Pa ne mozes kao Kain da izabiras kako ti volja.
Bog nije promenio svoj zakon da ti neznas koji dan trebas da svetkujes kao dan odmnora postujuci boga kao svog tvorca.
Eto ja cu da izaberem petak, tada je Gospod platio za moje grehe.
Nije platio u nedelju.
Bogu je tesko umreti ali ne vaskrsnuti.
I tako svako po svojoj zelji?
Za to postoji jedans tih u bibliji:
| 2. Timotiju 4,3 | Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe, |
U stvari nedelja kao dan vaskrsenja nikome ne smeta.
Problem je sto ljudi odbacuju subotu kao dan odmora, i krse bozji zakon i nece dobirti spasenje.
Isus je kazao ko preksrsi ejdnu, prekrsio je sve.
Nigde isus i apostoli u bibliji nisu nedelju najavili kao dan koji treba da se postuje radi odmor aili radi vaskrsenja.
Nigde.
Interesantno je da otvorenih ociju vernici nekih crkava kao zaslepleni negiraju istorijske cinjenice o nastanku nedelje kao dana odmora cak skoro 400 god posle Hristovog raspeca.
Ali da li nam je Isus ostavio nesto kako da slavimo njegovo vaskrsenje?
Ostavio je i vaskrsenje pa cak i njegovu smrt.
KAKO JE GOSPOD REKAO DA SLAVIMO NEJGOVU SMRT I VASKRSENJE:
4 Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
5 Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
7 Jer koji umre oprosti se od greha.
8 A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
9 Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.
Rimljanima 6.
1.Kor 11:26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dodje.
DAKLE GOSPODNJU SMRT I VASKRSENJE SLAVIMO
KRSTENJEM I ZIVOTOM
VERNOSTI I PRICESCEM.
Nikakvim danima niti izmisljanjem dana.
Jer onda radimo kao Kain.
Bog kaze prinosenjem zrtve jaganjaca me slavite a kain kaze ja znam jos bolje, plodovima od njive.
Ja to tebi prinosim Gospode nikome drugome.
Ti moras da prihvatis sluzbu koju ti ja kazem?
Cak je Hristos njegovu smrt mnogo vise naglasio nego vaskrsenje. jer je smrcu plaeno anse izbavljenje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------