Poštovanje subote

па мораш да се научиш како овде функционише или игноришеш или ако сматраш унапред да то води провокацији пријавиш или ме упутиш на одређен пост где аргументовано тврдиш да исус држи суботу
када би читао све постове на свакој теми знаш кад би стигао да напишем нешто:D

Evo ti stih onda : ""Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti." Matej 5,17

Isus ne ukida Bozji zakon,vec ispunjava.... sta je za Njega -Mesiju prorokovano u Starom Zavetu!

Luk 4:16 I dođe u Nazaret gde beše odrastao, i uđe po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.

KONTEKST

Luk 4:14 I vrati se Isus u sili duhovnoj u Galileju; i otide glas o Njemu po svemu onom kraju.
Luk 4:15 I On učaše po zbornicama njihovim, i svi Ga hvaljahu.
Luk 4:16 I dođe u Nazaret gde beše odrastao, i uđe po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.
Luk 4:17 I daše Mu knjigu proroka Isaije, i otvorivši knjigu nađe mesto gde beše napisano:
Luk 4:18 Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;
Luk 4:19 I da propovedam prijatnu godinu Gospodnju.
Luk 4:20 I zatvorivši knjigu dade sluzi, pa sede: i svi u zbornici gledahu na Nj.
Luk 4:21 I poče im govoriti: Danas se izvrši ovo pismo u ušima vašim.
...
Luk 4:31 I dođe u Kapernaum grad galilejski, i učaše ih u subote.

Poslednja izmena:
Она коју су преводили сатанисти.

Evo stih - reci mi sta Isus kaze o njegovom Zakonu?

Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Matej 5,18

Neka procitaju ovaj stih svi oni koji spominju da je nesto izmenjeno u Bibliji- kao sto su Serpent Saint i vilaret i Andjeo Arhangel- da se ne vrte sve iste tema u krug

Evo ti stih onda : ""Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti." Matej 5,17

Isus ne ukida Bozji zakon,vec ispunjava.... sta je za Njega -Mesiju prorokovano u Starom Zavetu!

испунио га је својим доласком и направио нову веру, разумеш, не, држиш буквално ко пијан плота

Perla, ti ocigledno ili lose Razumevas Bozije reci , ili te neko zamajava, i manipulise sa tvojom Savescu.
Adam znaci Zemljanin jer je Stvoren od zemlje.

Ovo u vezi Marka 2, 27 ide malo drugacije, tj. ovako:

23. И догоди Му се да су ишли у суботу кроз усеве, и ученици Његови тргаху путем класје.

24. И фарисеји говораху Му: Гледај, зашто чине у суботу шта не ваља?

25. А Он рече им: Нисте ли никад читали шта учини Давид кад му би до невоље и огладне с онима што беху с њим?

26. Како уђе у Божју кућу пред Авијатаром поглаваром свештеничким и хлебове постављене поједе којих не беше слободно никоме јести осим свештеницима, и даде их онима који беху с њим?

27. И говораше им: Субота је начињена човека ради, а није човек суботе ради.

28. Дакле је Господар Син човечји и од суботе.

Za ovaj stih :"1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

imamo kao odgovor sledeci stihove iz Jevrejima 4,

3. Јер ми који веровасмо улазимо у покој, као што рече: Зато се заклех у гневу свом да неће ући у покој мој, ако су дела и била готова од постања света.

4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.

5. И на овом месту опет: Неће ући у покој мој.

6. Будући, пак, да неки имају да уђу у њега, и они којима је најпре јављено не уђоше за непослушање;

Subota je [/COLOR STVORENA ZA IZRAEL I NJEGOVO POTOMSTVO i kao sto se i danas zna jevreji subotom redovno odlaze u sinagogu.

Bog je posvetio 7. dan subotu vec u Raju- pre pada u greh. Dakle, da Adam i Eva nisu sagresili- mi bi imali Raj i u Raju bi svetkovali Subotu.

Adam i Eva su subotom u Raju provodili vise vremena s Bogom... i oni su trebali da uvek bolje i bolje upoznaju svog Tvorca , kao i mi danas.

Evo imam ovaj stih: I govoraše im: "Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.
Marko 2,27

- - - - - - - - - -

Dakle coveka radi- i Adam :)

JEVANĐELJA SVETIH APOSTOLA

MATEJ

Karadžić
Mat 28:1 A po večeru subotnom na osvitak prvog dana nedelje dođe Marija Magdalina i druga Marija da ogledaju grob.

Šarić
Mat 28:1 Posle subote, u zoru prvog dana sedmice, dođoše Marija Magdalina i druga Marija da pogledaju grob.

KJV
Mat 28:1 In the end of the sabbath, as it began to dawn toward the first day of the week, came Mary Magdalene and the other Mary to see the sepulchre.

MARKO

Karadžić
Mar 16:1 I pošto prođe subota, Marija Magdalina i Marija Jakovljeva i Solomija kupiše mirisa da dođu i da pomažu Isusa.
Mar 16:2 I vrlo rano u prvi dan nedelje dođoše na grob oko sunčanog rođaja.

Šarić
Mar 16:1 Kad je subota prošla, Marija Magdalina, Marija Jakovljeva majka i Saloma kupiše mirisne pomasti da bi mogle da odu i pomažu Isusovo telo
Mar 16:2 pa rano ujutro prvog dana sedmice - čim je izašlo sunce - dođoše na grob.

KJV
Mar 16:1 And when the sabbath was past, Mary Magdalene, and Mary the mother of James, and Salome, had bought sweet spices, that they might come and anoint him.
Mar 16:2 And very early in the morning the first day of the week, they came unto the sepulchre at the rising of the sun.

LUKA

Karadžić
Luk 24:1 A u prvi dan nedeljni dođoše vrlo rano na grob, i donesoše mirise što pripraviše, i neke druge žene s njima;

Šarić
Luk 24:1 Vrlo rano prvog dana sedmice one dođoše na grob, noseći mirise koje su spremile.

KJV
Luk 24:1 Now upon the first day of the week, very early in the morning, they came unto the sepulchre, bringing the spices which they had prepared, and certain others with them

JOVAN

Karadžić
Joh 20:1 A u prvi dan nedelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne beše rasvanulo, i vide da je kamen odvaljen od groba.

Šarić
Joh 20:1 Rano ujutro prvog dana sedmice, dok je još bio mrak, Marija Magdalina dođe na grob i vide da je kamen podignut sa groba

KJV
Joh 20:1 The first day of the week cometh Mary Magdalene early, when it was yet dark, unto the sepulchre, and seeth the stone taken away from the sepulchre.

Poslednja izmena:
onaj tko je vjernik i vjeruje u Boga, taj mora da se pridržava i 10 božijih zapovjedi. A jedna od tih zapovjedi glasi ovako...
"12Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, kako ti je naredio Jahve, Bog tvoj. 13Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. 14A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvome. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni vol tvoj, ni magarac tvoj, niti ikakvo živinče tvoje, niti došljak koji je unutar tvojih vrata; tako da mogne otpočinuti i sluga tvoj, i sluškinja tvoja kao i ti. 15Sjeti se da si i ti bio rob u zemlji egipatskoj i da te odande izbavio Jahve, Bog tvoj, rukom jakom i ispruženom mišicom. Zato ti je zapovjedio Jahve, Bog tvoj, da držiš dan subotnji."

Sad valjda je svakom kršćaninu jasno da je za kršćanstvo u današnjem obliku najzaslužniji car Konstantin! On je odredio da se umjesto subote slavi nedjelja. Konstantin je bio pripadnik kulta "Sol Invictus" - nepobjedivo Sunce. Oni su slavili nedjelju kao neradni dan. Iz istog razloga je kao Isusov rođendan odabran datum 25.12. To je datum od kada dani ponovno postaju duži, tj. Sunce se ponovno rađa...Inače današnje kršćanstvo je uvelike prepisano iz kulta Sol Invictus i kulta Mitre...

Boze,Sale,kako ne shvatas!?
Lepo u tom stihu pise da se svetkuje subota,kao sedmi dan jer Isus drzi subotu(valjda za glavu ili rep).Samo ti ne znas pesmice napamet i ne citas bre izmedju redova.Ocu reci,nepismen si,a biblija je iskljucivo za uzvisena bica.

мораћу на неки библијски курс да нешто и ја разумем на тај начин, чему стављање оволико стихова које исти не разумеју, нити да бар покушају својим речима да их објасне.

мораћу на неки библијски курс да нешто и ја разумем на тај начин, чему стављање оволико стихова које исти не разумеју, нити да бар покушају својим речима да их објасне.

Lepo pise,samo odabrani vide sta oce da vide(zvuce pametnije tako)! Iluzija,moj Sale,cuda cini.I sto vidis ne vidis,i sto cujes ne cujes!

onaj tko je vjernik i vjeruje u Boga, taj mora da se pridržava i 10 božijih zapovjedi. A jedna od tih zapovjedi glasi ovako...
"12Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, kako ti je naredio Jahve, Bog tvoj. 13Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. 14A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvome. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni vol tvoj, ni magarac tvoj, niti ikakvo živinče tvoje, niti došljak koji je unutar tvojih vrata; tako da mogne otpočinuti i sluga tvoj, i sluškinja tvoja kao i ti. 15Sjeti se da si i ti bio rob u zemlji egipatskoj i da te odande izbavio Jahve, Bog tvoj, rukom jakom i ispruženom mišicom. Zato ti je zapovjedio Jahve, Bog tvoj, da držiš dan subotnji."

Citirali ste ponovljen zakon koji je Mojsije izgovorio!

Ovde Mojsije izgovara Božje zapovesti narodu i daje DODATNA objašnjenja...

SVOJIM REČIMA!

Ako hoćete da citirate 10 Božjih zapovesti koje je Bog izgovorio, te reči se nalaze u 2. knjizi Mojsijevoj 20. glavi.

Exo 20:1 Tada reče Bog sve ove reči govoreći:
...

Poslednja izmena:
Potrebno je odgovoriti na brojne komentare mnogih diskutanata koji su pokušali da ospore nepromenljivost Božjeg zakona.

Treba dosta vremena da se obrade svi ti stihovi i da se navedu iskrivljenja u njihovim tumačenjima.

Ako Bog bude hteo i živi budemo, i kako nam naše vreme bude dozvoljavalo, svratićemo na ovu temu da još malo porazgovaramo.

Neka vas sve Bog blagoslovi i čuva

Poslednja izmena:
Lepo pise,samo odabrani vide sta oce da vide(zvuce pametnije tako)! Iluzija,moj Sale,cuda cini.I sto vidis ne vidis,i sto cujes ne cujes!

са овима дискутовати је као да разбијаш бетон шрафцигером за наочаре.
они као да су неки програм и не знам уопште што губим време:dash:

Bog je posvetio 7. dan subotu vec u Raju- pre pada u greh. Dakle, da Adam i Eva nisu sagresili- mi bi imali Raj i u Raju bi svetkovali Subotu.

Adam i Eva su subotom u Raju provodili vise vremena s Bogom... i oni su trebali da uvek bolje i bolje upoznaju svog Tvorca , kao i mi danas.

Evo imam ovaj stih: I govoraše im: "Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.
Marko 2,27

- - - - - - - - - -

Dakle coveka radi- i Adam :)
Da Adam i Eva nisu sagrijesili ne bi vi nista svetkovali jer ne bi ni postojali .
To kaze moja logika a vasa ?

Back