Poštovanje subote

Znači imate mogućnost da razumete istinu...

ali ne biste hteli da se javno deklarišete jer to povlači konsekvence!

Karadžić
Rom 10:9 Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.
Rom 10:10 Jer se srcem veruje za pravdu, a ustima se priznaje za spasenje.

Šarić
Rom 10:9 Ako, dakle, svojim ustima priznaješ da je Isus Gospod i srcem veruješ da ga je Bog vaskrsao iz mrtvih, bićeš spasen.
Rom 10:10 Jer, srcem se veruje za opravdanje, a ustima se priznaje za spasenje.

Traziti u Bibliji da bi se saznala cela istina.,.,, Sveti Duh radi da bi ljudi bili "dobri" i cuvali cistu savest... a Bozje Zapovesti se moraju procitati u Bibliji..... Da je samo savest dovoljna- Bog nam ne bi ostavljao Pismo! :)

Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app

Mislisli da svi oni koji svrsise bogoslovski fakultet celu istinu ili i po svrsetku skole i dalje tragaju?
Istina je individualna i ona se moze spoznati u jednostavnim stvarima.Vi sto komlikujete nikad necete pronaci ni svoju istinu.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
A iz kog razloga je to bitno,ako covek postuje boziju volju da radi 6 dana a 7.odmara?Valjda je bitan odmor a ne raspored dana u nedelji?

Zašto je bitno poštovanje pravog Boga, od poštovanja Sotone?

Razmislite malo...

STVORITELJ IZGOVARA I PIŠE SVOJOM RUKOM NJEGOV ZAKON = 10 BOŽJIH ZAPOVESTI

A Sotona preko svojih instrumenata na planeti osporava Božji zakon i menja zapovesti i tako uči sve ljude.

Svojim ličnim izborom sami odlučujete kome ćete da date svoje poštovanje!

Ako hoćete da poštujete STVORITELJA onda ćete poštovati Njegovu zapovest u kojoj se vidi AUTORITET KREATORA SVEMIRA.

Poslednja izmena:
Zašto je bitno poštovanje pravog Boga, od poštovanja Sotone?

Razmislite malo...

STVORITELJ IZGOVARA I PIŠE SVOJOM RUKOM NJEGOV ZAKON = 10 BOŽJIH ZAPOVESTI

A Sotona preko svojih instrumenata na planete osporava Božji zakon i menja zapovesti i tako uči sve ljude.

Svojim ličnim izborom sami odlučujete kome ćete da date svoje poštovanje!

Ako hoćete da poštujete STVORITELJA onda ćete poštovati Njegovu zapovest u kojoj se vidi AUTORITET KREATORA SVEMIRA.

Sad ga zastrani!Hoces reci da oni koji svetkuju"pogresan"dan ustvari obozavaju sotonu?Bitna je valjda sustina a ne forma.

Subota se spominje u Bibliji kao jedini sveti dan koji treba slaviti.... Evo stihova i iz Starog i iz Novog Zaveta :)

"Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu tvojemu Bogu; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živince tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga" (2. Mojsijeva 20:8-11 "A sedmi dan je subota, odmor svet Gospodu." (2.Mojsijeva 31,15)

Osim toga što je Bog počinuo u subotu, koji je poseban duhovni značaj toga dana? Božja Reč kaže: "I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga." (1.Mojsijeva 2,3)

"Ali subote moje čuvajte, jer su znak izmedju mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem." (2.Mojsijeva 31,13)

20 Nego se molite Bogu da ne bude bežan vaša u zimu ni u subotu;

- - - - - - - - - -

Matej 24,20

- - - - - - - - - -

Apostol Pavle svetkuje subotu

" A oni otišavši iz Perge dođoše u Antiohiju Pisidijsku, i ušavši u zbornicu u dan subotni sjedoše." Dela. 14, 24.

Ko jos zivi po bibliji?

Sad ga zastrani!Hoces reci da oni koji svetkuju"pogresan"dan ustvari obozavaju sotonu?Bitna je valjda sustina a ne forma.

Ako je suština bitna, onda će ljudi poštovati svoga STVORITELJA...

i neće se klanjati sotonskom isntrumentu na zemlji, zar ne?
(pročitajte sledeća poglavlja iz Otkrivenja 13. 14. 17. i 18. evo teksta #146)

Šta mislite zašto su hrišćani ubijani tokom istorije? Zašto bi ljudi trpeli užasna mučenja zbog svoje vere? Zato što u svim vremenima verni ljudi nisu hteli da se poklone AUTORITETU SOTONE.

Poslednja izmena:
Ne-delja.

Ime samo govori da se ne dela.

Po Ne deljak.........prvi dan posle NE DELJE

Utorak - vtrori = drugi.

Sreda............. treći.

Četvrtak ...Četvrti

Petak ...Peti

Subota => Šesti

Nedelja =>Sedmi

Subota se spominje u Bibliji kao jedini sveti dan koji treba slaviti.... Evo stihova i iz Starog i iz Novog Zaveta :)

"Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu tvojemu Bogu; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živince tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga" (2. Mojsijeva 20:8-11 "A sedmi dan je subota, odmor svet Gospodu." (2.Mojsijeva 31,15)

Osim toga što je Bog počinuo u subotu, koji je poseban duhovni značaj toga dana? Božja Reč kaže: "I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga." (1.Mojsijeva 2,3)

"Ali subote moje čuvajte, jer su znak izmedju mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem." (2.Mojsijeva 31,13)

20 Nego se molite Bogu da ne bude bežan vaša u zimu ni u subotu;

- - - - - - - - - -

Matej 24,20

- - - - - - - - - -

Apostol Pavle svetkuje subotu

" A oni otišavši iz Perge dođoše u Antiohiju Pisidijsku, i ušavši u zbornicu u dan subotni sjedoše." Dela. 14, 24.

шта хришћана уопште везује за суботу када је сам исус откачио
јесте ли ви суботари јервејска верска заједница (како се то популарно зове секта) или хришћанска?

шта хришћана уопште везује за суботу када је сам исус откачио
јесте ли ви суботари јервејска верска заједница (како се то популарно зове секта) или хришћанска?

Isus je drzao subotu...kako bi mi inace znali ako da drzimo subotu? Procitaj na temi - vec smo prosli to :)

Ja verujem u Hrista- dakle, hriscanka sam ^^

Nije u redu da se javljas na temu na diskusiju- a ne procitas sta je vec napisano... Jer je unazad na to pitanje vec odgovoreno.

To pokazuje da ti cilj nije tema- vec da napadas ^^

па мораш да се научиш како овде функционише или игноришеш или ако сматраш унапред да то води провокацији пријавиш или ме упутиш на одређен пост где аргументовано тврдиш да исус држи суботу
када би читао све постове на свакој теми знаш кад би стигао да напишем нешто:D

Back