Потпуна Пропаст: Немачка уводи рестрикције струје!

Baš o tome pričam već neko vreme na forumu. Tihomir svaki dan bukvalno otvara po 5 novih tema o propasti Nemačke i zapada.
Zaista mislim da ima neku normu koju mora da ispuni kako bi zaradio koju rublju tako što širi dezinformacije.
Koliko puta sam se zapitao, pa ovaj čovek @Тихи do sada ima desetine hiljada poruka na forumu...od čega živi kada je 24/7 prisutan na forumu, čime se bavi, šta radi?
Na žalosti nije jedini, ima tu još ruskih botova poput njega i zaista bi bilo lepo da se moderatori malo i pozabave članovima koji spamuju na forumu i šire laži, propagandu i mržnju.

Crkavate :maramica: :vatromet: :maramica:

Imperija pred ambisom! Otkriveno šta Nemačku vuče na dno, mislili su da neće platiti cenu!

Nedostatak narudžbina u Nemačkoj ponovo se povećao i postaje gorući problem za tamošnju privredu, zaključak je danas objavljenog izveštaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

U oktobru se 41,5 anketiranih nemačkih kompanija požalilo na manjak narudžbina, što predstavlja porast u odnosu na julskih 39,4 odsto i aprilskih 38,4 odsto.

Situacija sa porudžbinama u Nemačkoj je sada najgora od perioda finansijske krize u 2009. godini.

road-sign-with-bankruptcy-and-sky.jpg

Skoro svaka industrija u Nemačkoj je pogođena nedostatkom narudžbina, prokomentarisao je šef istraživanja IFO Klaus Volrabe.

U proizvodnji je skoro polovina svih nemačkih kompanija, tačnije 47,7 odsto, prijavilo nedostatak porudžbina, a posebno zabrinjavajuća situacija vlada u ključnim sektorima kao što su mašinstvo, metalna industrija i elektroindustrija.

Udeo firmi u sektoru usluga koji se žali na manji broj narudžbina iznosi 31,2 odsto, a više od trećine restorana u Nemačkoj navodi da ima premalo gostiju.

Pravni i poreski konsultanti, kao i revizori, trenutno su manje zabrinuti zbog situacije sa svojim porudžbinama pošto su njihovi saveti i dalje veoma traženi zbog obimne birokratije i regulative, zaključuje se u izveštaju objavljenom na veb stranici IFO.

Nego mi da napišemo peticiju da @Тихи smanje protok interneta,

Ti propadas, ti propadas, jel se drogiraaas :maramica:

„Dojče vele”: Nemačka je opet evropski bolesnik​

677z381_42-673116b39e174.jpg

(Фото EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE)
Nemačka ekonomija je u opadanju, a vladajuća koalicija se raspala upravo na pitanju ekonomije i ulaganja sredstava iz budžeta, navodi "Dojče vele" (DV).

"Imamo problem. Sada se nešto mora preduzeti", priznao je kopredsednik Socijaldemokratske parije Nemačke (SPD) Lars Klingbajl prošle sedmice, misleći na ekonomsku krizu.

Klingbajl je rekao da je dokument koji je predstavio nemački ministar finansija Kristijan Lindner (iz Stranke slobodnih demokrata – FDP) delimično bio ništa drugo do "neoliberalna ideologija".

Nemačka vladajuća koalicija raspala se u sredu, podseća DV u tekstu pod naslovom "Nemačka je opet evropski bolesnik?".

Kancelar Olaf Šolc zatražio je od nemačkog predsednika Franka-Valtera Štajnmajera da smeni Lindnera, a ostali ministri iz redova FDP-a potom su napustili kabinet.

Između ostalog, Lindner je želeo da sprovede regulatorni moratorijum i smanji poreze.

Takođe je hteo da ukine solidarni doprinos koji Nemci sa zapada zemlje plaćaju za razvoj dela zemlje koji je nekada bio DDR i da odloži klimatske ciljeve za 2050. godinu.

Sve to bilo je previše za socijaldemokrate kancelara Šolca i Zelene, koji su takođe u vladi.

Mnogi nemački privrednici su zabrinuti zbog ovih političkih dešavanja, ističe DV, navodeći kao primer proizvođača automobilskih delova "Boš", koji mora da prilagodi svoje prognoze za ovu godinu, što ne isključuje dalje ukidanje radnih mesta, uz već ukinutih 7.000.

Izvršni direktor "Boša" Štefan Hartung, pozvao je prošlog četvrtka u intervjuu za "Tagesšpigel" saveznu vladu da okonča koalicioni spor i brzo podrži privredu.

Fondacija porodičnih preduzeća oštro je kritikovala nemačku vladajuću koaliciju, navodeći da je najveći rizik za Nemačku vlada koja nije sposobna da reaguje.

"S obzirom na sve lošiju ekonomsku situaciju, hitno su nam potrebne političke odluke", navode iz Fondacije.

Ekonomista Hening Fepel, generalni direktor Centra za evropsku politiku, izjavio je za DV da vladajuća koalicija nije uspela da strukturalno vrati nemačku ekonomiju na pravi put rasta.

U SAD je Donald Tramp osvojio drugi mandat na predsedničkim izborima, a zbog toga slede izazovi u bezbednosnoj politici, trgovini i klimatskoj politici, kao i u podršci Ukrajini.

U kontekstu globalne političke krize, nemački ministar ekonomije Robert Habek upozorio je da je ovo najgore vreme za raspad vlade, i to sada kada Nemačka mora da pokaže jedinstvo i sposobnost da deluje u Evropi.

Glavni ekonomista banke ING Karsten Brzeski izjavio je da Nemačka sada, posle četiri godine stagnacije i strukturalnih slabosti, nije samo, kako je naveo, "bolesnik Evrope", već i znatno ranjivija nego pre osam godina kada je Tramp osvojio prvi mandat.

Fepel ističe da je opšta situacija u svetu ista za sve zemlje i ukazuje da je, čak i pored toga, "privredni rast u Nemačkoj dugi niz godina manji nego u drugim zemljama, sa kojima se Nemačka može uporediti".

Fepel naglašava da to nagoveštava da za slabost privrede nije odgovorna slaba globalna ekonomija, već specifični strukturni uzroci koje nemačka vlada treba da identifikuje i pronađe rešenje.

Kao četiri najhitnija zadatka on ističe stabilizaciju energetske tranzicije, smanjenje birokratije, sprovođenje digitalizacije, kao i poreske podsticaje za investicije, prenosi RT Balkan.

Martin Gornig iz Nemačkog instituta za ekonomska istraživanja takođe je pozvao na "sistemske promene", i to ne u nacionalnim razmerama, već – na celom kontinentu.

Pocele restrikcije!
Propast!

Evo, moram da online sastanke vodim u mraku 😂
E, i gorivo poskupelo, vidim dizel 1.5 evra. Koliko ono, bese, u Srbiji? :D
Sad si nagrabusio.

Još kad uvedu Nemci rublju, biće čupavo jer rublja propada iz dana u dan.

Biče još više restrikcija.

Tebe nimalo nije blam činjenice da 100% čitalaca tvojih baljezgarija misli da si klovn?

Potpuno me zabole . Misljenje je kao dupe - svako ga ima.

Ali nema svako ARGUMENTE.

A ja ih imam. Zato me satanisti , sorosevci i placenici neprijatelja i okupatora srpskih mrze iz dna duse :maramica:

Ja sam na ovoj temi naveo PUNO ARGUMENATA

A ti daj jedan u pokusaju da oboris moje teze. SAMO JEDAN COBANE!

A ja ih imam. Zato me satanisti , sorosevci i placenici neprijatelja i okupatora srpskih mrze iz dna duse :maramica:

ali ti nemaš mišljenje, imaš samo. Informer...:sad2:

Poslednja izmena od moderatora:

Ne bi se reklo da te zabole gledajući koliko se upireš da ga nametneš. Čoban te pravio.

ali ti nemaš mišljenje, imaš samo Informer...:sad2:

Ti nemas argumente sestro. Cekam te i cikam te . Tebe i svakog drugog prozapadnjaka . Lupam vam ovde intelektualne samare za samarom . Samarcinu za samarcinom a sta dobijam za uzvrat?

Jeftino seljacko trolovanje.

ha-haha.gif

Poslednja izmena od moderatora:
Ne bi se reklo da te zabole gledajući koliko se upireš da ga nametneš. Čoban te pravio.

I dalje cekam tvoje kontra argumente. Dao sam kao izvor i ozbiljnu studiju koja dokazuje da ce od 2025 Nemacka imati ogromne deficite elektricne energije.

Sta cekas ?

Da li laze i Dojce Vele Nemacka drzavna televizija koja govori o tome kako je kolaps nemackog elektroenergetskog sistema vrlo bliska realnost?

I dalje cekam tvoje kontra argumente. Dao sam kao izvor i ozbiljnu studiju koja dokazuje da ce od 2025 Nemacka imati ogromne deficite elektricne energije.

Sta cekas ?
Čekam da prođe 2025. i demantuje tvoje debilne "argumente". Kao što se i do sada dešavalo sa svakim tvojim ozbiljnim "argumentom".

Back