje elektricnom energijom

Potpuno me zabole . Misljenje je kao dupe - svako ga ima.

Ali nema svako ARGUMENTE.

A ja ih imam. Zato me satanisti , sorosevci i placenici neprijatelja i okupatora srpskih mrze iz dna duse :maramica:

Ja sam na ovoj temi naveo PUNO ARGUMENATA

A ti daj jedan u pokusaju da oboris moje teze. SAMO JEDAN COBANE!
Tvoji argumenti su "evo piše na Tviteru da je cela Nemačka bez struje, majkemi".... "A evo i propagandni video bez logoa televizije al' na nemačkom, a ko zna nemački nego Nemci, mora da je istina majkemi".

Naši argumenti su "evo ja živim u Nemačkoj i nikad nije nestalo struje".

Kome verovati pitanje je sad... Propagandnoj industriji laži ili svojim očima...

Ali ti imaš TWITTER argumente! :lol:

Tvoji argumenti su "evo piše na Tviteru da je cela Nemačka bez struje, majkemi".... "A evo i propagandni video bez logoa televizije al' na nemačkom, a ko zna nemački nego Nemci, mora da je istina majkemi".

Kome verovati pitanje je sad... Propagandnoj industriji laži ili svojim očima...

Tviter argumenti su mnogo jaci od nepostojecih argumenata je l tako ?

Imas li uvodni post sa reportazom sa nemacke televizije da nemackoj slede restrikcije struje od januara 2025? Imas

Imas li tvrdnju Dojce Velea koji je NEMACKI JAVNI SERVIS - da ce Nemacka ostati bez struje u mraku? Imas

I opet ti ne valja ti mislis da bolje znas od njih? . A ja samo prenosim pisanje njihove stampe i medija nista vise nista manje.

Al onda vi besni zbog propasti Nemacke odmah skacete da mi izvadite oci, kao ruska propaganda, zvao sam kuma, surnjaju, pasenoga koji arbajtuje u Nemackoj na baustelu i kaze da to nema veze i slicni "argumenti? :cepanje:

Evo jos jedan argument - direktor nemacke giga kompanije RWE kaze da su nemacki dani kao industrijske sile ODBROJANI

Sta kazes na ovo?

Germany set to permanently pay for reliance on Russian gas—as power chief says ‘significant structural demand destruction’ means it will never fully recover from energy crisis​

BYRyan Hogg
April 11, 2024 at 12:19 PM GMT+2

Markus Krebber, chief executive officer of RWE AG, at the Berlin Global Dialogue in Berlin, Germany

RWE boss Markus Krebber’s comments suggest Germany’s days as an industrial powerhouse are over.

German industry declines​

Since Russia’s invasion of Ukraine, Germany has found itself in the unusual position of becoming the major laggard in Europe’s stuttering economic engine.

The country is on the brink of a technical recession after its economy contracted 0.3% in 2023. The outlook for this year is bleak, with the German government slashing its GDP growth forecast from 1.3% to 0.2% in 2024.

The former driver of its economic powerhouse, energy-intensive industry, has been sputtering since Russia’s invasion and has turned into a serious thorn in the country’s side.

Germany’s purchasing managers’ index (PMI) for its construction sector has been declining since early 2022. Manufacturing, meanwhile, has been in decline since mid-2023.

“Germany’s manufacturing sector has been mired in recession since around the middle of last year, and the latest PMI readings signal another contraction in the first quarter of 2024,” Cyrus de la Rubia, chief economist at Hamburg Commercial Bank, wrote.

“To make things worse, the downturn is very broadly based, encompassing capital goods as well as intermediate and consumer goods,” he added.

It has ignited debates around whether Germany can once again be considered the “sick man of Europe,” having previously shaken off its post–Cold War title in the 1990s.

Deutsche Bank CEO Christian Sewing warned in September that Germany could become the sick man of Europe, citing spiraling energy costs and a shortage of skilled workers as some of the obstacles facing the country’s economy.

The boss of Germany’s central bank, Bundesbank, was forced to hit back at this unfortunate moniker, arguing that Europe as a whole was at risk of “getting sick,” rather than Germany in particular.

German businesses taking flight​

RWE is one of several German businesses that appear to have had enough of Germany’s flatlining industry.

Analysis by FDI Markets shows German companies almost tripled their investments in the U.S. in 2023 to $15.7 billion.

The downturn of German industry was as much to blame for the flight of capital to the States and Joe Biden’s Inflation Reduction Act (IRA), which offered strong subsidies to incoming businesses.

Major carmakers like Volkswagen and Mercedes-Benz upped their commitments in the U.S.

RWE, meanwhile, announced a new U.S. arm called RWE Clean Energy, after closing an acquisition for Con Edison Clean Energy Businesses. The group has set aside $15 billion to invest in its U.S. business.

“You have a coherent and comprehensive policy in the U.S. to incentivize getting manufacturing back into the country,” RWE’s Krebber told the FT.

“Europe has the same intention, but not yet the right measures.”

Ma lazu vesti sta vam je kum, surnjaja, pasenog i sestric od @Sizif @Bokisha011 @Strigoi i @Бран Мутимировић znaju bolje z:D

Volkswagen, Germany's largest employer, announces unprecedented factory closures across the country, including plants in Hanover, Kassel, and Wolfsburg. The company faces severe challenges from rising energy costs, Chinese competition, and declining market share. With potential job losses and pay cuts of up to 10%, this crisis signals deeper problems in Germany's industrial sector. The situation worsens as China advises its EV makers to halt European expansion plans in response to EU tariffs. Meanwhile, German automakers struggle with technological advancement and market competition, particularly from Chinese manufacturers who dominate the global EV market.

Ma Tihiju je dosadno u njegovoj Djavoljoj Varosi pa da unese malo zabave
provocirajuci na forumu

Moja rodjena sestra tamo zivi deceniju, proveo kod nje 3 meseca ove godine, sve normalno funkcionise, kao i uvek

Dok u Tihijevoj Djavoljoj Varosi nista ne funkcionise... kao i uvek

pa bi hteo da svuda lose funkcionise kao kod njega da bi se za trenutak osetio bolje

Poslednja izmena:
nato guzna sendvicarija se uvek digne na zadnje noge cim se spomene propast zapada ili natoa ali ce zato spemovati gluposti do mile volje o propasti kine rusije ili irana i svaki ima po najmanje 5 razlicitih naloga sa kojih pise takve nebuloze ali to cine samo zato jer su placeni da to rade cak i vidis po nacinu pisanja postova o kakvim "genijima" se radi :cepanje:

Poslednja izmena:

Pa dobro, kad prozapadni isto tako veruju zapadnim medijima
zasto ne bi proruski verovali ruskim medijima
Nema potpune istine ni tamo ni tamo
Tj bezobrazno lazu svi

Back