minutus
Aktivan član
- Poruka
- 1.633
pa kako je život već okončan, ovdje se pišu redovi istom zakonitošću,
kojom mrtvima još neko vrijeme rastu nokti i kosa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovde si na dobrom tragu,ali si se zagubio u koordinatama...Malo da oslušneš šta nauke kažu-ne bi ti štetilo.To što ti nazivaš živim bićem nije čak ni biće. Ono o čemu ti pričaš jeste IZRAZ, iskustvo Života ili Životno iskustvo jednog te istog bića-koje-jeste. Stoga, ne postoji 'živo' i 'mrtvo' biće.
Postoji iskustvo koje je aktivno, aktuelno, i ono se doživljava kao kretanje entiteta kroz prirodu realnosti dimenzije (razuma). Dok je iskustvo 'živo' taj entitet (razum-tijelo) služi aktivnoj razmjeni informacija sa drugim Izrazima istog bića, dok kad je iskustvo 'mrtvo' entitet doživljava dezintegraciju i pasivno tad učestvuje u razmjeni informacija unutar dimenzije, u razumu kolektiva u kojemu je sačuvana njegova 'materija', tj, skup najčvršćih ubjeđenja o tom entitetu, tijelo. Najčvršća ubjeđenja su kosti tog entiteta, zato se najduže i održavaju kao cjelina poslije 'smrti' tijela. Zato je i moguće klonirati tijelo ali ne i 'čovjeka' tj, duh koji to tijelo čini čovjekom. Nemoguće je klonirati duh jer sa novim aktiviranjem starih ubjeđenja dva različita tijela će imati dva različita puta, dva različita mjesta u realnosti-specifične koordinate po kojima se kreću, a to je dovoljan razlog da se i samo iskustvo 'istih' tijela razlikuje u potpunosti.
)da smo i mi ,kao i većina "stvari" multidimenzionalni...A sad zamisli geometriju kojomtu se toliko piše, kao da netko nekog pozna ili sam živi poslije smrti.![]()
pa kako je život već okončan, ovdje se pišu redovi istom zakonitošću,
kojom mrtvima još neko vrijeme rastu nokti i kosa.

Ti kao si familijaran sa više od 4 dimenzije?! Dimenzije se otvaraju po potrebi (tačno kad treba!). A tebi pivkani imaginiraju koju dimenziju više!Ovde si na dobrom tragu,ali si se zagubio u koordinatama...Malo da oslušneš šta nauke kažu-ne bi ti štetilo.
A nauke kažu (umesto :Ljubo kaže ovo-Ljubo kaže ono-a za medalju...)da smo i mi ,kao i većina "stvari" multidimenzionalni...A sad zamisli geometriju kojom
modeliraš (za razliku od Euklidove) u četiri dimenzije!(vreme nije četvrta dimenzija-to je rastegljivo SADA...),U PET DIMENZIJA ,ŠEST...
Svaka nova dimenzija je novi presek i ugao gledanja...Percepcija čoveku nemoguća jer čovek gleda dvodimenzionalno,a treću dimenziju perceptira! Treba da uči
da nekom logikom perceptira (zamišlja) i te više dimenzije...
TO NEZNANJE O VIŠIM DIMENZIJAMA MUČI ČOVEKA,te izmišlja duhove,bogove,metafizičari,mistifikuje itd...
Kad bi mogli sagledati sebe u svim dimenzijama (to nisu drugi svemiri-samo neugledani naši atributi!),videli bi jedno veoma složeno biće,a i ovo
je već skoro neverovatno...Nažalost i nepovratno smrtno...I duhovno (sve misli...) naravno...

On je naš!!! pa iako je čivut! I ti si naš. Ebem te!Knjiga mrtvih?
Preporučujem "Enciklopediju mrtvih" Danila Kiša...Maestralno napisana u ženskom licu...
Čudi da nije Nobelovu...Doduše -tih godina bila gužva...
A i šta će mu...![]()

Mislim da smrt nije ništa drugo do promena oblika materije od koje smo sazdani. Prema tome mi i posle smrti postojimo u izmenjenom obliku neizmenjenih supstanci, koje su sačinjavale naš živi organizam, za koji bi se doista teško moglo reći da je naš život.
![]()
Ovo je jedan od tragova postojanja našeg života i još uvek deo nas postoji u ovom skeletu.
Postojimo li u djurdjevku ili bilo kojoj drugoj biljci?
![]()
Postojimo li u divnim kucama ili bilo kojoj drugoj životinji?
![]()
Ili nekoj steni, reci, pa čak i vazduhu i mnogim drugim činiocima žive i nežive prirode?
Ja, evo, postojim. Jedino za vas nisam sasvim siguran.
Kako ko...Idealisti su svoja sopstvena predstava...
Da ,posle predstave u bek stejđu s glumcima,režiserom ,rasvetljivačem,scenografom,
koreografom,poligrafom,telegrafom,afom ,fom,mmmmmm....

Nije ni važno...Ništa ja tebe ne razumem.

Mislim da smrt nije ništa drugo do promena oblika materije od koje smo sazdani. Prema tome mi i posle smrti postojimo u izmenjenom obliku neizmenjenih supstanci, koje su sačinjavale naš živi organizam, za koji bi se doista teško moglo reći da je naš život.

Mozda vec jednom glasno ovde pitah a mozda samo razgovarah sa sobom ali ... da li je iko od vas umro za zivota ili imao taj osecaj da nesto kao zivi a u stvari znas da je to samo cista fiziologija, dok su dusi odzvonila posmrtna zvona i ona sad tu cisto ravnoteze sa telom radi kucka i hropce? I po cemu je to manja smrt od one koja se uzima za zvanicnu?
Pa ovo nije pravi univerzum nego samo simulacija.
zato što čovek nije dihotomija duša-telo.
supstanca je jedna. Ne možeš umreti, a ne umreti. Možeš umreti i možeš živeti. Ako ti je telo živo, onda si živ, bez obzira što si ovako, što narod kaže, "mrtvak".
Ova naklapanja, metafore i slično nisu korisne u filozofiji.
cela filozofija je bazirana na metaforama i klapklapanjima iliti nagadjanjima. istinu bi spoznao samo ako bi doziveo dve strane iste stvari (vezano za na primer zivot-smrt, sto se naravno i desi...ali ti se nece dati da tu istinu otkrijes onima koji je ne znaju, nego o njoj iznose teze, ideje, manipulacije, predubedjenja i slicno). supstanca jeste jedna ali dovoljno rastvoriva da je verom, filozofijom ili strahom uvek drzimo na okupu, sta god to u stvari znacilo (istina je nedokuciva).
Filozofija nije bazirana na metaforama, tj. može da bude, al onda nije filozofija. Kao što kaže Sokrat, postoji pesnik, a ne postoji loš pesnik, jer onda i nije pesnik.
istina je dokučiva, samo je tebi nedokučiva. Znaš kad je istina nedokučiva? Kad imaš lošu perspektivu. Onda moraš da promeniš i paradigme i aksiome. Pa onda kad jednom dokučiš, onda da nastaviš dalje sa menjanjem da vidiš iz koliko uglova se sve može videti. onda treba da spojiš te uglove i da im nađeš zajedničko i da provališ zašto ti uopšte IZGLEDA dokučivo. Onda to prevazilaziš polako i nalaziš apsolutno u relativnom (jer su to zapravo iste stvari, samo što se to ne vidi iz prve, kao što su i život i smrt iste stvari, al to ljudi ne kapiraju)
itd itd
Ljudi zbog straha od smrti lupaju gluposti i mastaju o nekom zagrobnom zivotu da se utjese, simpl az det...
"Sve nas ceka svetoga mi Petra dva metra bez geometra"
Baja Mali Knindza