Потпуна Пропаст: Немачка уводи рестрикције струје!

Znate li da drzava Srbija tj EPS crkvama i manastirima naplacuje struju kao da su fabrike sa 100 i vise radnika

Gledao sam racun za struju moje crkve, cenu megavata koju placaju iznosi 100+ evra u visoj i 58 evra u nizoj tarifi izrazeno u evrima

Plus naravno ostali troskovi akcize pdvovi

Lopovska drzava

Samo budale zavode sankcije Rusima jer je Rusija svetska energetska velesila.

Ko to radi zavrsi sa enormnim poskupljenjima struje, lancanim bankrotima firmi i bekstvom kapitala iz sopstvene zemlje u zemlje sa jeftinom energijom.
Pa i statista je evropski izvor.
A zašto da se crkvi ne naplaćuje struja, troškovi, akcize i pdv? Jel zarađuju pare od poklona vernika, prodaje vina, melema, verskih drangulija?

Zbog uvodjenja elektricnih automobila i nemanja vise ruskog gasa , nemacka industrija i domacinstva se okrenula potrosnji struje.

To je izvrsilo ogroman pritisak na energetsku mrezu , nema dovoljno energije, mreza ne moze da snabde sve potrosace pa ce morati da uvode restrikcije kao kod nas 90tih.

Kod nas su ako niste znali restrikcije 90tih bile zato sto je struja bila zbog inflacije prejeftina. Toliko je bila dzaba da niko nije imao racuna da se greje na bilo sta drugo svi su se grejali na struju usled cega je bilo konstantnog ispadanja sa mreze i crkavanja trafoa .

Zbog toga smo imali restrikcije da se spreci raspad elektroenergetskog sistema.

Isti problem sada ima Nemacka od kako je ostala bez ruskog gasa i nafte.

Prevelika potrosnja struje zimi zato moraju da uvode restrikcije.
Pa jeste, Rusija je ekonomska sila, isto kao i vojna, pa uvozi oružje iz Turske, Irana, Kine, Severne Koreje, kao i vojnike.

Tixi to po običaju dramatizira, istina je da Njemačka ima izbalansiranu proizvodnju/potrošnju i u prvom polugodištu 2024. bili u deficitu sa strujom oko 3%.
U postavljenom uvodnom video je riječ o slabom kapacitetu prijenosne mreže ako se ostvare planovi države o 6 milijuna dizalica topline i 15 milijuna e-vozila do 2030., ali da se već radi na pojačanju mreže.

Screenshot_20241112_213900.jpg

@Тихи verovatno si pod dejstvom pečurke ludare.

Nego ti nama objasni kako to da je hrana u Srbiji skuplja nego u Nemačkoj?
Kako to da mi ne propadamo i ne otvaraš svakodnevno 10 tema o propasti Srbije, ali zato otvaraš o propasti Nemačke?

Rođena sestra i najbolji prijatelj su u Nemačkoj, niko ne priča o restrikcijama i propasti.

Zapad u proseku pet do deset puta godišnje propadne u poslednjih 20 godina.

Ti si, dečko, definicija pojma "ispran mozak".

Mrzi me da kopam, ali secam se odlicno da je i prosle i preprosle godine Tihi u isto ovo vreme pricao da cemo se smrznemo u Nemackoj, da ce budu restrikcije, mrak, propast totalna 😂

Trebalo bi napraviti kolaž od njegovih tema :D

Nego ti nama objasni kako to da je hrana u Srbiji skuplja nego u Nemačkoj?
Kako to da mi ne propadamo i ne otvaraš svakodnevno 10 tema o propasti Srbije, ali zato otvaraš o propasti Nemačke?

Rođena sestra i najbolji prijatelj su u Nemačkoj, niko ne priča o restrikcijama i propasti.

Svi imamo rodbinu i prijatelje u Nemačkoj, ja koga god da sam pitao o tom propadanju, kažu ljudi da su gluposti. Cene fakat jesu malo porasle ali to je otprilike to. Nemačka je i dalje najjača ekonomija Evrope i pored ovog "propadanja", nego Tihomir od svih nas pravi budale, verovatno je ovo deo nekakve ruske propagande da se ljudi obmanjuju dezinformacijama. Ne bi bilo loše i da se moderacija malo pozabavi takvim sadržajem, sve već postaje degutantno.

Mrzi me da kopam, ali secam se odlicno da je i prosle i preprosle godine Tihi u isto ovo vreme pricao da cemo se smrznemo u Nemackoj, da ce budu restrikcije, mrak, propast totalna 😂

11 godina on trubi kako propadaju Čemerika, Njemačka, EU, i uopšte Zapad. "Dobro, prošle godine su pretekli, ali OVE..."

Nije mu dobro...u medicini postoji stručni naziv za ovaj zdravstveni problem.

Svi imamo rodbinu i prijatelje u Nemačkoj, ja koga god da sam pitao o tom propadanju, kažu ljudi da su gluposti. Cene fakat jesu malo porasle ali to je otprilike to. Nemačka je i dalje najjača ekonomija Evrope i pored ovog "propadanja", nego Tihomir od svih nas pravi budale, verovatno je ovo deo nekakve ruske propagande da se ljudi obmanjuju dezinformacijama. Ne bi bilo loše i da se moderacija malo pozabavi takvim sadržajem, sve već postaje degutantno.
Baš o tome pričam već neko vreme na forumu. Tihomir svaki dan bukvalno otvara po 5 novih tema o propasti Nemačke i zapada.
Zaista mislim da ima neku normu koju mora da ispuni kako bi zaradio koju rublju tako što širi dezinformacije.
Koliko puta sam se zapitao, pa ovaj čovek @Тихи do sada ima desetine hiljada poruka na forumu...od čega živi kada je 24/7 prisutan na forumu, čime se bavi, šta radi?
Na žalosti nije jedini, ima tu još ruskih botova poput njega i zaista bi bilo lepo da se moderatori malo i pozabave članovima koji spamuju na forumu i šire laži, propagandu i mržnju.

Почињу искључења струје у Њемачкој у јануару 2025. и смањивање напона снаге⁉️
Смањују напон снаге? Јбт, смање ли и фреквенцију снаге, угасили су га начисто! :lol:

Back